Με επιτυχία έγινε η 16η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών στην Αγία Παρασκευή

16ηΠανελλ-συναν-χορωδιών7

Η 16η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του “Δημοκρίτου” στις 14 Ιουνίου 2014. Παρουσία πολλών συνδημοτών μας και όχι μόνον, η αίθουσα για μια ακόμα φορά πλημμύρισε με ποιοτική μουσική.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χορωδίες:

Μεικτή Χορωδία Δήμου Μαρκόπουλου, Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου (Λυγουριό), Χορωδία Τριπόλεως και Μεικτή Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός και την προλόγησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Σπύρος Παπασπύρος (ο πρόεδρος κ. Σάρκουλας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω χειρουργείου στο γόνατο που τον κρατάει μακριά από τις δράσεις του Οργανισμού). Ο κ. Παπασπύρος μίλησε για ένα σημαντικό θεσμό στον τομέα του πολιτισμού. Στόχος τέτοιων εκδηλώσεων είναι η καλλιέργεια ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ των ανθρώπων των φορέων των πόλεων. Ο ΠΑΟΔΑΠ έχει χρέος και προτεραιότητα να συνεχίσει να καλλιεργεί την αγάπη για την μουσική. Ευχαρίστησε τις χορωδίες που συμμετείχαν και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και δήλωσε ότι ο Δήμος στηρίζει με συνέπεια κάθε αξιόλογη προσπάθεια για την ανάδειξη των πολιτιστικών αξιών. Έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη του ΠΑΟΔΑΠ που εργάστηκαν με επιμονή και μεράκι για την εκδήλωση αυτή. Συνεχάρει επίσης τον Διευθυντή της Μεικτής Χορωδίας Αγ. Παρασκευής κ. Χρήστο Κουτσονίκα για την καθοριστική του συμβολή.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Χρήστος Κουτσονίκας χαρακτήρισε το 16ο πανελλήνιο φεστιβάλ χορωδιών ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Τόνισε πως μόνο μέσα από τον πολιτισμό μπορούμε να βρούμε δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες της ζωής. Καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους μαέστρους και χορωδούς των συμμετεχόντων χορωδιών που αποδέχτηκαν την πρόσκληση. Ευχαρίστησε όλους τους προηγούμενους Δημάρχους κκ Σιδέρη και Γιαννακόπουλο, για τη στήριξη που πρόσφεραν στη Χορωδία καθώς και τον τωρινό Δήμαρχο κ. Ζορμπά για τη συνεχή και δημιουργική υποστήριξη. Ευχήθηκε ακόμα η νέα Δημοτική Αρχή να σταθεί κι αυτή δίπλα τους κατά τον ίδιο τρόπο και να βοηθήσει τη Μεικτή Χορωδία όπως και οι προηγούμενοι.

Ο νεοεκλεγής Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος εξήρε την καταπληκτική δουλειά που γίνεται στη Μεικτή Χορωδία και ότι έχει οδηγηθεί και πέρα από τα σύνορα και αυτό τους τιμά. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στις συμμετέχουσες χορωδίες.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook