Σας δίνουμε Βήμα Έκφρασης για την Κοινωνική Πολιτική στο Δήμο. Τι προσδοκάτε; Τι προτείνετε;

 1/2/2014

Η Κοινωνική Πολιτική δεν αποτελεί “φιλανθρωπία” αλλά υπεύθυνη, σοβαρή, συνεχή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πολιτική παρέμβαση, όπου ο Δήμος  θα υπηρετεί ισότιμα τις πιο ευαίσθητες ομάδες πολιτών με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητά τους.

Η Κοινωνική πολιτική απευθύνεται σε όλους τους Δημότες και κατοίκους, προάγοντας συνεχώς τις βιοτικές συνθήκες στην πόλη και ενδυναμώνοντας έτσι τον κοινωνικό ιστό.

Ακολουθεί ένα δείγμα του τι περιλαμβάνει η Κοινωνική Πολιτική:

  • ·         Νοσηλευτική φροντίδα σε μοναχικά και ανήμπορα άτομα
  • ·         Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Μαγειρείο
  • ·         Στήριξη ατόμων και ομάδων απειλούμενων από Κοινωνικό Αποκλεισμό
  • ·         Δημοτική Τράπεζα Αίματος
  • ·         ΚΑΠΗ
  • ·         Βοήθεια στο σπίτι
  • ·         Σίτιση μαθητών
  • ·         ΑΜΕΑ
  • ·         Στήριξη ανέργων κλπ.

 koinoniki politiki 600

Η ιστοσελίδα μας αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το πολύ σοβαρό θέμα ακολουθώντας ένα νέο δρόμο. Όχι λέγοντας τις δικές της απόψεις, αλλά … ζητώντας να μας στείλετε τις δικές σας προτάσεις.

Καλούμε όλους εσάς να μας στείλετε τις τοποθετήσεις σας, τις απαιτήσεις  και τις ιδέες σας ως απλοί πολίτες αυτής της πόλης ή ως συλλογικοί φορείς.

Ζητάμε τις τοποθετήσεις σας, τα σχέδια και τις προοπτικές σας ως δημοτικοί παράγοντες είτε είστε αρχηγοί παρατάξεων, είτε δημοτικοί σύμβουλοι.

Το βήμα θα δοθεί σε όλους, με τις μόνες προϋποθέσεις τα κείμενά σας να είναι ενυπόγραφα και χωρίς ύβρεις. Μπορείτε να τα στέλνετε στο mail: info@aparaskevi-images.gr

Η βασική ιδέα είναι οι μεν πολιτικοί να μας παρουσιάσουν συγκεκριμένες και ξεκάθαρες θέσεις και το τι μέλλει γενέσθαι σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα αν εκλεγούν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, οι δε κάτοικοι και φορείς να εκφράσουν τις προσδοκίες και τους προβληματισμούς τους.

Η διάρκεια αυτού του θέματος θα είναι 25 μέρες από σήμερα. Από την Πέμπτη 6/2/14 θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε τα κείμενά που θα μας στείλετε, τα οποία θα βρίσκετε στην ενότητα: ΔΗΜ. ΕΚΛΟΓΕΣ, υποενότητα: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014, κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και για διευκόλυνσή σας όσο θα διαρκεί θα υπάρχει σχετικό banner στη δεξιά στήλη της αρχικής σελίδας όπου κάνοντας κλικ θα μπορείτε να λαμβάνετε γνώση.

Προσδοκία  μας είναι να αντιληφθούμε όλοι τι ακριβώς ζητάμε, τι έχουμε ανάγκη και πως μπορούμε όλοι μαζί να κινηθούμε για το καλό και τη βιωσιμότητα αυτής της πόλης.

 

Η Αγία Παρασκευή μας χρειάζεται όλους!

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook