Και νέα πολιτικά ατοπήματα του κ. Σταθόπουλου σε βάρος εργαζομένου του Δήμου

146534-human_rights_93095_1

Ανεπίτρεπτη πολιτική κίνηση εκ μέρους του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής» και υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο χώρο της αυτεπιστασίας του Δήμου.

Όπως ήδη είχε ανακοινώσει, παραβρέθηκε στο γραφείο της αυτεπιστασίας για να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και ν’ ακούσει τα προβλήματά τους. Όμως ξεκίνησε με παράλογες και πολιτικά αυταρχικές και πρωτοφανείς απαιτήσεις, οι οποίες άφησαν άναυδους τους παραβρισκόμενους. Συγκεκριμένα  ούτε λίγο ούτε πολύ, αξίωσε τελεσιγραφικά  από εργαζόμενο να απομακρυνθεί από το χώρο εργασίας του!  Και δεν σταμάτησε εκεί, παρά του επιτέθηκε φραστικά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες μπροστά στους συναδέλφους του όταν εκείνος, δικαιολογημένα αφού ήταν εν ώρα υπηρεσίας, αρνήθηκε τις απαξιωτικές υποδείξεις του οι οποίες έθιγαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του και την προσωπικότητα του ως εργαζόμενο! Απαράδεκτες εκφράσεις  και προσβλητικά λόγια που δεν αρμόζουν σε πολιτικό επικεφαλής δημοτικής παράταξης και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Σταθόπουλος ως επιστήμονας και άνθρωπος που συμμετέχει πολλά χρόνια στα κοινά όφειλε να γνωρίζει ότι το υπέρτατο αγαθό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, είναι η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης ζωής. Αντίθετα, με την σημερινή του συμπεριφορά ακολούθησε τελείως διαφορετική οδό προσβάλλοντας βάναυσα και θίγοντας μια ανθρώπινη προσωπικότητα και δη εργαζόμενο του Δήμου τον οποίο φιλοδοξεί να διοικήσει! Μειώνοντας έναν εργαζόμενο των 750€, οικογενειάρχη, σε μια εποχή που ο εργασιακός τομέας πλήττεται πολύπλευρα  λόγω της οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα μας. Έναν εργαζόμενο που ζει στην ανασφάλεια και αγωνιά για τη διαβίωση της οικογένειας και του παιδιού του.

Αναρωτιόμαστε ποια ήταν η φιλοσοφία αυτής της πολιτικής κίνησης και ποιο το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, όταν σε μια συνάντηση που θεωρητικά σκοπό είχε να ακούσει τα προβλήματα των εργαζομένων, στρέφεται εναντίον του συνομιλητή του; Ποια είναι η εικόνα που αποκόμισαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και πόσο ασφαλείς νοιώθουν άραγε για μια υποθετικά επικείμενη διοίκηση του Δήμου από τον κ. Σταθόπουλο; Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σταθόπουλος δεν παραβρέθηκε στο χώρο ως απλός πολίτης, αλλά ως επικεφαλής μιας δημοτικής κίνησης … πολιτών που, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της, αποβλέπει σε έναν σύγχρονο και φιλικό προς τους κατοίκους Δήμο.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το προεκλογικό στρες είναι δυσβάστακτο για τον κ. Σταθόπουλο και τον οδηγεί σε ολέθρια πολιτικά λάθη. Μάλιστα ως φημολογούμενη αριστερίζουσα παράταξη –έχοντας πάρει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ- θα έπρεπε να είναι υπέρμαχος των εργατικών δικαιωμάτων και να είναι ο πλέον θερμός υποστηρικτής τους. Κάτι που δυστυχώς δεν είδαμε σήμερα, παρά ο ίδιος ο επικεφαλής δημιούργησε επεισόδιο που συζητήθηκε και συζητιέται ευρέως στην πόλη μας προξενώντας οδυνηρή έκπληξη στους πολίτες.

Ο Τομέας της Αυτεπιστασίας στο Δήμο Αγίας Παρασκευής αποτελείται από λίγα άτομα που καθημερινά δίνουν αγώνα για την επιβίωση. Άτομα που έχουν οικογένεια, έχουν υπόληψη, υπερηφάνεια, συναισθήματα και μια θέση στην κοινωνία της Αγίας Παρασκευής. Έχουν τις δικές τους ιδέες και την δική τους κρίση. Ο κ. Σταθόπουλος όμως τα ποδοπάτησε προσβάλλοντας κατ’ εξακολούθηση έναν εξ αυτών μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του χρησιμοποιώντας μάλιστα   ανυπόστατα, σαθρά,  αίολα,  αβάσιμα και διάτρητα επιχειρήματα  

Αναρωτιόμαστε ποιος τελικά θα έχει τα κότσια να υπερασπιστεί αυτούς τους απλούς ανθρώπους πέρα από κάθε πολιτική ή προεκλογική ιδιοτέλεια;

Όσον αφορά στην κίνηση του κ. Σταθόπουλου ως δήθεν  πολιτική πράξη, αναρωτιόμαστε αν πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ επι του θέματος αυτού συμφωνεί με τις αήθεις ενέργειες  των αρχηγών των τοπικών παρατάξεων που στηρίζει για τις εκλογές του Μαΐου, όταν αυτές ευθέως στρέφονται εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σημείωση σύνταξης: Επειδή πιστεύουμε ότι πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχρέωση να πάρει θέση, το άρθρο αυτό θα σταλεί για ενημέρωση προς την κεντρική διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο κ. Αλέξη Τσίπρα.

 

Λένα  Μαρκή

lena1

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook