Η κοπή της πίτας του Συλλόγου “Ο Αγ. Ιωάννης” τάραξε τα νερά με ειδήσεις & σοβαρή καταγγελία

IMG_4386 copy

Γράφει η Λένα Μαρκή

Έχει καθιερωθεί πλέον η συνάντηση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου «Ο Άγιος Ιωάννης» να αποτελεί συγκέντρωση κορυφής και να βγαίνουν κάθε φορά ειδήσεις. Ίσως βοηθάει σε αυτό το κύρος του σεβαστού προέδρου κ. Παναγιώτη Βαβουγυιού. Έτσι και φέτος οι λέξεις έκρυβαν μηνύματα και επίσης βρεθήκαμε μπροστά σε μια επώνυμη καταγγελία.

Την κοπή της βασιλόπιτας ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Σαρρής του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και τα κάλαντα έψαλε γυναικεία χορωδία.

Ο πρόεδρος κ. Βαβουγυιός ευχόμενος μια χαρούμενη, ειρηνική, ευτυχισμένη, με πλήρη υγεία νέα χρονιά ξεκίνησε τις ομιλίες. Έδωσε ευχές στη νέα Δημοτική Αρχή και ζήτησε να κοιτάξουν την πάνω περιοχή σύμφωνα με αυτά που είπε στην περσινή εκδήλωση ο κ. Σταθόπουλος. Στη συνέχεια εν συντομία αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα ου απασχολούν την περιοχή.

Οδός Αγ. Ιωάννου: η ανάπλαση τελείωσε, δημιουργήθηκαν μεγάλα πεζοδρόμια αλλά δεν τα χαίρονται οι πεζοί γιατί οι οδηγοί βρίσκουν τρόπο να ανεβάζουν πάνω τα αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει αστυνόμευση και πρέπει να βρεθεί λύση.

Πλατεία Αγ. Ιωάννη: υπενθύμισε ότι ήταν δωρεά για να πηγαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής και να περνούν λίγες ήρεμες στιγμής, πράγμα που δεν συμβαίνει πλέον. Είναι παρατημένη, ακόμα και το σιντριβάνι έγινε προσπάθεια να το εγκαταλείψουν και μάλιστα ακούστηκε ότι δεν θα ξαναλειτουργήσει. Κατά τον πρόεδρο, το σιντριβάνι πρέπει να λειτουργεί, να είναι περιποιημένο και να ομορφαίνει την πλατεία. (η σελίδα μας ήταν αυτή που δημοσίευσε την άθλια κατάσταση που βρισκόνταν το σιντριβάνι με συγκεκριμένο άρθρο). Ζήτησε επίσης να γίνει περίφραξη της πλατείας τύπου Χολαργού.

Για τις καφετέριες πέριξ της πλατείας είπε ότι είναι υπέρ όσων λειτουργούν νόμιμα και σέβονται τους κατοίκους. Όμως πολλές κάνουν θόρυβο με τη μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο κ. Ζορμπάς, είπε, είχε κλείσει 2-3 φορές κάποιες καφετέριες που παρανομούσαν και το ίδιο ελπίζει να επαναληφθεί.

Ακούστηκε ότι θα καταργηθεί η γραμμή Β5 του λεωφορείου και αυτό θα ήταν ότι χειρότερο και θα ξεσήκωνε τον κόσμο.

Αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στην υπερτοπική κυκλοφορία και τόνισε ότι οι λύσεις είναι δύο, είτε να κοπεί το φανάρι της οδού Δήμητρος, είτε να αλλάξει ροή η οδός Αρτέμιδος.

Εφόσον το Μετρό δεν ήρθε στην Αγία Παρασκευή και οι κλήσεις προς τη ΑΤΤΙΚΟ Μετρό μένουν ένα όνειρο, καλό θα ήταν να υπάρχει μια γραμμή λεωφορείου από τον Αγιάννη προς το σταθμό μετρό «Αγ. Παρασκευή».

ΚΕΠ: Ζήτησε να δημιουργηθεί τμήμα ΚΕΠ είτε στον Αγ. Ιωάννη είτε στον Τσακό και χαρακτήρισε την πάνω περιοχή υποβαθμισμένη.

Δημοτικά Ιατρεία: να υπάρχουν γιατροί να συνταγογραφούν φάρμακα στους ηλικιωμένους.

Κατόπιν ρώτησε τη Δημοτική Αρχή τι έχει σκοπό να κάνει με το πρ. στρατόπεδο Σπυρούδη, με το Κοιμητήριο (αν θα χτιστεί η εκκλησία) και το κολυμβητήριο. Μίλησε για τα περίπτερα που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, για τις υπηρεσίες που έφυγαν (ΔΟΥ, τροχαία, Νομαρχία) και ότι έμειναν τα Κολλέγια, ο Δημόκριτος και η Υγειονομική Υπηρεσία που επιβαρύνουν την πόλη.

Τόνισε επίσης ότι κανένας από τους προηγούμενους Δημάρχους δεν κατάφερε να κτίσει Δημαρχείο στην πόλη. Τι θα κάνει η νέα δημοτική αρχή;

Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο ρώτησε τι έργα έχουν προγραμματίσει για την περιοχή με το νέο προϋπολογισμό και ζήτησε να καταστήσουν τις συνθήκες ζωής βιώσιμες για να ζουν ευχάριστα οι πολίτες και να τον ξαναψηφίσουν.

Τέλος δήλωσε ότι ο Σύλλογος θα είναι πάντα στη διάθεση του Δήμου, συνεργάζεται με τους άλλους τοπικούς συλλόγους και ευχήθηκε να βάλουμε όλοι μυαλό και να βοηθήσουμε να πάει καλύτερα η περιοχή του Αη-Γιάννη.

IMG_4382 copy

Αφού τελείωσε την ομιλία του – για πρώτη φορά φέτος – ρώτησε αν κάποιος από τους παραβρισκόμενους ήθελε να αναφερθεί ή να ρωτήσει κάτι, οι οποίοι όμως είχαν καλυφθεί από όσα είπε ο ίδιος, οπότε κάλεσε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο.

Ο κ. Σταθόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και ιδίως στον αειθαλή πρόεδρο τη δράση του οποίου αναγνωρίζει όλη η πόλη. Αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές του Δήμου και την ανάγκη που έχει ο κόσμος και τη βοήθεια που δέχονται άστεγοι και άνεργοι συνδημότες μας. Αναφέρθηκε διεξοδικά στο χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης και τον τρόπο φύλαξής του. Για το πώς αντιμετωπίστηκε η χιονόπτωση των τελευταίων ημερών και τη διάθεση μεγάλης ποσότητας αλατιού από το Δήμο. Ενημέρωσε πως ο Δήμος ανταποκρίθηκε επαρκώς και άνοιξε το δρόμο προς το μοναστήρι και το δρόμο της ΣΔΑΜ για τον οποίο δεν ήταν υποχρεωμένος.

Για το παράνομο παρκάρισμα στην Αγίου Ιωάννου τόνισε ότι έχουν τοποθετηθεί κολονάκια σε όλα τα σημεία που παρανομούν οι «έξυπνοι» και υπάρχουν ήδη 2 πάρκινγκ κατά μήκος του δρόμου. Ο ίδιος αναζητά οικόπεδο και τρόπο να το μετατρέψει σε πάρκινγκ.

Για τις παιδικές χαρές ανακοίνωσε ότι από αύριο (12/1/15) ξεκινά η ανάπλαση 2 παιδικών χαρών στην κάτω πλατεία και την πλατεία του Αη Γιάννη.

Όσον αφορά την πάνω πλατεία, είπε ότι θα κλείσουν όλες οι είσοδοι να μην εισέρχονται μηχανάκια στο χώρο, το σιντριβάνι το παρέλαβαν βούρκο και με χαλασμένα υδραυλικά αλλά δήλωσε ότι θα ξαναλειτουργήσει.

Στα Δημοτικά ιατρεία θα αυξηθούν οι εθελοντές γιατροί, αλλά η συνταγογράφηση δεν επιτρέπεται.

Στο θέμα της καθαριότητας ήδη έχει ψηφιστεί υπογειοποίηση των κάδων της πλατείας, θα βελτιστοποιηθεί ο οδοκαθαρισμός, ξεκίνησε ξανά το πλύσιμο των κάδων και με τα 8μηνα που ήρθαν θα πάμε καλύτερα.

Ως παράταξη είχαν διαφωνήσει για το ωράριο των καταστημάτων και τώρα θα αποσταλεί επιστολή σε όλα και η ίδια η Δημοτική Αρχή θα παρακολουθεί τα decibel.

Για τη διαμπερή κυκλοφορία πρέπει να γίνει μελέτη και να βρεθεί τρόπος να μειωθεί. Όσον αφορά τα Κολλέγια και τον Δημόκριτο βρέθηκε τρόπος συνεργασίας προς όφελος της πόλης και μάλιστα αύριο θα ανακοινωθεί η παραχώρηση από το Δημόκριτο 2 αιθουσών που θα μπορούν να πηγαίνουν τα σχολεία για να ενημερώνονται στην έρευνα. Στο Νεκροταφείο είναι σε δύσκολο σημείο ύπαρξης τάφων και έχει ξεκινήσει υδρογεωλογική μελέτη για το νέο κομμάτι. Για τη γραμμή Β5 δεν γνωρίζει. Για το Ασημακοπούλειο πρέπει να αλλάξει την αρχική βούληση (κατασκευή σανατόριου).

Για να επέμβουν στο Σπυρούδη πρέπει να δημοσιευτεί το ΦΕΚ και μάλιστα εδώ ακούσαμε και το σημαντικό ότι αν δεν μπορέσουν να μεταφέρουν εκεί τον δημοτικό κινηματογράφο, αυτός θα λειτουργήσει ξανά στο 2ο Γυμνάσιο….

Τέλος ενημέρωσε ότι η νέα δημοτική αρχή έχει ευρύτερο όραμα για την όλη και ζητά να μην κριθούν για τους πρώτους 4 μήνες. Για το Δημαρχείο θα καθίσουν να κουβεντιάσουν (;) και έχει δημιουργηθεί σχετική επιτροπή. Διέψευσε τις φήμες περί αγοράς Δημαρχείου. Το κολυμβητήριο επειδή απαιτούνται 2εκ. € για την κατασκευή θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το χώρο χωρίς να γκρεμιστεί κάτι και να φτιαχτεί παιδική χαρά κλπ.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως θέλει να γίνει σαφές ότι θα αφοσιωθούν στην πόλη με όλες τους τις δυνάμεις και θα «πέσουμε σ’ αυτό το καθήκον».

Σειρά του κ. Βασίλη Ζορμπά να ευχηθεί για υγεία και καλύτερα χρόνια. Πρώτη αναφορά του ήταν στις καφετέριες της πλατείας και στην αντίρρηση της παράταξης Σταθόπουλου να μην παραταθεί το ωράριο ως τις 3πμ. Οπότε τώρα απαιτεί να έρθει το θέμα προς συζήτηση διαφορετικά θα είναι υπόλογος μαζί με όσους τότε δεν το ψήφισαν. Για τα Δημοτικά Ιατρεία ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κωδικός από το ΠΕΔΥ ούτε γιατροί για να βοηθήσουν.

Ξεκαθάρισε ότι όσα έργα έγιναν μέχρι τώρα ήταν ήδη προγραμματισμένα και υπογραμμένα από τον ίδιο όπως και η μελέτη του Κοιμητηρίου.

Το ζήτημα των περιπτέρων δεν λύνεται με πρόστιμα γιατί ήδη χρωστάνε παλαιότερα, για το ΚΕΠ δεν ξέρει πως μπορεί να επαναλειτουργήσει αφού δεν υπάρχουν υπάλληλοι, για το Β5 είχαν συμφωνήσει να επανέρθει στην πορεία του αρκεί να γίνει διάνοιξη στη στροφή Ασημακοπούλου-Αγ. Ιωάννου και για το Ασημακοπούλειο πρέπει να αλλάξει η διαθήκη και προτείνουν να γίνει Δημοτικό Γηροκομείο με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Στον οδοκαθαρισμό πρέπει να συμμετέχουν και οι πολίτες γιατί δεν φτάνουν 8 εργαζόμενοι για 260 χλμ. Και δεν φταίνε οι Δήμαρχοι.

Δημαρχείο: οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και είναι προπαγανδισμός να μιλούν για 22εκ€ γιατί τα δημόσια έργα παίρνουν 40% έκπτωση. Χάρηκε που ο Δήμαρχος διέψευσε την αγορά Δημαρχείου όπως ανέφερε τοπικό site. Συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια έχει χρήματα και να πάει η Δημοτική Αρχή να ζητήσει από την κ. Δούρου και αν δεν μπορούν να πάει αυτός.

Διαμπερής κυκλοφορία: εδώ ήταν αυστηρός και καταγγελτικός. Υπάρχουν περίπου 20 κυκλοφοριακές μελέτες που μπορούν να εφαρμοστούν, που κόστισαν στην πόλη περίπου 500.000€, γιατί να γίνουν νέες; «Για να μοιράσουμε τα χρήματα σε κάποιους ημέτερους; ….. Ο Δήμαρχος είναι παλιός, δεν είναι καινούργιος ασχολείται με τα προβλήματα εδώ και 17 χρόνια.»

Έκλεισε λέγοντας πως η παράταξη Ζορμπά θα είναι κοντά στη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος ήταν συναινετικός. Χαρακτήρισε τη συνάντηση σημαντική και το ΔΣ εξαιρετικό, που διεκδικούν αλλά ο πρόεδρος φτάνει κάποιες φορές να μηδενίζει τα πάντα θέλοντας να πιέσει για περισσότερα. Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν δέχεται ότι η πόλη είναι υποβαθμισμένη και αναφέρθηκε στα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει και το πράσινο που υπάρχει.

Πρότεινε στο Δήμαρχο να επενδύσει στους εξαίρετους ανθρώπους που διαθέτει και που αγαπάνε την πόλη και να αποκόψει τους προέδρους που κοιτάνε να πάρουν λεφτά(!).

Πρότεινε επίσης να συνεργαστούν οι παρατάξεις και κάθε μία να αναλάβει να διεκδικήσει όποιο έργο μπορεί και να το φτιάξουν όλες μαζί. Όπως είπε «αν επιβραβεύουμε τον προηγούμενο και κάνουμε κι άλλα θα πάμε μπροστά.

Ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης μετά τις ευχές  ανέφερε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ουσιαστικά υπηρέτης της κυβέρνησης όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Η αφαίμαξη δεν αφήνει την τοπική αρχή να κάνει έργα που έχει ανάγκη κάθε πόλη. Φιλική γνώμη προς το Σύλλογο είναι να υιοθετήσει ένα ζήτημα ου θεωρεί σημαντικό και να το πραγματοποιήσει.

Για την τοποθέτηση του Δημάρχου είπε ότι χρησιμοποίησε πολλά «θα», «έχουμε σκέψη», «θα δούμε». Η Δημοτική Αρχή πρέπει να διεκδικήσει βάζοντας τον κόσμο σε κίνηση, έχοντας 1-2 στόχους γερούς που θα πρέπει να παλέψει. Τέλος αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας που έκοψε στα παιδιά του Αη Γιάννη.

Τελευταίος μεν αλλά έκανε τη διαφορά ο κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης. Ανέφερε ότι ο λαός δεν μαθαίνει πολλά για να διεκδικήσει και πως δεν άκουσε κανένα σχέδιο από τη Δημοτική Αρχή. Και άρχισε τις καταγγελίες:

Πρώτα αναφέρθηκε σε δημοτικό σύμβουλο του Δημάρχου που διπλοπαρκάρισε εμποδίζοντας την κυκλοφορία και πως θα προσκομίσει φωτογραφία αυτού στο ΔΣ.

Το σημαντικό όμως που τράβηξε την προσοχή ήταν η καταγγελία κατά του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπαμιχαήλ, ότι δίνει απευθείας αναθέσεις στον εαυτό του ….

IMG_4398 copy

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ:

  • Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από το τέλος. Σοβαρή η καταγγελία για τον κ. Παπαμιχαήλ και μάλιστα επώνυμα και δημοσίως. Ο κ. Μουστόγιαννης μας έλυσε την απορία για ποιούς προέδρους μιλούσε ο κ. Γιαννακόπουλος λέγοντας ότι θέλουν να πάρουν λεφτά και ότι πρέπει να τους αποκόψει ο Δήμαρχος. Μας κίνησε την περιέργεια και το ψάξαμε. Βρήκαμε λοιπόν την αναφερόμενη απόφαση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και παράλληλα ανακαλύψαμε ότι επικρατεί διαδικτυακός αναβρασμός στα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ. Μάλιστα ακούγεται ότι σύντομα θα σκάσει βόμβα. Όπως φαίνεται θα επανέλθουμε στο θέμα σύντομα.
  • Στην ομιλία του ο κ. Γιαννακόπουλος κάποια στιγμή είπε: “Μπορεί να μην με ξαναδείτε υποψήφιο Δήμαρχο” και επίσης δήλωσε ότι είχε σκοπό να βάλει τον κ. Γιάννη Μυλωνάκη να μιλήσει αναλυτικά για κάποια θέματα αλλά δεν το έκανε για συντομία χρόνου. Απ’ ότι φαίνεται δεν πέφτουμε έξω στις προβλέψεις μας περί διαδοχής.
  • Χαιρόμαστε με τη διάψευση περί αγοράς Δημαρχείου. Η πόλη δεν χρειάζεται μπαλώματα, αλλά νέα κτήρια, λειτουργικά και όχι παλιά & προβληματικά.
  • Αυτό πάλι με το Δημοτικό Κινηματογράφο τι ήταν; Ο κ. Σταθόπουλος δεν ήταν που έσκιζε τα ιμάτιά του για τον παράνομο κινηματογράφο και το κακό που κάνει στο προαύλιο του σχολείου;;; Με τι άδεια θα τον λειτουργήσει στο 2ο Γυμνάσιο; Για να δω αν γίνει αυτό θα μιλήσουν μερικοί μερικοί που αντιδρούσαν πέρυσι;; Ας περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι λοιπόν!
  • Σκεπτόμενη τα όσα ειπώθηκαν τείνω να συμφωνήσω με τον κ. Γκιζιώτη ότι από το Δήμαρχο ακούσαμε πολλές υποσχέσεις και όχι συγκεκριμένες θέσεις και αποφάσεις. Για το Δημαρχείο θα το συζητήσει! Με ποιούς; Για τις καφετέριες, θα μιλήσει! Θα πάμε καλύτερα με 8 άτομα που ήρθαν στην καθαριότητα! Θα γίνουν μελέτες! κλπ κλπ κλπ. Μέχρι να γίνουν όλες οι συζητήσεις θα περάσουν τα 5 χρόνια. Η πόλη χρειάζεται άμεσες λύσεις και μάλιστα για θέματα που την ταλαιπωρούν και είναι γνωστά σε όλους εδώ και χρόνια. Μπορεί στα κοινωνικά και στην καθημερινότητα να κάνει θετικά βήματα, στα μεγάλα και σημαντικά παρακολουθούμε ένα δισταγμό και δεν ξέρουμε πως να τον ερμηνεύσουμε. Μια φιλική συμβουλή. Ας αφήσουν τις συζητήσεις και να προχωρήσουν στις πράξεις.

 

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.