ΕΚΤΑΚΤΟ: Βίντεο από τη φωτιά στο στρ. Σπυρούδη – Τι μας είπε ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς

IMG_8230 copy

Σε πασχαλινά πυροτεχνήματα που πέταξαν μέσα στα τολ παιδιά, αποδίδει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, την φωτιά που ξέσπασε πριν μερικές ώρες στο πολιτιστικό πάρκο Στ. Κώτσης, (πρ. στρ. Σπυρούδη). Πυροτεχνήματα που όπως είπε ρίχτηκαν χωριστά στα τολ διαφορετικά δεν ήταν δυνατόν να μεταδοθεί η φωτιά.

Οι ζημιές σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις είναι μεγάλες γιατί μέσα υπήρχαν τα φωτιστικά που είχαν αγοραστεί για να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, τα καθίσματα του κινηματογράφου και του θεάτρου και άλλα αντικείμενα, τα οποία θα αποκατασταθούν σύντομα.

Είναι το δεύτερο γεγονός φωτιάς που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα (πρώτη η φωτιά στο 3ο δημοτικό τις μέρες του Πάσχα) και στο οποίο εμπλέκονται (με κάθε επιφύλαξη πάντα) παιδιά σχολείου.

Ίσως θα ήταν εύλογο γονείς και εκπαιδευτικοί να επιστήσουμε την προσοχή των παιδιών μας, ώστε να μην υπάρξει άλλο παρόμοιο γεγονός. Το ευτυχές, αν μπορεί να πει κανείς, είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές.

Όταν ένας Δήμος δεν είναι σε θέση να έχει τις δικές του κτηριακές εγκαταστάσεις και αναγκάζεται αντικείμενα αξίας να τα αποθηκεύει σε παλαιές κατασκευές, επόμενο είναι να έχει απώλειες. Τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα της ανευθυνότητας ορισμένων που ασχολούνταν με φιέστες, ενώ θα έπρεπε να εξοπλίσουν το Δήμο με τις απαραίτητες κτηριακές υποδομές και τον απαραίτητο αριθμό μόνιμου προσωπικού, ώστε να ανταπεξέρχεται στις έκτακτες ανάγκες. Πέραν αυτών όμως, μια φωτιά ποτέ δεν είναι προβλέψιμη και μάλιστα σε χώρους πρασίνου, γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να μεριμνούμε.

 

Εικόνες από τη φωτιά

.

Τι μας είπε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς για τα αίτια της φωτιάς


.

.

IMG_8208 copy

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook