Έχω ένα όνειρο… Του Σπύρου Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2(1)Ελπίζω να μην θεωρηθεί ασέβεια προς τον μεγάλο αγωνιστή Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, το ότι δανείσθηκα  μια φράση του (Ihaveadream) από τον περίφημο λόγο του, για να την χρησιμοποιήσω στο παρόν κείμενό μου.

Τα τελευταία τρία, περίπου, χρόνια που ασχολούμαι ενεργότερα με τα τοπικά κοινά, απέκτησα τόσες εμπειρίες, όσες δεν είχα αποκτήσει τα τριάντα δύο χρόνια που υπηρέτησα. Άλλες εμπειρίες ήταν ευχάριστες. Άλλες όμως, οι περισσότερες, δυσάρεστες. Τρία χρόνια πάντως ήταν αρκετά,  για να αντιληφθώ  και να κατανοήσω τους λόγους που η Πόλη μας έφθασε στην σημερινή κατάσταση.

Οι δυσάρεστες εμπειρίες που απέκτησα, ιδίως έχοντας τα βιώματα της προηγούμενης ζωής μου, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να δράσουν αποτρεπτικά στο να συνεχίσω να ασχολούμαι. Επεβλήθη όμως η «μαχητική» διάθεση για αγώνα, αν και γνωρίζω ότι αγώνας δεν σημαίνει πάντα νίκη.  Αγώνας όμως για κάτι που αξίζει. Ένα «αύριο», που πιθανόν δε ανήκει στην γενιά μου αλλά στις επερχόμενες, στο οποίο:

Δεν θα υπάρχουν «επαγγελματίες» πολιτικοί.

Δεν θα υπάρχουν πολιτικοί που  ασχολούνται με τα κοινά, απλά και μόνο για αυτοεπιβεβαίωση ή για να «γεμίσουν τον χρόνο» τους .

Δεν θα υπάρχουν πολιτικοί «αυθεντίες» , «μεσσίες» ή «ελίτ».

Δεν θα υπάρχουν πολιτικοί ισόβια εκλεγμένοι ή υποψήφιοι.

Δεν θα υπάρχουν πολιτικοί που θα υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, για να πάρουν τις ψήφους των πάντων.

Δεν θα υπάρχουν πολιτικοί με «imagemakers», για να τους φτειάχνουν το «profile» για το πώς θα συμπεριφέρονται και το τί θα λένε στους ψηφοφόρους.

Δεν θα υπάρχουν πολιτικοί που, για λόγους σκοπιμότητος, θα αποκρύπτουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Δεν θα υπάρχουν πολιτικοί που θα προσπαθούν να βλάψουν τον πολιτικό τους αντίπαλο με ανυπόστατους «ψιθύρους», κουτσομπολιά και διαδόσεις.

Δεν θα υπάρχουν πολιτικοί που ενώ καλούν τους άλλους να εργαστούν για το κοινό καλό, οι ίδιοι  αρνούνται να πράξουν το ίδιο.

Δεν θα υπάρχουν πολιτικοί που φοβούνται να λερώσουν τα χέρια τους με «λαντζοδουλειές», γιατί αυτές είναι για τους άλλους.    

Δεν θα υπάρχει Διοίκηση που θα βλέπει την Αντιπολίτευση  με καχυποψία και Αντιπολίτευση που θα προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιές στην Διοίκηση.

Δεν θα υπάρχουν δημοτικές παρατάξεις δήθεν ανεξάρτητες, που στην πραγματικότητα ελέγχονται ασφυκτικά από κομματικές οργανώσεις.

Δεν θα χρησιμοποιούνται οι Σύλλογοι ως εφαλτήριο για την ανάδειξη προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών.

Δεν θα υπάρχουν Σύλλογοι με Διοικητικά Συμβούλια που απαρτίζονται από στελέχη δημοτικών παρατάξεων, που συμπολιτεύονται ή αντιπολιτεύονται αναλόγως.

Δεν θα υπάρχουν πολίτες που ιδιωτεύουν.

Δεν θα υπάρχουν πολίτες που αγνοούν ή δήθεν αγνοούν  τις υποχρεώσεις τους.

Δεν θα υπάρχουν πολίτες που  απέχουν από τις εκλογές.

Δεν θα υπάρχουν εφημερίδες ή ιστοσελίδες «στρατευμένες» επ΄ αμοιβή.

Δεν θα υπάρχουν εφημερίδες ή ιστοσελίδες που θα αυτοαναγορεύονται κριτές των πάντων, ηθικολογώντας, ενώ οι ίδιες ομοιάζουν με «τάφους κεκονιαμένους».

«Ονειρεύθηκα» και άλλα πολλά. Δύσκολα πράγματα, πολύ δύσκολα. Όχι όμως και ακατόρθωτα. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί που «ονειρεύονται» το ίδιο. Ας «ξυπνήσουμε» λοιπόν όλοι μαζί και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Γιατί «για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ…» 

Υ.Γ. Προ ολίγων ημερών, δέχθηκα μια δημόσια απάντηση από την κ. Αγγελική Παρασίδου, σύζυγο του κ. Μαζίδη (AgiaParaskeviGuide). Η αλήθεια είναι ότι εκτίμησα πολύ  την κίνησή της να απαντήσει αυτή αντί του συζύγου της και να μπει η ίδια «μπροστά». Θα περίμενα βέβαια από τον κ. Μαζίδη να απαντήσει  αλλά φαίνεται ότι η «ανδρεία» χαρακτηρίζει    μερικές γυναίκες και όχι άνδρες. Την παρακαλώ λοιπόν   να του μεταφέρει ότι, αν νομίζει ότι τον συκοφαντώ, έχει αυτός το δικαίωμα να με μηνύσει. Έτσι απλά. Εγώ εδώ είμαι…

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook