Προσφορά αλληλεγγύης απο τα super markets της Αγίας Παρασκευής

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς συνοδευόμενος από εθελόντριες επισκέφθηκε τα Super Markets που βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης και επέδωσε στους υπευθύνους προσωπική επιστολή (επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο), με την οποία τους καλεί να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που μέσω του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» θα διατίθενται σε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα διαβίωσης.

Σε συνέχεια της παραπάνω πρωτοβουλίας ,το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 από τις 10.00 το πρωί ,ο Δήμαρχος θα είναι παρών, μαζί με προσκόπους, εθελοντές και εκπροσώπους φορέων ,σε όλα τα super markets της πόλης ,έξω από τα οποία θα έχουν τοποθετηθεί «ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ».

Εκεί , ο κάθε πολίτης καλείται να τοποθετεί όσα είδη διατροφής μακράς διαρκείας και γενικότερα είδη πρώτης ανάγκης μπορεί για την ενίσχυση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Παράλληλα, θα διανέμεται στους παρευρισκόμενους ενημερωτικό έντυπο για την πρωτοβουλία αυτή αλλά και για τη δράση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ.

Καλούνται όλοι οι πολίτες να στηρίξουν με την προσφορά τους –έστω και μικρή- τη λειτουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ.

Καλούνται επίσης οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε να συμβάλλουν στην ευρύτερη επικοινωνία της δράσης.

Καλούνται τέλος οι εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Φορέων να είναι εκεί και να «αγκαλιάσουν» αυτή την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

                                             ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012!
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!

ΠΡΟΣ: Διευθυντές Καταστημάτων (Super Markets) Δήμου Αγίας Παρασκευής

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΑ SUPER MARKETS ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

                                                                                     5/6/2012

Στην κρίσιμη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, οι δραματικές επιπτώσεις της οποίας αφορούν πλέον όλο και μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε εσάς με την παρούσα επιστολή μου και να ζητήσω τη συνεργασία των καταστημάτων ευθύνης σας προκειμένου να είμαστε σε θέση να στηρίξουμε έμπρακτα οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μας έχει προχωρήσει στην ανακήρυξη του 2012 ως «Έτους Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει σειρά δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση, με δράση αιχμής τη θεμελίωση του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ», το οποίο εγκαινιάσαμε στις αρχές του χρόνου και λειτουργεί υποδειγματικά παρέχοντας συνεχή στήριξη σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ήδη, το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου μας ,που εδρεύει στην οδό Μεσογείων 413 (εντός Εμπορικού Κέντρου «ΑΙΘΡΙΟ») προμηθεύει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης 176 συμπολίτες μας.

Παράλληλα, προετοιμάζονται καθημερινά συσσίτια για 60 συνανθρώπους μας.

Σημειωτέον ότι η ζήτηση και για τις δύο παραπάνω κοινωνικές δράσεις-παροχές αυξάνεται καθώς φτάνουν σε εμάς διαρκώς νέα αιτήματα.

Προκειμένου να τροφοδοτηθεί το “Κοινωνικό μας Παντοπωλείο” και να είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε την αδιάκοπη λειτουργία του ζητούμε την προσφορά σας σε τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης.
Ειδικότερα ζητούμε τη χορηγία σας σε παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, γάλατα εβαπορέ και είδη ατομικής καθαριότητας-σαπούνια, αφρόλουτρα, σαμπουάν.

Ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκρισή σας είμαστε και εγώ και οι συνεργάτες μου στη διάθεσή σας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της τόσο σημαντικής αλληλέγγυας δράσης.

Ας αποτελέσει αυτή η πρώτη επικοινωνία μας την απαρχή μιας εποικοδομητικής και συνεχούς συνεργασίας στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικτύωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και αγοράς με στόχο την στήριξη του κοινωνικού ιστού της πόλης μας.

        Με εκτίμηση,

                                                                             ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
                                                                  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ