Ψήφισμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, κατέθεσε στο ΔΣ η Λαϊκή Συσπείρωση

laiki-sispeirwsi

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής,  στην συνεδρίασή του στις 23. 7. 2014 κατατέθηκε από την Λαική Συσπείρωση το ακόλουθο ψήφισμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό:

” Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την βάρβαρη κι εγκληματική επίθεση του Ισραηλινού κράτους κατά του Παλαιστινιακού λαού. Ο Ισραηλινός στρατός αποθρασυνόμενος από την ολόπλευρη στήριξη που του παρέχουν ΗΠΑ και ΕΕ, με τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές έχει δολοφονήσει εκατοντάδες και έχει τραυματίσει χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Να σταματήσουν τώρα οι αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις. Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Απαιτούμε:

Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους μέλους του ΟΗΕ.

Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.

Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.

Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.”

Το σύνολο σχεδόν των παρόντων των άλλων  παρατάξεων, με σαθρά επιχειρήματα, όπως η εξίσωση του θύματος με τον θύτη, δηλαδή  των εκατοντάδων νεκρών παιδιών, γυναικών και αμάχων με τους 4 νεκρούς εισβολείς στρατιώτες , ο ”σεβασμός…” των στρατιωτικών συμφωνιών με το Ισραήλ, η αναφορά του κειμένου  σε ΗΠΑ και Ε.Ε., τα συμφέροντα των πολυεθνικών στις ΑΟΖ, το καταψήφισε (κατά, αποχή, λευκό), αποδείχνοντας για μια ακόμη φορά την πολιτική του ταύτιση με τις αντιλαικές πολιτικές συγκυβέρνησης – Ε.Ε. κλείνοντας τα μάτια στο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter