Η αλήθεια … δεν είναι τυφλή!

giannakopoulos v.

Της Λένας Μαρκή

Με μια λιτή ανακοίνωση που εστάλη στα ΜΜΕ, ο πρώην Δήμαρχος κ.  Βασίλης Γιαννακόπουλος αρνείται ότι αποτελεί μέλος της  Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια δήλωση που μάλλον δημιουργεί περισσότερους προβληματισμούς από το να καθησυχάζει. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Στο άρθρο του Βασίλη Σκουρή στο Real.gr  με τίτλο: «Διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με όρους κοινωνίας» στις 6/11/14, στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι

«Χθες η Σοσιαλιστική Τάση έκανε μέλος της τον πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, τον Οδυσσέα Δριβαλά ,πρώην Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, τον Βασίλη Γιαννακόπουλο, πρώην δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής και τον Παναγιώτη Κόνσουλα, υποψήφιο δήμαρχο Βύρωνα.»

Ξεκάθαρα, χωρίς υπεκφυγές και με τον τίτλο του πρώην Δημάρχου για διευκρίνιση. Είναι αναληθές; Ποιος σοβαρός δημοσιογράφος θα έπλαθε παραμύθια με πραγματικά και σημαντικά ονόματα και θα έπαιζε την καριέρα του κορώνα-γράμματα; Ποιος θα δημοσίευε κάτι τέτοιο αν δεν ήταν σίγουρος και δεν το είχε διασταυρώσει; Εκτός αν η Σοσιαλιστική Τάση έκανε μέλος της τον κ. Γιαννακόπουλο παρά τη θέλησή του ή εν αγνοία του.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι ακόμα: η Σοσιαλιστική Τάση είναι ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να μπείτε στην ιστοσελίδα της και να το διαπιστώσετε, και η οποία

«Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να παίξει η Σοσιαλιστική Τάση των Αλέξη Μητρόπουλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Νάσου Αθανασίου, Δημήτρη Τσουκαλά και άλλων πρώην «πράσινων» στελεχών.»

Και σύμφωνα με την ιδρυτική της διακήρυξη «Βασικά στοιχεία της Σοσιαλιστικής Τάσης είναι ο πατριωτικός και σοσιαλιστικός προσανατολισμός της και η διάθεσή της να συμβάλλει στη διαμόρφωση του πλαισίου περαιτέρω ενίσχυσης της προσπάθειας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να φέρει την ανατροπή.

Η Σοσιαλιστική Τάση θα λειτουργεί στο πλαίσιο του άρθρου 21 του Καταστατικού, με βάση τις αρχές της εσωκομματικής δημοκρατίας και της ενιαίας εκφοράς των πολιτικών θέσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Επίσης σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μητρόπουλου:

«…Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας. Η Σοσιαλιστική Τάση θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό» δηλώνει στο Real.gr ο Αλέξης Μητρόπουλος.»

Ας δούμε τώρα την ανάμιξη του κ. Γιαννακόπουλου σε όλο αυτό. Ο ίδιος γράφει πως παραβρέθηκε στην εκδήλωση λόγω φιλίας με τον Αλέξη Μητρόπουλο και κάποια άλλα μέλη! Όμως κε Γιαννακόπουλε με ένα φίλο πηγαίνεις άνετα για καφέ, για φαγητό ή για ποτό. Δεν πηγαίνεις σε εκδήλωση στελεχών στην οποία αναμένεται μάλιστα και ο αρχηγός του κόμματος τον οποίο εσύ σε προεκλογική σου ομιλία έφερνες απέναντι.

« … πραγματοποιεί εκδήλωση με στελέχη από το Λεκανοπέδιο Αττικής …Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστεί και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.»

Εξάλλου πόσες πιθανότητες έχει κανείς  να συμμετέχει σε μια κομματική εκδήλωση και την επομένη να ξυπνήσει όντας μέλος της; Στο χωριό μου λένε, κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα.

Ένα γνωστό στέλεχος του παλαιού ΠΑΣΟΚ, πρώην Δήμαρχος μεγάλου Δήμου, επικεφαλής ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης, με αναγνωρισιμότητα, τι δουλειά έχει σε μία τέτοιου είδους συγκέντρωση; Εκτός αν πάει για αναγνώριση εδάφους!

Φυσικά ο κ. Γιαννακόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να πηγαίνει όπου θέλει και να πιστεύει ότι θέλει, ζούμε σε δημοκρατική χώρα. Όμως θα πρέπει να ελέγχει τις παρορμήσεις του γιατί από την είδηση αυτή (αληθή ή μη) θορυβήθηκαν πολύ έντονα μεγάλα στελέχη της παράταξής του και μπορεί άνετα, εκ του μη όντος, να βρεθεί σε πολύ δεινή θέση.

Άραγε μετά από όλα αυτά μας έπεισε;

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου:

Δήλωση για δημοσιεύματα του τύπου περί δήθεν ένταξής μου στο ΣΥΡΙΖΑ

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν ορισμένα δημοσιεύματα με βάση τα οποία αποτελώ πλέον μέλος της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτε δεν απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα.

Το γεγονός ότι παραβρέθηκα σε μια εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Τάσης καθώς με συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας με τον Αλέξη Μητρόπουλο εδώ και 35 χρόνια αλλά και με άλλα μέλη της τάσης, δε σημαίνει ότι εντάσσομαι σε κάποιο κομματικό σχηματισμό. Είναι γνωστό ότι έχω δώσει το παρόν σε αρκετές εκδηλώσεις διάφορων κομμάτων όλα αυτά τα χρόνια.

Αν ποτέ αποφασίσω να ενταχθώ ή να στρατευθώ με κάποιο κόμμα, αυτό είναι κάτι που θα ανακοινώσω ο ίδιος αφού πρώτα συζητήσω με τα αρμόδια όργανα της παράταξης της οποίας ηγούμαι και η οποία συνεχίζει να πορεύεται σε ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά πλαίσια.

 

Βασίλης Γιαννακόπουλος

τ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

επικεφαλής «Συμμαχία Ευθύνης»

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.