Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 68η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αγ. Παρασκευής

68aimodosia121448 copy

Το 1ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής υποδέχθηκε και φιλοξένησε σήμερα την 68η Εθελοντική Αιμοδοσία.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται συνήθως κάθε 3-4 μήνες από μονάδα του “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ” Νοσοκομείου Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής και ιδίως με τη στήριξη των Δημοτικών Ιατρείων.

68aimodosia110706 copy

Σε συνομιλία που είχαμε με τους υπεύθυνους, μας πληροφόρησαν ότι συνήθως συγκεντρώνονται περί τις 60 φιάλες αίματος κατά το 4ωρο 9μμ-13μμ. Σήμερα έως τις 12πμ περίπου είχαν ληφθεί 38 φιάλες και στην αναμονή υπήρχαν ακόμα 10 δότες.

Σύμφωνα με τα αναμενόμενα η προσέλευση ήταν μεγάλη. Αξιέπαινη η κίνηση όσων πήγαν να δώσουν αίμα και η προσφορά τους σημαντική. Αλλά … Εκτιμούμε ότι σε μια πόλη των 100.000 κατοίκων είναι πολύ μικρός ο αριθμός της προσφοράς.

Η προσφορά αίματος ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.

Με το να προσφέρουμε λίγο από το αίμα μας ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να αναπληρωθεί το αίμα είναι ΜΟΝΟ 10 ΛΕΠΤΑ.

Μπορούμε να δίνουμε αίμα 3-4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Με μια φιάλη αίμα μπορεί να ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ!

68aimodosia110701 copy

Καθημερινά ενημερωνόμαστε ότι οι ελλείψεις των νοσοκομείων σε αίμα είναι τραγικές, η βοήθεια όλων μας είναι πολύτιμη, γι’ αυτό μην διστάζετε όσοι μπορείτε αφιερώστε λίγο χρόνο για να προσφέρετε κάτι που είναι αναντικατάστατο. Γιατί δεν υπάρχει άλλη οδός για εξεύρεση αίματος.

Το αίμα δεν κατασκευάζεται, μόνο προσφέρεται.

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.