Δημοκρατικότητα και σημερινή Δημοτική Αρχή; Καμμία σχέση…

Papaspiros Sp.2Η κριτική στα δημόσια πρόσωπα, για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, πρέπει να είναι ανεκτή από αυτά. Με τις απαντήσεις τους δε σε αυτήν, καλλιεργείται ένας γόνιμος διάλογος που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Για να γίνει μάλιστα δημόσιος ο διάλογος αυτός και να ενημερώνονται οι πολίτες, θα πρέπει να υπάρχουν και τα ΜΜΕ που θα τον αναπαράγουν. Φθάνει, τόσο η κριτική όσο και οι απαντήσεις, να γίνονται σε κόσμιο ύφος χωρίς ύβρεις και να αφορούν σε πραγματικά και όχι ψευδή γεγονότα.
Προσφάτως, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο «ο κ. Δήμαρχος είναι συνένοχος». Αφορούσε σε πολιτική κριτική μου για πράξεις και παραλείψεις του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ , κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ καθώς και στην κάλυψή του από τον κ. Δήμαρχο. Όσα ανέφερα ήσαν αληθή και γνωστά σε όλους όσοι ασχολούνται με τον ΠΑΟΔΑΠ, έχω δε την πλήρη ευθύνη των γραφομένων μου. Αν ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος ή ο κ. Παπαμιχαήλ, πίστευαν ότι αυτά που έγραψα είναι υβριστικά ή συκοφαντικά, δεν είχαν παρά να μου απαντήσουν και ταυτοχρόνως να καταθέσουν έγκληση εις βάρος μου. Κανείς δεν θα μπορούσε, ούτε θα εδικαιούτο, να τους κατηγορήσει.
Ενώ το άρθρο μου ήταν δημοσιευμένο επί ημέρες, πληροφορήθηκα ότι ο κ. Παπαμιχαήλ απείλησε με εξώδικη διαμαρτυρία μέσω e-mail (πρωτοτυπώντας ομολογώ), τόσο εκ μέρους του όσο και εκ μέρους του κ. Δημάρχου, να καταθέσει μήνυση. Δεν απευθύνθηκαν σε μένα, ως συντάκτη του άρθρου, ούτε καν με ενόχλησαν, αλλά στην ιστοσελίδα που το δημοσίευσε. Η οποία φυσικά δεν έχει κάποια ευθύνη. Γιατί το έκαναν αυτό; Μα γιατί αν τρομοκρατηθεί η ιστοσελίδα, ο Τύπος γενικά, δεν θα υπάρχει τρόπος να δημοσιεύεται η κριτική που τους ασκείται. Θα περίμενα, ότι τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ θα ύψωναν φωνή διαμαρτυρίας για το πρωτοφανές και άηθες αυτό περιστατικό. Αφού είναι πιθανόν να βρεθούν κι αυτά στη ίδια θέση. Όπως θα περίμενα και από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και από μεμονωμένους Δημοτικούς Συμβούλους (και της Δημοτικής πλειοψηφίας) να καταγγείλουν το γεγονός. Μόνο ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης το έπραξε, προσθέτοντας στον εαυτό του έναν ακόμη τίτλο τιμής.
Η Δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου όχι μόνο δεν ανέχεται ακόμη και την κόσμια πολιτική κριτική (έχει δώσει δείγματα και στο παρελθόν) αλλά προσπαθεί να την σιγήσει με απειλές. Δεν ξέρω μάλιστα, μήπως δημιουργήσουν και Γραφείο Λογοκρισίας στον Δήμο, για να λογοκρίνουν τα κείμενα όλων μας.
Εν πάση περιπτώσει, το να λες ότι είσαι δημοκρατικός και να διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου υπέρ της δημοκρατίας, δεν σημαίνει τίποτε. Σημασία έχουν οι πράξεις σου. Και πολλές από τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής, κάθε άλλο παρά σχέση με την δημοκρατικότητα έχουν.
Σπύρος Παπασπύρος
Σχης ε.α.
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.