Με θρησκευτική ευλάβεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Παρασκευής

Με τη δέουσα θρησκευτική ευλάβεια η πόλη της Αγίας Παρασκευής γιορτάζει την πολιούχο της Μεγαλομάρτυρα Αγία Παρασκευή.

Agia Paraskevi eikona

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία έχει την τιμητική του και συγκέντρωσε πλήθος πιστών που προσήλθαν να προσκυνήσουν την Άγια Εικόνα και να λάβουν τη χάρη της.

Εορτάζουμε και πανηγυρίζουμε την Αγία Παρασκευή, που έζησε με τον Χριστό και μαρτύρησε για την δόξα Του. Είναι η προστάτης της πόλης μας και όλων εκείνων που έχουν πρόβλημα στα σωματικά τους μάτια, αλλά και όλων μας που έχουμε πρόβλημα με τους ψυχικούς μας οφθαλμούς και δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τα πάθη μας, την ανάγκη που έχουν οι διπλανοί μας, αλλά δεν μπορούμε να δούμε και τον τρόπο με τον οποίο θα σωθούμε. Αν δείξουμε πίστη, αγάπη και ταπείνωση Αυτή μπορεί να μας βοηθήσει.

Το εσπέρας της Παρασκευής 25 Ιουλίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Κατερίνα και τον ιερατικό κλήρο της πόλης και ακολούθησε η Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος. Κατάμεστη η κεντρική πλατεία και πλήθος πιστών ακολούθησε τη λιτάνευση που πραγματοποιήθηκε συνοδεία της τοπικής φιλαρμονικής, καθώς και την επιστροφή της Εικόνος της Μεγαλομάρτυρος στον Ιερό Ναό.

Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Τον Μέγα Εσπερινό και τη Λιτάνευση ακολούθησαν  ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος,  ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, δημοτικοί παράγοντες υφιστάμενοι και νεοεκλεγέντες και μέλη συλλογικοτήτων της πόλης.

Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα. Η Αγία Παρασκευή να μας προστατεύει σε όλη μας την ζωή, με την δύναμη και τη Χάρη του Χριστού.


Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter