Μεγάλη επιτυχία για τη “Βραδιά του Ερευνητή” για 2η χρονιά στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

IMG_2358 copy

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συμμετείχε απόψε (26-9-14) σε μια πανευρωπαϊκή εκδήλωση (σε 9 πόλεις την Ελλάδα και 300 πόλεις στην Ευρώπη) που απευθύνεται στο ευρύ κοινό με στόχο να αναδείξει το έργο και την προσφορά της έρευνας και των ερευνητών.

Για δεύτερη χρονιά ο αύλιος χώρος του Δημοκρίτου κατακλύστηκε από κόσμο κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και από διάφορες περιοχές της Αττικής. Επιστήμη, έρευνα και διασκέδαση έγιναν ένα στη «Βραδιά του Ερευνητή 2014».

IMG_2345 copy

Μεγάλος  αριθμός περιπτέρων είχε στηθεί στους εξωτερικούς χώρους και δέχθηκε πλήθος επισκεπτών, το ίδιο και τα εργαστήρια,  οι ερευνητικές εγκαταστάσεις  και  το αμφιθέατρο που φιλοξένησε την θεατρική επιστημονική παράσταση «Έγκλημα στο εργαστήριο». Είχαν την ευκαιρία να δουν ρομπότ, να συμμετέχουν σε  πειραματικές επιδείξεις, παιχνίδια επιστήμης, διαδραστικά πειράματα.

IMG_2374 copy

Τη μουσική επένδυση ανέλαβαν η ροκ μπάντα του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και οι καλλιτέχνες  Μιχάλης Κακέπης και Ζακ Στεφάνου.

IMG_2361 copy

Το πιο σημαντικό ήταν η σύνδεση με το CERN και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  του Λονδίνου.

Στο χώρο του «Δημοκρίτου» συναντήσαμε τον πρόεδρο του ΕΚΕΦΕ  Dr. Νικόλαο Κανελλόπουλο, που πάντα φιλόξενος μας υποδέχτηκε στο γραφείο του και είχαμε μία σύντομη συνομιλία. Μαζί του ήταν ο Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Κανάρης Τσίγκανος καθώς και ο Institute Director  του «Δημοκρίτου» κ. Στέλιος Θωμόπουλος Ph.D.

IMG_2380 copy

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» είναι η πηγή της έρευνας, της επιστήμης και της εξέλιξης στην Ελλάδα. Έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα στους τομείς αυτούς και μας αντιπροσωπεύει επάξια στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, αλλά και Διεθνώς. Είναι λοιπόν ελπιδοφόρο να παρακολουθούμε τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τόσο μεγάλου αριθμού επισκεπτών.

IMG_2353 copy

IMG_2355 copy

IMG_2367 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.