Έκτακτη συνεδρίαση (2/5/12) όπου τίθεται ερώτηση για το Ο.Τ. 118 (video)

α) Στο δεύτερο θέμα που αφορούσε την διάσπαση του δρομολογίου του σχολείου Κωφών & Βαρηκόων σε δύο (2) δρομολόγια, έχουμε έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους κ.κ. Γκιζιώτη, Γιαννακόπουλο και Κρητικίδη.

β) Στο 41:58 του video τίθεται από τον κο Σταθόπουλο θέμα ενημέρωσης από το Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Ο.Τ. 118.

Ο κος Δήμαρχος ενημερώνει το σώμα για το χρονικό της λήψης της απόφασης του δικαστηρίου για την άρση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, αναφέρει ότι ενημέρωσε πρώτα τον πρόεδρο του συλλόγου Τσακού κο Σαββίδη (ο σύλλογος Τσακού έχει κάνει πολλούς αγώνες για το οικόπεδο) και παρακάλεσε να μην δημοσιοποιηθεί ακόμα και στη συνέχεια το πρωί της Τετάρτης 2/5/12  κάλεσε τους επικεφαλής των  παρατάξεων της Αγίας Παρασκευής για να τους ενημερώσει.

Προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ήταν απών, αλλά άμεσα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για προσπάθεια διαπραγμάτευσης.

Βάση της πρώτης τιμής που πέτυχε το 2007 ο ιδιοκτήτης ήδη είχαν δοθεί περίπου 500.000€ και θα πρέπει να δοθεί το υπόλοιπο βάση της τελικής τιμής δηλαδή 750€/τμ. οπότε είναι ανάγκη να ζητηθεί δάνειο, αλλά αυτή τη φορά η τράπεζα που είχε εγκρίνει το προηγούμενο, ζητά συγκεκριμένα πράγματα από το Δήμο και αν το εγκρίνει.

Ο κος Γιαννακόπουλος παίρνοντας το λόγο, αναφέρει ότι επί δημαρχίας του είχε δεσμεύσει για απαλλοτρίωση 65 στρέμματα. Ζητά να διεκδικηθεί ο χώρος απ’ όλους μαζί σαν δημοτικό συμβούλιο.Επίσης συμφωνεί με τον Δήμαρχο για τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος.

Να σημειώσουμε κάτι που είπε ο αντιδήμαρχος κος Κωβαίος και μας έκανε εντύπωση, ότι εδώ και 30 χρόνια, από το 1986,πάρθηκε η απόφαση για την συγκεκριμένη απαλλοτρίωση και όπως είπε ο ίδιος “… ακόμα σέρνεται…”.

 3/5/12