Σπύρος Παπασπύρος: Κάλυψη ίσον συνενοχή

Papaspiros Sp.2Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί μεγάλο ζήτημα στην πόλη, με την συμπεριφορά του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Μια συμπεριφορά-μεθόδευση που παρεπλάνησε  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για να δώσουν θετική ψήφο στην αυτανάθεση (ανάθεση στον εαυτό του) αμειβόμενης υπηρεσίας προς τον ΠΑΟΔΑΠ.   Την μεθόδευση αυτή και την εξαπάτησή τους, κατήγγειλε στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πλην αυτών της αντιπολιτεύσεως,  και Σύμβουλος της παρατάξεως του κ. Δημάρχου. Οι  Σύμβουλοι αυτοί  (ο ένας εκ των οποίων είναι δικηγόρος και οι άλλοι διαθέτουν  μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση Νομικών Προσώπων), εκτός από την έκφραση της αγανακτήσεώς  τους για την εξαπάτησή τους, αποδεικνύουν την διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Πρόεδρος και ΑΚΥΡΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ. Που προστίθεται στις άλλες απαράδεκτες και ήδη καταγγελθείσες μέχρι σήμερα, ενέργειές του, του τύπου «ο ΠΑΟΔΑΠ είμαι Εγώ».

Ενώ θα περίμενε κανείς ότι ο φυσικός του προϊστάμενος, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, να διερευνήσει το θέμα, να ακούσει το άλλο στέλεχός του που κατήγγειλε τον κ. Παπαμιχαήλ και να λάβει τα μέτρα του, αυτός τι έκανε; Κάλυψε πλήρως τον κ. Παπαμιχαήλ, «άδειασε» ανερυθρίαστα το έντιμο στέλεχός του που κατήγγειλε την παρανομία και εξέδωσε μια ανακοίνωση που επιεικώς είναι αναίσχυντη, ίδιον πολλών έως σήμερα ενεργειών του κ. Δημάρχου. Συνέχισε δε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιανουαρίου να λασπολογεί κατά πάντων, να απειλεί και να σπιλώνει και μάλιστα χωρίς να έχει το θάρρος να αναφέρει ονόματα  (γιατί υπάρχει και ο Εισαγγελέας και οι μηνύσεις για συκοφαντικές δυσφημίσεις, που δεν θέλει φυσικά να αντιμετωπίσει). Χωρίς να έχει το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, τουλάχιστον,  για τις επιλογές του, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν αλλά και προσφάτως τόσο ο κ. Γιαννακόπουλος όσο και ο κ. Ζορμπάς. Οι ενέργειες κάποιου, δεν καθιστούν άλλους συνυπεύθυνους και συνενόχους,  εφ΄όσον δεν  γνωρίζουν τις ενέργειες αυτές. Από την στιγμή όμως που τις μαθαίνουν και τις καλύπτουν, τότε δεν έχουν καμμία απολύτως δικαιολογία.  Και ο «κάποιος» γίνεται «όλοι».

Το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει, όπως όλες οι παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως ανέφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι σοβαρό, γιατί επι πλέον δείχνει μια νοοτροπία άκρως επικίνδυνη. Ελπίζω ότι δεν θα το αφήσουν να κλείσει και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ, που πρόσκεινται στον κ. Σταθόπουλο και τα οποία, κατ΄ιδίαν, αγανακτούν με τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ  και του Δημάρχου.

ΥΓ. Πλην των γεγονότων που αναφέρω και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, οι απόψεις που εκφράζω είναι καθαρώς προσωπικές.   Ελπίζω ότι δεν θα βρεθεί κάποιος «καλοθελητής» (από τους πολλούς που υπάρχουν) που θα αρχίσει, κατά την προσφιλή τους μέθοδο,  να «πετάει λάσπη» δεξιά και αριστερά για άλλους, μιμούμενος τον Δήμαρχο. Αν θέλει κάποιος να απαντήσει, ας το κάνει ενυπογράφως, προς εμένα και για όσα γράφω.

 

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.