Σχολικά είδη για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών συγκέντρωσαν η ΔΡΑΣ.Ε & ο Δήμος

ΔΡΑΣΕ σχολικά είδηΤην Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου τις πρωινές ώρες, στα πλαίσια της συνεργασίας της «ΔΡΑΣ.Ε-Δράσεις Εθελοντών» με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, έγινε πράξη η αξιόλογη πρωτοβουλία για συγκέντρωση και εξασφάλιση σχολικών ειδών σε παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν οικονομικά να καλύψουν αυτή την ανάγκη. Από τη δράση προέκυψαν 5 καρότσια με ποικιλία ειδών γραφικής ύλης, που θα γεμίσουν τις σχολικές τσάντες των παιδιών αυτών για τη νέα σχολική χρονιά.

Στην προσπάθεια αυτή σημαντική ήταν η συμβολή των τοπικών βιβλιοπωλείων(“Πολύπλευρο”, “Επίκαιρα”,    “Bookworld”, “Forum“, “Πολύεδρο”,”Public”, “Πλαίσιο”,”Jumbo”),στο χώρο των οποίων πραγματοποιήθηκε η συλλογή των προσφερόμενων ειδών. Οι εργαζόμενοι της «ΔΡΑΣ.Ε», παραλάμβαναν τις σακούλες ,που με χαρά προσέφερε ο κόσμος, και ενημέρωναν, αφενός για το έργο της πράξης: «ΔΡΑΣ.Ε : ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ  ΠΑΛΛΗΝΗΣ» και αφετέρου για τη λειτουργία των δομών.

Αξίζει να σημειωθεί η συγκινητική διάθεση προσφοράς του κόσμου, αμέσως μόλις πληροφορούνταν σχετικά με το σκοπό της δράσης, και η ολοένα και αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα. Το μεγαλύτερο επίτευγμα ,όμως, απ’ όλα ήταν ότι οι σακούλες δίνονταν από τους γονείς στα παιδιά τους για να τις προσφέρουν, βιώνοντας ένα σημαντικό μάθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, που θα αποτυπωθεί μέσα τους και θα οδηγεί τη σκέψη τους μεγαλώνοντας.

Κοντά μας στη δράση βρέθηκαν: η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Φωτεινού Ζωή και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γκίνη Αντωνία. Να αναφερθεί ,επίσης, ότι την προσπάθεια μας ενίσχυσαν και εθελοντές, όπως η κ. Καρακατσάνη Άρτεμις και η κ. Γαστεράτου Μαρία.  Η ανταπόκριση που υπήρξε, έδωσε το έναυσμα και την απαραίτητη στήριξη για επόμενες δράσεις, πάντα με στόχο την προαγωγή της  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την ενίσχυση της Κοινωνικής Δικτύωσης στην τοπική κοινότητα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.