Αλέξης Τσίπρας, ο νικητής των εκλογών 2015: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα (video)

aleksis-tsiprasΑλέξης Τσίπρας

Την διαπραγμάτευση μίας δίκαιης λύσης που δεν θα αποτελεί ούτε ρήξη με τους εταίρους ούτε συνέχιση της υποταγής, εξήγγειλε από τα Προπύλαια ο νικητής των εκλογών. «Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε σήμερα καθαρή ισχυρή αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την λιτότητα της καταστροφής, τον φόβο και τον αυταρχισμό, μία πενταετία ταπείνωσης και οδύνης. Και η Ελλάδα προχωράει με αισιοδοξία, ελπίδα, αξιοπρέπεια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους της Ελλάδας ο νικητής των εκλογών είπε ότι «η νίκη μας είναι ταυτόχρονα και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στην λιτότητα που καταστρέφει το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευθεί για πρώτη φορά με τους εταίρους μας μία επωφελή βιώσιμη λύση» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

550_334_387199«Σε αυτό τον ειλικρινή διάλογο σε αυτή την ουσιαστική διαπραγμάτευση η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις. Με το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών. Με το δικό της τετραετές σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έρθει σε ρήξη με τους εταίρους ούτε θα συνεχίσει την υποταγή του ελληνικού λαού. «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες μέσα και έξω από τη χώρα. Μπροστά μας έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία για μία νέα πολιτική για ένα νέο υπόδειγμα σχέσεων βασισμένο στην εμπιστοσύνη, στον σεβασμό, την αλληλεγγύη και την αλληλοϋπευθυνότητα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα έχουμε ένα πανηγύρι, μία γιορτή. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο το φαύλο κύκλο της λιτότητας. Η δική σας ετυμηγορία ακυρώσει σήμερα με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της καταστροφής. Η δική σας ετυμηγορία καθιστά την τρόικα παρελθόν. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν μας δίνει σήμερα λευκή επιταγή αλλά εντολή εθνική αναγέννησης και αποκατάστασης της συνοχής στην πατρίδα μας. Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον σημείωσε ότι σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. «Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Η Ελλάδα της υφαρπαγής και της συγκάλυψης. Νίκησε η Ελλάδα της γνώσης, του μόχθου, της δημιουργίας, του πολιτισμού. Η Ελλάδα που ελπίζει, που αγωνίζεται που ζητά χώρο και χρόνο για να διεκδικήσει ξανά ένα μέλλον με αξιοπρέπεια» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

 



Real.gr ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.