Τρομο-υστερία ή τρομο-ιστορία; Του Σπύρου Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2Το γεγονός ότι επί 35 χρόνια ζούσαμε σε ένα εικονικό περιβάλλον πλαστής ευημερίας, είναι δεδομένο και αδιαμφισβήτητο. Το ότι για την κατάντια της Χώρας μας ευθυνόμαστε όλοι, νομίζω ότι και αυτό είναι δεδομένο. Το ότι όμως (παρά το γεγονός ότι από το 2009, προσγειωθήκαμε ανωμάλως διαπιστώνοντας την πραγματικότητα), εξακολουθούμε να ζούμε με ψευδαισθήσεις, χρήζει ομαδικής ιατρικής εξετάσεως.

Το πλέον επικίνδυνο όμως, στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι το ότι η πολιτική μας ηγεσία είναι εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητος. Η Χώρα μας πεθαίνει, με ευθύνη όλων μας, και αυτοί στην “κοσμάρα” τους. Ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιάς, εύχεται να κερδίσουν οι συνταξιούχοι την δίκη στο ΣτΕ. Κόστος, σ΄αυτήν την περίπτωση, 2 δις ετησίως. Ταυτοχρόνως, το Κράτος χρωστά στον ιδιωτικό τομέα 3 δις και στην ουσία έχει κηρύξει στάση εσωτερικών πληρωμών. Η Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαιτέρως για την έκρηξη της λαθρομεταναστεύσεως. Τους ονομάζει μάλιστα, όπως και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί, πρόσφυγες. Για όσους γνωρίζουν, η νομική έννοια των δύο όρων απέχει παρασάγγας. Το κόστος συντηρήσεώς τους, φιλοξενίας, ιατρικών εξετάσεων, παράνομης εργασίας κλπ, είναι ανυπολόγιστο. Ελάχιστοι μπαχαλάκηδες, καίνε και καταστρέφουν περιουσίες, καταλαμβάνουν δημόσια κτήρια και κρατούν ομήρους (κατ΄ουσίαν) χιλιάδες παιδιά που σπουδάζουν και τις οικογένειές τους και ο Υπουργός κ. Πανούσης δεν πράττει το καθήκον του, αλλά καταφέρεται εμμέσως κατά της κυβερνήσεως στην οποία ανήκει. Ό Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, το μόνο που φαίνεται ότι έχει στο μυαλό του, είναι το πώς θα αποφυλακισθούν κάποιοι τρομοκράτες. Ο Αν. Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκροτήσεως κ. Λαφαζάνης, δηλώνει ότι δεν χάθηκε ο κόσμος, αν δεν τα βρούμε με τους Εταίρους μας. Και ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος, αυτός που υποτίθεται ότι ήταν “το αναγκαίο καλό”, που θα συγκρατούσε τους ΣΥΡΙΖΑίους όταν θα παρεκτρέποντο, αυτός κι αν είναι στην “κοσμάρα” του. Δηλώνει ευτυχής που η κυβέρνηση κάνει(!) την δουλειά της, ότι όλος ο κόσμος συνωμοτεί κατά της κυβερνήσεως και της αρραγούς ενότητός της και άλλες τέτοιες αρλούμπες. Και το κερασάκι, η Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου επιτίθεται και απειλεί υπάλληλο βενζινάδικου γιατί δεν της άλλαξε το λάστιχο…ΠΑΡΑΝΟΙΑ!

Και μετά λένε, ότι καλλιεργείται τρομο-υστερία. Λάθος. Τρομο-ιστορία είναι όλο αυτό το συνονθύλευμα που υποτίθεται ότι μας κυβερνά. Αλλά κι εμείς όλοι, που αυτό που περιμένουμε (και μας καίει) είναι το πότε θα αυξηθεί το κατώτατο ημερομίσθιο σε 751 ευρώ, για να σωθούμε…

 

 

 

 

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.