Τα πήρε πίσω ο Σταθόπουλος όσα έλεγε για το κόστος του Γιαβάσειου.Τον «παρέσυραν» συμβουλάτορες

IMG_9980-copy

Με την Δημοτική Αρχή Ζορμπά στην αντεπίθεση , που τόσο είχε κατηγορηθεί τον τελευταίο χρόνο για την ανάθεση επισκευής του , έγινε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγ. Παρασκευής για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του Γιαβασείου , που κινδύνευε με κατάρρευση.

Η αντιπολίτευση αναγνώρισε τελικά τη δυσκολία των εργασιών και δήλωσε εντυπωσιασμένη από το αποτέλεσμα.

Μάλιστα ο κ. Σταθόπουλος , που από 1 Σεπτεμβρίου θα είναι ο νέος Δήμαρχος , επιχείρησε να αναδιπλωθεί με όσα υποστήριζε ως επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας τους προηγούμενους μήνες .

Φθάνοντας στο σημείο να αποδώσει τα περί διογκωμένου προυπολογισμού των εργασιών κ.α σε «συμβούλους» του αλλά και στην στάση της μείζονος αντιπολίτευσης του Βασίλη Γιαννακόπουλου !!!

Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο αρχιτέκτονας του Δήμου κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος είπε μετά από πολλές δυσκολίες, μπόρεσαν να στερεωθούν οι δύο όψεις του κτιρίου που κινδύνευαν να καταρρεύσουν με μεταλλικές κατασκευές. «Αν δεν γινόταν αυτό το πράγμα, κάποιοι πραγματικά θα ήμασταν στη φυλακή. Ένα λιθαράκι να έφευγε, να έπεφτε στην Ερμού ή από πίσω στην καφετέρια, τώρα θα ήμασταν κάπου αλλού. Ειλικρινά σας μιλάω» τόνισε.

Ησαίας: Τι λέτε τώρα ;

Τα εύσημα του στην τεχνική υπηρεσία για την ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου έργου, έδωσε το στέλεχος της πλειοψηφίας Σωτήρης Ησαΐας.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και εμείς ως αιρετοί δεν έχουμε τον κίνδυνο να βρεθούμε υπαίτιοι σε μια απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής» τόνισε και επισήμανε ότι το έργο αυτό που δεν είχε γίνει τόσα χρόνια πριν, έγινε επί της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Απευθύνθηκε δε σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης που είχαν κατηγορήσει τη διοίκηση του Δήμου για την απευθείας ανάθεση του έργου. «Δεν θα πω περισσότερα. Τα υπόλοιπα θα τα πω μετά την 1η Σεπτεμβρίου ως αξιωματική αντιπολίτευση» πρόσθεσε και κάλεσε τα μέλη της μειοψηφίας να αναρωτηθούν για ποιο λόγο κατηγορούσαν τη Δημοτική Αρχή, επειδή έκανε αυτή την απευθείας ανάθεση.

«Οφείλετε ή να ζητήσετε συγνώμη ή να βρείτε το σκάνδαλο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων κλείνοντας.

Σταθόπουλος: Εντυπωσιακή η δουλειά αλλά …

Τον προβληματισμό του για το μέλλον του Γιαβάσειου εξέφρασε ο επικεφαλής της «Νίκης» και νέος Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος. «Προφανώς εδώ έχει γίνει μια δουλειά που εντυπωσιάζει, δεν το συζητώ» παραδέχτηκε, προκαλώντας κάποια σχόλια από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Συνεχίζοντας πάντως, ο κ. Σταθόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με την απευθείας ανάθεση. «Άλλό η εντυπωσιακή δουλειά και άλλο η απευθείας ανάθεση με την οποία εξακολουθούμε να διαφωνούμε, και με το ύψος της» τόνισε.

Καζάκος: Κωλοτούμπες

Σε έντονο ύφος κινήθηκε η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας Γιώργου Καζάκου.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα όσα είχαν ειπωθεί για την απευθείας ανάθεση, λέγοντας ότι υπήρξαν υπονοούμενα ότι «πάμε να οικονομήσουμε και κάποιοι, ίσως εννοούσαν και τη διοίκηση, ίσως εννοούσαν την τεχνική υπηρεσία».

Τόνισε λοιπόν ότι ο κ. Θεοδωρίδης θα πρέπει να απαιτήσει τη συγνώμη από κάποιους «και εντός και εκτός αιθούσης» και πρόσθεσε: «Θα κάνετε πολλές «κωλοτούμπες» ακόμα. Ακόμα δεν έχετε κάνει τίποτα. Αλλά τουλάχιστον μία συγνώμη την οφείλετε στην τεχνική υπηρεσία και προσωπικά στον κ. Θεοδωρίδη».

Τσιαμπάς : Ζητείστε συγγνώμη

Αυτό που προέχει είναι ότι το έργο ολοκληρώθηκε με ασφάλεια, επισήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Τσιαμπάς.

Υπενθύμισε επίσης ότι είχε ακούσει πάρα πολλά γι’ αυτό, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο «και κάτω από το τραπέζι». Υπονοούμενα, τόνισε, «για εμένα προσωπικά, αλλά και για την τεχνική υπηρεσία. Έκλεισα τα αυτιά μου, ήρθα σε σύγκρουση μαζί τους, γιατί εκείνο που προείχε είναι να ολοκληρωθεί το έργο, να διασφαλιστεί ο Δήμος και το προσωπικό του Δήμου και ιδιαίτερα η τεχνική υπηρεσία, και δεν με ενδιέφεραν οι συκοφαντίες σε προσωπικό επίπεδο».

Χρειάζονται, συνέχισε, «συγνώμες πολλές από κάποιους. Θα πω όμως κάτι κύριε Σταθόπουλε, σε προσωπικό επίπεδο, ότι η διοίκηση είναι το πιο εύκολο και το πιο δύσκολο πράγμα. Πώς γίνεται αυτό; Θα τα πούμε αργότερα».

Σταθόπουλος: Ο Γιαννακόπουλος και οι …σύμβουλοί μας

Μετά τα παραπάνω το λόγο πήρε για δευτερολογία ο επικεφαλής της «Νίκης» Γιάννης Σταθόπουλος.

«Για όποιον – είπε- θυμάται τι λέγαμε, τι είπαμε και τι λέμε, αν θέλετε η κορυφαία διαφωνία και οι ανακοινώσεις όλες δεν προέκυψαν ακριβώς από τη δική μας πλευρά. Προέκυψαν από τη μείζονα αντιπολίτευση αυτής της περιόδου. Παρά ταύτα και εμείς διαφωνήσαμε με την απευθείας ανάθεση του Αυγούστου, διαφωνήσαμε και με το ύψος του ποσού που κατ’ εκτίμηση ανθρώπων που μας συμβούλευσαν θεωρήθηκε μεγάλο. Αυτό εξακολουθούμε να το λέμε».

Παρακάλεσε όμως, «να μην ακούγονται υπερασπίσεις αυτή τη στιγμή για την τεχνική υπηρεσία, από μια παράταξη που ο επικεφαλής της έχει μιλήσει κατ’ εξοχήν και κατ’ επανάληψη την προηγούμενη τετραετία με χαρακτηρισμούς πολλούς που τους έχουμε δημοσιεύσει κιόλας – δεν το έχω τώρα πρόχειρο εδώ – και τους οποίους εμείς ποτέ δεν αναφερθήκαμε έτσι. Διαφωνία με το ένα ή με το άλλο θέμα, δεν σημαίνει ότι υποτιμήσαμε τη δουλειά που γίνεται από τους εργαζόμενους του Δήμου».

Ξεκαθάρισε λοιπόν ότι «δεν θα βρείτε ποτέ δηλώσεις δικές μας κατά της τεχνικής υπηρεσίας ούτε κάτω από το τραπέζι, ούτε πάνω από το τραπέζι».

Ζορμπάς : Αυτοί σας είχαν συμβουλέψει κατά του Μετρό ;

Καυστικός ήταν τέλος ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς. Συμβούλευσε τον νέο Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο να παραμερίσει αυτούς τους «σύμβουλους» που του έλεγαν ότι το ποσό είναι μεγάλο, διότι θα τον πάρουν στο λαιμό τους, όπως τότε που είχε ψηφίσει να μην περάσει το Μετρό από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

«Βέβαια – ανέφερε – εγώ δεν πιστεύω ότι ήταν οι σύμβουλοι που αμφισβητήσατε εν χορώ – όχι βέβαια όλοι, εξαιρούνται κάποιοι άνθρωποι από την αντιπολίτευση- με ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης το οποίο κινείται στις παρυφές της Χρυσής Αυγής, με το οποίο συνοδοιπορήσατε και συνοδοιπορείτε ακόμα, δεν ξέρω αν συνοδοιπορήσετε στο μέλλον. Μάλλον όχι».

Μας συκοφαντήσατε

Υποστήριξε δε ότι ό,τι και να γίνει στο μέλλον, «τη δουλειά σας την κάνατε με τη Χρυσή Αυγή βέβαια, και η Χρυσή Αυγή την έκανε με εσάς – και αλλού βέβαια και όχι μόνο – και επαναλαμβάνω και πάντα θα το λέω, ότι θα είστε ένας Δήμαρχος, ο οποίος εκλεγήκατε με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής. Καλό είναι αυτό. Πραγματοποίησες το όνειρο της ζωής σου, της οικογένειας σου. Δεν είναι κακό».

Η παραπάνω τοποθέτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του στελέχους της «Νίκης» , Γιάννη Σιδέρη, ο οποίος αναρωτήθηκε τι είδους δηλώσεις είναι αυτές που γίνονται από το Δήμαρχο.

«Έχω και για σένα άμα θες» ήταν η απάντηση του κ. Ζορμπά, με τον κ. Σιδέρη να ανταπαντά: «ό,τι θέλεις πες, τι δηλώσεις είναι αυτές;»

Συνεχίζοντας πάντως ο Δήμαρχος, υποστήριξε ότι «έπρεπε να αμφισβητηθεί τότε η διαφάνεια και η εντιμότητα της Δημοτικής Αρχής. Και βρήκαν ευκαιρία με την απευθείας ανάθεση, η οποία ήταν υποχρεωτική να γίνει, όχι για να αξιοποιήσουμε το Γιαβάσειο, αλλά για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα και μόνο του Δήμου. Διότι αν στο Γιαβάσειο συνέβαινε το παραμικρό, ο Δήμος ήταν τελειωμένος οικονομικά. Αν κατέρρεε το Γιαβάσειο για οποιοδήποτε λόγο, εννοείται ότι ο Δήμος θα είχε καταστραφεί από αποζημιώσεις».

Υπενθύμισε επίσης ότι είχε καταγγελθεί από μέρος της αντιπολίτευσης ότι η μελέτη της υπηρεσίας ότι είναι «φουσκωμένη», ενώ ευχήθηκε στη νέα διοίκηση να μην βρεθεί ποτέ στη δύσκολη θέση να δώσει απευθείας αναθέσεις.

http://newsta.gr/

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.