Έργα που έγιναν και έργα που επιβάλλεται να γίνουν στα Πευκάκια αναφέρθηκαν στη συνέλευση του Συλλόγου(video)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19/10/2014, στο χώρο του 9ου Δημοτικού στα Πευκάκια η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων «Η Αναγέννηση».

IMG_3201 copy

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων κ. Στέφανος Μπακογιάννης αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, ξεκίνησε την ομιλία του με τα έργα που ήδη έχουν γίνει στην περιοχή από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δηλαδή τον μεγάλο Βρεφονηπιακό σταθμό που όπως πληροφορήθηκε θα είναι έτοιμος προς χρήση τον Ιανουάριο και την πεζογέφυρα Γελαδάκη –αίτημα του συλλόγου από 20ετίας- η οποία όπως είπε παίρνει σάρκα και οστά. Αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις του συλλόγου για την αντιμετώπιση των μεγάλων και οξέων προβλημάτων της περιοχής με σημαντικότερο τον αγωγό ομβρίων υδάτων που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, τον φωτισμό, τα πεζοδρόμια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, την ηχοπροστασία σε τμήμα της Αττικής οδού που δεν έχει κατασκευαστεί και την κατάσταση του χώρου που έχει χαρακτηριστεί για δημιουργία Αθλητικού Κέντρου και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την είσοδο σκύλων και τα περιττώματα που αφήνουν πίσω σε ένα χώρο όπου παίζουν μικρά παιδιά και κυκλοφορούν ηλικιωμένοι. Μεγάλη σημασία έδωσε στην πληρωμή των ανταποδοτικών που καλούνται οι κάτοικοι να πληρώσουν μετά την πράξη εφαρμογής και δυσκολεύονται και ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου. Αναφέρθηκε στα οικονομικά του Συλλόγου που είναι δύσκολα από τη στιγμή που τα πάγια έξοδα είναι περίπου 1800€ ετησίως και τα μέλη δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους, ενημέρωσε βέβαια ότι με απόφαση του ΔΣ έχουν διαγραφεί οι οφειλές των προηγούμενων ετών και τα μέλη καλούνται να πληρώσουν μόνο από το 2013 και έπειτα.

Επίσης ενημέρωσε ότι μπορούν να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους  όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου έως τις 29 Οκτωβρίου 2014 και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 από τις 9:30πμ έως τις 18:00μμ στο γραφείο του συλλόγου, Αρχιμήδη 1 Πευκάκια.

Αναλυτικά την ομιλία του προέδρου κ. Μπακογιάννη μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί:

Ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος έδωσε το λόγο στην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πετσατώδη, η οποία δήλωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία θα φτιάξει το χωροταξικό πλάνο για το χώρο που έχει χαρακτηριστεί για Αθλητικό Κέντρο, ώστε να οριστούν οι κατασκευές που θα γίνουν στο χώρο. (Όπως αντιλαμβάνεστε η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα οπότε άμεσα δεν πρόκειται να ξεκινήσει κάτι). Τη μεγάλη μελέτη των ομβρίων, η οποία είναι πραγματικά ολοκληρωμένη από την προηγούμενη Τεχνική Υπηρεσία, θα προσπαθήσουν να την ξεμπλοκάρουν ώστε το έργο να εκτελεστεί σύντομα. Η Τεχνική Υπηρεσία έχει σκοπό να δημιουργήσει δύο νέες πλατείες στα Πευκάκια, μία δίπλα στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων και μία στην οδό Πλουμπίδη στο πάνω τμήμα Πευκακίων. Θα εξεταστεί το έργο δημιουργίας βρεφονηπιακού σταθμού στη Αγίου Βασιλείου και θα ελεγχθεί που βρίσκεται το θέμα δημιουργίας του 6ου Γυμνασίου στην οδό Αγελάου μέσω ΟΣΚ για να μπορέσει να προχωρήσει. Όλα τα ανωτέρω είναι έργα χρηματοδοτούμενα από ΕΣΠΑ. Όσο αφορά τα ανταποδοτικά που καλούνται να πληρώσουν οι κάτοικοι μετά την πράξη εφαρμογής και αφορούν μεγάλα ποσά στον καθένα, δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν στα Πευκάκια με τη μορφή έργων και για όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν θα γίνουν αρκετές δόσεις για να διευκολυνθούν.

Ο κ. Τσιαμπάς μίλησε εκ μέρους του κ. Ζορμπά (της μείζονος αντιπολίτευσης) και αναφέρθηκε στα δύο ήδη δρομολογημένα έργα τον παιδικό σταθμό στην ….. και την Στέγη ΑΜΕΑ τα οποία πιστεύει να τα προχωρήσει η νέα διοίκηση του Δήμου, αναφέρθηκε στη δεύτερη πεζογέφυρα στο ύψος της Αγ. Τριάδος που θα συνδέεται με το ΙΚΑ και θα είναι μεταλλικής κατασκευής η οποία έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια. Μίλησε για τον μεγάλο παιδικό σταθμό που θα είναι έτοιμος προς χρήση τον Ιανουάριο του 2015 και μπορούν να στεγαστούν δύο σταθμοί ένας των Πευκακίων και ένας του Κοντοπεύκου. Ακόμα αναφέρθηκε στη μεγάλη μελέτη ομβρίων που καλύπτει πολλά χιλιόμετρα και έχει κατατεθεί ήδη στην Περιφέρεια και αναμένεται η απόφαση.

Ο κ. Αρβανιτάκης εκπροσώπησε την παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου και μίλησε για τα προβλήματα της περιοχής.

Το λόγο πήρε και ο κ. Γουργούλης, πρ. Αντιδήμαρχος και πρ. μέλος του ΔΣ του συλλόγου Πευκακίων, και τόνισε ότι θα πρέπει ο σύλλογος να επικεντρώνεται σε λίγα και συγκεκριμένα έργα που μπορούν να εκτελεστούν και όχι σε πολλά με αποτέλεσμα να παραμένουν στάσιμα.

Γενικότερα μικρή ήταν η προσέλευση των κατοίκων στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, γεγονός που παρατηρούμε και σε άλλους συλλόγους το τελευταίο διάστημα και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν απλά δεν ενδιαφέρονται ή πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις γειτονιές της πόλης!!! Είναι γεγονός επίσης ότι δεν γίνεται να παλεύουν μονίμως 5-10 άτομα, εθελοντές πάντα, για το καλό όλων.

Να αναφέρουμε επίσης πως η ιστοσελίδα μας, AgiaParaskevi-images, σέβεται τους συλλόγους της πόλης και όπως πάντα παραβρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις τους. Για μια ακόμα φορά ήταν η μόνη που κάλυψε την εκδήλωση του συλλόγου Πευκακίων.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.