Το ενδιαφέρον για την κοινωνική πολιτική φτάνει μέχρι… τον φωτογραφικό φακό (video)

Η κοινωνική πολιτική για μερικούς αρχίζει και τελειώνει μπροστά στον φωτογραφικό φακό!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (26/2) ψηφίζονταν αναμόρφωση του προυπολογισμού. Μέσα στους κωδικούς που περιελάμβανε, ήταν κι αυτοί που ενίσχυαν με χρήματα την δημιουργική απασχόληση που αφορά τα παιδιά, το κοινωνικό παντοπωλείο και τον παλαιό ναό των Αγ. Αναργύρων.

Συγκεκριμένα τα 80.000€ της δημιουργικής απασχόλησης αυξήθηκαν σε 120.000€ ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν και στο κοινωνικό παντοπωλείο χορηγείται ένα ποσό 100.οοο€ ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων, γιατί όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς αυξάνονται συνεχώς οι αιτήσεις των δημοτών που χρειάζονται “ένα πιάτο φαγητό”. Επισήμανε βέβαια ότι μπορεί αυτά τα χρήματα να μην υπάρξει ανάγκη να χρησιμοποιηθούν γιατί με τις εξορμήσεις στα σούπερ μάρκετ συγκεντρώνονται  τρόφιμα ικανά να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες..

Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας αποκαλύφθηκαν οι φιλάνθρωποι της πόλης, αυτοί που προτίμησαν την επισκευή του παλαιού ναού (χωρίς φυσικά να έχουμε αντίρρηση) από το να δώσουν ένα πιάτο φαγητό στο συνάνθρωπο!

ΔΣ1980668Οι κκ Γιαννακόπουλος και Κρητικίδης (μεταξύ άλλων) ψήφισαν “λευκό” – είναι κολλητικό φαίνεται.

Σημαντική στο σημείο αυτό ήταν η παρατήρηση του κ. Γκιζιώτη ότι στις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού δεν γίνεται να ασχοληθεί το ΔΣ με έναν-έναν κωδικό ξεχωριστά, υπάρχει όμως το περιθώριο να επιλεξουν κάποιους κωδικούς που θα ψηφίσουν θετικά και άλλους όχι.

Κι αυτό ακολούθησε ο  κ. Κρητικίδης που διευκρινίζει:  “λευκό εκτός από το κονδύλι για τους Αγίους Αναργύρους και τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων” !

Σε ερώτηση του Δημάρχου αν αρνούνται να ψηφίσουν τα χρήματα προς το κοινωνικό παντοπωλείο και την δημιουργική απασχόληση τόσο ο κ. Γιαννακόπουλος όσο και ο κ. Κρητικίδης απάντησαν με αοριστίες και γενικότητες.

Πήραμε έτσι ένα δείγμα της κοινωνικής πολιτικής της νέας παράταξης που “νοιάζεται” για τους δημότες. Εξάλλου το ενδιαφέρον τους το …. έδειξαν με το να μην μπούν στον κόπο να συμμετέχουν στο βήμα που έδωσε σε όλους η ιστοσελίδα μας με θέμα “Κοινωνική Πολιτική στο Δήμο”! Οι μόνοι που απάντησαν και έδειξαν ενδιαφέρον για την στήριξη των ευπαθών συνανθρώπων μας  ήταν ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς και οι επικεφαλής παρατάξεων κοι Κουβόπουλος και Γκιζιώτης. Οι υπόλοιποι είναι μόνο για το θεαθήναι, τα φωτογραφικά ενσταντανέ και την ανάλωση σε ιστούς κοινωνικής δικτύωσης όπου συμπονούν το διπλανό τους ανεβάζοντας πχ και μια φωτογραφία από τις διακοπές και τα ταξίδια.

Να υπενθυμίσω για όσους το ξεχνάνε ότι Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν είναι μόνο ο χώρος με τα ράφια στο εμπορικό κέντρο, αλλά οι άνθρωποι που φτάνουν ως εκεί γιατι χρειάζονται βοήθεια. Μπορούμε να μην το ξεχνάμε αυτό;

 

Λένα  Μαρκή

lena1

Ακολουθεί  video με τμήμα από τη συζήτηση του 2ου  θέματος και την ψηφοφορία.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook