Αλ. Μουστόγιαννης: Προϋπολογισμός χωρίς σχέδιο και πρόταση

Η Δημοτική Αρχή κατέθεσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο τον προυπολογισμό για το 2015.
Μέσα από τον προυπολογισμό αποτυπώνεται η πρόταση της δημοτικής αρχής για τον σχεδιασμό της αλλά και για το τι προτίθεται να κάνει για την πόλη.
Μια πρόταση που δεν έχει ουσιώδες στοιχεία αφού είναι διαχειριστικός.
Με άλλα λόγια δεν προϊδεάζει ότι θα αλλάξουν και πολλά.
Συγκεκριμένα δεν αναβαθμίζονται οι κοινωνικές δομές του δήμου και συνεχίζουν όπως είχαν.
Στον αθλητισμό δεν φαίνεται η διάθεση για νέους αθλητικούς χώρους που λέιπουν από την πόλη.
Στον πολιτισμό ενώ η ηγεσία του Δήμου διαθέτει έμπειρα και άξια στελέχη δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά.
Στην καθημερινότητα του πολίτη όπου αφορά τα καθημερινά μικρά προβλήματα δεν είδαμε κάποια νέα καινοτομία.Προσωπικά πρότεινα στον Δήμαρχο να υιοθετήσει δική μου προεκλογική πρόταση για ηλεκτρονική οργάνωση του δήμου και των υπηρεσιών για καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Με τέτοιες κινήσεις προχωρά μπροστά ένας δήμος του 2014.
Στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης που διοικεί σήμερα τον Δήμο αναφερόταν ώς ”δήδεν”μείζον θέμα η χρηματοδότηση με συγκεκριμένο κωδικό της νεολαίας.Στον προυπολογισμό δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες της νεολαίας.Άραγε αυτή είναι η ευαισθησία τους για τη νέα γενιά του τόπου? Πρότεινα να εφαρμοστεί άμεσα μελέτη για Πολιτιστικό Κέντρο Νέων στο πάρκο Σ.Κώτσης. Επίσης να θεσπιστεί κάρτα νέων που θα προσφέρει παροχές στους νέους ανθρώπους. Με τέτοιες κινήσεις δίνουμε διέξοδο στους ανθρώπους.
Μια παράταξη η οποία ασχολείται με τα κοινά 20 χρόνια δεν μας δείχνει κάτι διαφορετικό. Δεν είπαμε μέσα στην πρώτη χρονιά να γίνουν όλα,όμως η κουλτούρα της έπρεπε να αποτυπώνεται.
Η γενική λειτουργία του δήμου μπορεί να χαρακτηριστεί από αδιαφάνεια καθώς δεν λείπουν οι απευθείας αναθέσεις.
Ένας προυπολογισμός λοιπόν χωρίς συγκεκριμένη πρόταση και χωρίς σχέδιο.
Μια δημοτική Αρχή που φοβάται να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες,που δεν αφήνει το στίγμα της.
Για όλα τα παραπάνω ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ τον προυπολογισμό.

 


Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ”ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.