“Συμμαχία Ευθύνης” ή “Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ”; (video)

Πολιτικές αναταράξεις στην Αγία Παρασκευή μετά την απόφαση του πρώην Δημάρχου και επικεφαλή της παράταξης “Συμμαχία Ευθύνης” κ. Γιαννακόπουλου να ασπαστεί την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Like στον Τσίπρα

Της Λένας Μαρκή

Κεραυνό εν αιθρία αποτέλεσε η δημοσιοποίηση της συμμετοχής του στην Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως μαθαίνουμε άρχισαν οι πρώτες αναταράξεις.

Και είναι επόμενο όταν στην παράταξή του συμμετέχουν στελέχη από άλλους κομματικούς προορισμούς και τα οποία δεν ήταν καν ενήμερα για την εξέλιξη αυτή, παρά την εισέπραξαν ως τετελεσμένο γεγονός.

Αναρωτιόμαστε ο κ. Δημήτρης Αλεφαντής που ποτέ δεν έκρυψε την κομματική του καταβολή, ο οποίος ήταν βασικός συντελεστής (αν όχι ο πρώτος) στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης παράταξης και ο οποίος βοήθησε υλικά-οικονομικά  και ηθικά την παράταξη, θα αντιδράσει ή θα συμφωνήσει; Γνώριζε την πρόθεση του κ. Γιαννακόπουλου;

Ο κ. Κατσάρας ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της πόλης, με βαριά πολιτική ιστορία στην Αγία Παρασκευή, που στήριξε δυνατά την «Συμμαχία Ευθύνης» προεκλογικά, ήταν γνώστης; Θα εξακολουθήσει να είναι συνοδοιπόρος;

Οι κοι Κρητικίδης και Μυλωνάκης, πάλαι ποτέ πασόκοι, έγιναν ΣΥΡΙΖΑ;

Πως νοιώθουν οι ψηφοφόροι που στήριξαν τον κ. Γιαννακόπουλο;

Υποθέτουμε ότι δεν αποτελεί μια παρόρμηση της στιγμής η απόφαση αυτή και ότι ήταν μελετημένη και προετοιμασμένη από καιρό. Ως παράγοντας που ασχολείται επί σειρά ετών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την 3η θέση στις δημοτικές εκλογές, την αποτυχημένη φετινή προσπάθεια για εκλογή στην ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ, οι επιλογές ήταν ελάχιστες. Αν δεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ψηλά σε προτίμηση, που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον φέρνουν στην πρώτη θέση πανελλαδικά, πιστεύουμε ότι στη σκέψη του κ. Γιαννακόπουλου ήταν η καλύτερη εναλλακτική.

Σκεφτόμαστε αν υπάρχουν ακόμα πολιτικές ιδεολογίες στην εποχή μας ή κινούνται τα πάντα στην ιδέα του «επαγγελματία πολιτικού»  που δρα με βάση το πολιτικό συμφέρον.

Ας θυμηθούμε τι διατυμπάνιζε προεκλογικά, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και στην τότε υποψήφια και νυν Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, καθώς και για τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα.

Θυμάστε στο κομμάτι της ομιλίας του εναντίον του νυν Δημάρχου κ. Σταθόπουλου που έλεγε για τις παρατάξεις με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, καυτηριάζοντας τη βόλτα του κ. Σταθόπουλου με τη Ρένα Δούρου στους δρόμους της πόλης και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τότε και λέγοντας «να λέμε ότι θα φέρουμε τον Τσίπρα να γλεντήσει την Κυριακή γιατί θα πάρει την πόλη; Βολεύει την πόλη αυτό;». Θυμάστε που μιλούσε για ανεξάρτητη κίνηση και σκόπιμο διπολισμό από τους άλλους δύο; (Ζορμπά-Σταθόπουλο) Τότε κατηγορούσε ανοικτά κάποιους που προσχώρησαν στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για «μια θέση στις Κυκλάδες» που «πούλησαν τους φίλους τους πολιτικά».

Θυμάστε τι έλεγε τότε και τι πράττει σήμερα;

Να σας τα θυμίσουμε λοιπόν με ένα βίντεο.

 

Αυτός λοιπόν ο Γιαννακόπουλος είναι που τώρα πλησιάζει το ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας πιθανόν μια βουλευτική υποψηφιότητα. Και καλά κάνει θα μου πείτε δικαίωμά του. Όμως και υποχρέωσή του να βγει και να δώσει εξηγήσεις σε αυτούς που τον στήριξαν μέχρι τώρα. Γιατί από δω και πέρα αλλάζουν τα πράγματα. Λεπτό προς λεπτό διαπιστώνουμε ότι ονόματα της πόλης που ήταν από την αρχή –εποχή ΠΑΣΟΚ ακόμα- μαζί του και τον ακολουθούσαν πιστά, έχουν εξαγριωθεί και νοιώθουν προδομένοι. Θα είχε κάθε δικαίωμα να το πράξει ελεύθερα, αν είχε αποχωρήσει από την παράταξη. Τώρα όμως οι πράξεις του έχουν αντίκτυπο και σε όσα μέλη δεν συμφωνούν με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν γνωρίζουμε αν ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος δώσει εξηγήσεις, πιστεύουμε όμως ότι κάποιοι άλλοι θα δώσουν σκληρές απαντήσεις.

Και στο τέλος μένει να ανακαλύψουμε ποιους ωφέλησε και ποιους πρόδωσε πολιτικά ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος με την απόφαση να λάβει την «κάπα» του ΣΥΡΙΖΑ!

lena1

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.