Keep calm and … make plans. Της Λένας Μαρκή

Της Λένας Μαρκή

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 8/10/2014 έγινε αναφορά τόσο από τον κ. Γκιζιώτη όσο και από το κ. Αλεξίου, στη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με το Δήμαρχο (έπειτα από κάλεσμά του) με θέμα την ενημέρωση – συζήτηση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Στα λεγόμενά τους διακρίναμε μια απογοήτευση, σαν άλλο να περίμεναν και κάτι τελείως διαφορετικό να συνάντησαν. Μας έδωσαν την εντύπωση ότι ανέμεναν να ακούσουν προτάσεις πάνω στα οικονομικά και να ακολουθήσει συζήτηση και ίσως να έχουν την ευκαιρία να αντιπροτείνουν, αντ’ αυτού τους έγινε μια απλή, εμπεριστατωμένη δε, ενημέρωση επί των οικονομικών από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Σαν ιδέα μπορεί να ακούγεται καλή αν και εφόσον αναφερόταν σε άτομα που δεν έχουν άμεση σχέση με τα δημοτικά πεπραγμένα. Για ανθρώπους όμως που επί σειρά ετών εμπλέκονται και ψηφίζουν τα οικονομικά αυτά ζητήματα, ίσως ήταν περιττή. Μπορεί να αναφέρθηκαν λεπτομέρειες που ίσως δεν γνώριζαν, όμως θεωρούμε ότι δεν ήταν απαραίτητο να γίνει συνάντηση ξεχωριστά για τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Εξάλλου, η προσθήκη στην πρόσκληση ότι μπορούσε να συμμετέχει και όποιος δημοτικός σύμβουλος των παρατάξεων επιθυμούσε, αφήνει την εντύπωση ενός μικρού άτυπου δημοτικού συμβουλίου. Γεγονός που μας οδηγεί να συμπεράνουμε ότι πολύ άνετα θα μπορούσε η σχετική ενημέρωση να γίνει σε τακτική συνεδρίαση του ΔΣ με την παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων.

keep-calm-13Παρατηρούμε τον νέο Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο μέσα στις πρώτες περίπου σαράντα μέρες να επιδίδεται σε μια σειρά συναντήσεων και ενημερώσεων (θα ακολουθήσουν και οι κατά τόπους συναντήσεις στις περιοχές της πόλης), ενώ θα περιμέναμε στο αρχικό διάστημα μετά την ανάληψη του Δήμου να φροντίζει, όπως είναι σύνηθες, να ενημερώνεται ο ίδιος και οι σύμβουλοί του για τις λεπτομέρειες της Διοίκησης.  Αυτό οδηγεί σε δύο συνιστώσες, ή ότι γνωρίζει ήδη τα πάντα (εδώ μάλλον θα βάλουμε αρνητικό πρόσημο), ή ότι επιζητά την ενημέρωσή του παρουσία και των υπολοίπων επικεφαλής, για λόγους που ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε.

Στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή να είναι προ πολλού ενήμερος, θα περιμέναμε στις συναντήσεις αυτές να παρουσιάζει τα σχέδια που έχει εκπονήσει η παράταξή του για την πόλη και αυτά να συζητά. Ήδη από τον κ. Γιαννακόπουλο και τον κ. Μουστόγιαννη έχει ζητηθεί σε συνεδρίαση του ΔΣ η παρουσίαση αυτών των σχεδίων, χωρίς όμως να υπάρξει απάντηση από τον κ. Σταθόπουλο ή κάποιον άλλο της Διοίκησης.

Η πενταετία που έχει μπρός του ο νέος Δήμαρχος είναι μακρύ χρονικό διάστημα, αλλά και τόσο σύντομο. Αν υπολογίσουμε σφαιρικά (υποθετικά μιλώντας πάντα) ότι θέλει ένα χρόνο σε συζητήσεις, ένα χρόνο να παρθούν αποφάσεις, δυο χρόνια σχεδιασμού και γραφειοκρατικών διαδικασιών, τότε απομένει μόλις ένας χρόνος για εφαρμογή, χρόνος που οδηγεί στη διεξαγωγή των εκλογών, με αποτέλεσμα κάποιοι τότε να μιλήσουν για προεκλογικά – ψηφοθηρικά έργα.

Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι είναι πολύ νωρίς για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων.

Προς το παρόν απολαμβάνουμε την ηρεμία που επικρατεί στην πόλη και αναμένουμε τις εξελίξεις …

 

lena1

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.