ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Μια χαρούμενη συζήτηση!

Της Λένας Μαρκή

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό μας άφησε χαρούμενους για δύο λόγους. Πρώτον γιατί δεν θα γίνει τίποτα σημαντικό, οπότε θα κάνουμε και οικονομία αναλογιζόμενοι την παρούσα οικονομική ύφεση, και δεύτερον έχουμε και δεύτερο Δήμαρχο σε περίπτωση που χρειαστεί…

Θα ξεκινήσω αντίστροφα. Παρατηρήσαμε ότι πολλές φορές κατά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βλάχος προστρέχει να αναπληρώσει τον Δήμαρχο απαντώντας αντ’ αυτού … παρουσία αυτού! Κίνηση που μπορεί να παρεξηγηθεί και να δημιουργήσει «θεωρίες συνομωσίας» σχετικά με το ποιος διοικεί το Δήμο, λέμε τώρα.

Και φυσικά δεν το προσέξαμε μόνο εμείς, αλλά και ο κ. Ησαΐας που σε μια τέτοια φάση κατά την τοποθέτησή του πήρε απάντηση από τον πρόεδρο, γεγονός που στηλίτευσε άμεσα. Αντίθετα ο κ. Κρητικίδης ανάλογο περιστατικό το αντιμετώπισε με χιούμορ. Μάλλον κάποιος είναι περιττός μέσα στην αίθουσα και θα πρέπει να το προσέξει αυτό η δημοτική ομάδα του κ. Σταθόπουλου.

συρτάκι

Όσον αφορά τον πρώτο λόγο, κατά γενική ομολογία της αντιπολίτευσης, η παρουσίαση του προϋπολογισμού αποτελεί μία από τα ίδια με αυτόν της προηγούμενης διοίκησης.

Τίποτα νεότερο ή φρέσκο, τίποτα που να δίνει ένα στίγμα. Όπως είπε και ο κ. Αλεξίου ένας προϋπολογισμός του Καλλικράτη και του μνημονίου, όπου οι συγκρούσεις ήταν last year!

Την άποψη ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές και ότι ο προϋπολογισμός δεν δίνει απαντήσεις, έχουν και οι κύριοι Κρητικίδης, Γκιζιώτης και Τσιαμπάς. Ακούσαμε επίσης πολλές επιθυμίες από τον κ. Δήμαρχο, αλλά όπως είπε και ο κ. Γκιζιώτης «επιθυμίες έχουμε, τι μπορούμε να κάνουμε είναι το θέμα».

Για τον προϋπολογισμό θα τα ξαναπούμε αναλυτικά. Προς το παρόν νοιώθουμε βαθιά υποχρεωμένοι απέναντι στον κ. Δήμαρχο που κάνει αυτό για το οποίο εκλέχθηκε και πληρώνεται …

Μας εξέπληξε η δήλωσή του ότι το στίγμα που δίνει η νέα Διοίκηση είναι η ψυχή, το κέφι και οι εργατοώρες!!!

Αλλά όπως είπε και ο κ. Τσιαμπάς το πόσες ώρες εργάζεται κανείς δεν λέει κάτι, εξαρτάται και από την παραγωγή. Χώρια που και από τις προηγούμενες διοικήσεις μπορούμε να αναφέρουμε άτομα που ξημεροβραδιάζονταν δουλεύοντας στο Δήμο, έτσι για να μην νομίζει ο κ. Σταθόπουλος ότι είναι ο πρώτος και μοναδικός. Είμαι επίσης σίγουρη ότι γνωρίζει κι ο ίδιος τέτοια άτομα, διαφορετικά θα με κάνει να πιστέψω ότι τόσα χρόνια ζούσε αλλού.

Μάλλον έχουν μπερδευτεί ελαφρώς οι διοικούντες, ακούστηκαν τόσα πολλά «θα» που αναρωτιόμαστε αν αντιλαμβάνονται την θέση στην οποία βρίσκονται. Καλή η διάθεση για προσφορά, καλή και η προθυμία, αλλά κάπου χρειάζεται και η πραγματικότητα για τη διεκπεραίωση των καταστάσεων. «Θα» κάνουμε μελέτες, «θα» κάνουμε μελέτες που θα γίνουν βάση για άλλες μελέτες, «θα» συνεργαστούμε, «θα» κάνουμε μαγικά, «για πρώτη φορά» και ξανά «για πρώτη φορά». Πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά και πάντα κάποιος κάνει κάτι για πρώτη φορά. Και μια διευκρίνιση, άλλο να δίνεις εντολές και άλλο να κάνεις τη δουλειά. Γι’ αυτό το πρώτο πληθυντικό μάλλον δεν ταιριάζει στην παρούσα κατάσταση.

Καλός ο ενθουσιασμός, αλλά είναι ακόμα η αρχή, μόλις 80 μέρες όπως δηλώνουν και οι ίδιοι. Φαίνεται μόνο η ουρά του φιδιού, το κεφάλι αργεί ακόμα και θα χρειαστούν δυνάμεις. Χώρια που το φίδι έχει αρχίσει και γεννά αυγά. (όπου φίδι = η πενταετής θητεία και αυγά = τα παραστρατήματα).

 

Όσο το σκέφτομαι αυτό το «ψυχή και κέφι» μου φέρνει στο μυαλό διαφήμιση (α, και για τη διαφήμιση δεν ήξερε τίποτα!) για τον Τουρισμό της χώρας μας, λείπει μόνο το συρτάκι …

… τα περάσαμε όμορφα, όμορφα τούτη τη βραδιά …

 

lena1

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.