Διεθνής διάκριση για την εταιρεία AMEN-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Η εταιρεία AMEN-Τεχνολογίες, τεχνοβλαστός του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με έδρα το Τεχνολογικό & Επιστημονικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος», διακρίθηκε ως μια από τις καλύτερες καινοτόμες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, σε διαγωνισμό που διεξήχθη στο Eindhoven της Ολλανδίας στις 13-14 Οκτωβρίου 2014.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας διοργανώθηκε από τον ολλανδικό οργανισμό Startupbootcamp, με την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας και υπό την αιγίδα του δήμου του Eindhoven (και την υποστήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα). Από το σύνολο των 252 αιτήσεων επιλέχθηκαν 20 εταιρείες, ώστε να συμμετάσχουν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού Startupbootcamp HighTechXL.

Η τελική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από διεθνή επιτροπή και κατόπιν παρουσίασης και συνεντεύξεων, επιλέχθηκαν 11 εταιρείες για περαιτέρω καθοδήγηση, ώστε να εισέλθουν στην παγκόσμια αγορά.

Η εταιρεία ΑΜΕΝ Τεχνολογίες είναι μια εταιρεία έντασης γνώσης, η οποία στοχεύει στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και υλικών που αφορούν ενεργειακές εφαρμογές. Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των προηγμένων υλικών καθώς και στον τομέα των εφαρμογών διαχείρισης ενέργειας, έχει σαν βασικό στόχο να προσδώσει νέα ώθηση στην τεχνολογική ανάπτυξη, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο (http://www.amen-technologies.com/).

Η παραπάνω διάκριση αποτελεί εξαιρετική τιμή για το Ελληνικό σύστημα Καινοτομίας και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι η Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός σε αντίστοιχες προσπάθειες.

Χωρίς τίτλο

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.

 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον – Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

Για περισσότερες πληροφορίες:Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος”
Τμήμα Οργάνωσης & Παραγωγικότητας
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr