Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής σχετικά με την επέκταση του “ΜΕΤΡΟ” στην πόλη μας

To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, κατά την Τακτική Συνεδρίασή του, την Τετάρτη 16-05-2012 και κατά πλειοψηφία ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

Με αφορμή :
α) Την προ μηνών εγκαινίαση του τέταρτου κατά σειράν σταθμού του ΜΕΤΡΟ, οι οποίοι ευρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χαλανδρίου και
β) Την ονομασία που του δόθηκε από την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» και που κατ’ ευφημισμό ονομάσθηκε σταθμός «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων

1.- ΚΑΛΕΙ την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» όπως προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου ο τέταρτος κατά σειρά σταθμός του ΜΕΤΡΟ που ονομάσθηκε σταθμός «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και ευρίσκεται και αυτός εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χαλανδρίου ΑΜΕΣΑ να ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙ.

2.- ΑΝΑΚΑΛΕΙ την προτέραν κατά πλειοψηφία ληφθείσα υπ’ αριθμ. 47/2000 απόφασή του και επαναφέρει την απόφασή του 328/2000.

3.- ΣΥΣΤΗΝΕΙ διαπαραταξιακή πενταμελή Επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Δήμαρχο, η οποία εξαντλώντας όλες τις νόμιμες ενέργειες, με κάθε νόμιμο μέσο και με παντός είδους αγωνιστικές ενέργειες και κινητοποιήσεις και με γενικό κάλεσμα όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας , να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ όλοι μαζί ενωμένοι από τα συναρμόδια Υπουργεία, αλλά και από την Εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένας σταθμός του ΜΕΤΡΟ στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου μας. Υπάρχει μάλιστα σχετική πρόταση κυκλικής γραμμής που καλύπτει πολλούς Δήμους και διέρχεται από την Κεντρική Πλατεία και την Πλατεία Αϊ-Γιάννη.

4.- ΘΕΩΡΟΥΜΕ αδιανόητο η Πόλη μας η οποία επιβαρύνεται: α) με το Αμερικανικό Κολέγιο, β) με το Γαλλικό Κολέγιο, γ) με την παρουσία στρατιωτικής βάσεως, δ) με το Υπουργείο Γεωργίας και ε) με δύο εισόδους και εξόδους της «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΥ» και στ) την ύπαρξη του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ», έχοντας απολέσει χιλιάδες στρέμματα δάσους επιβαρύνοντας αφάνταστα αφ’ ενός μεν την υπερτοπική κυκλοφορία στην Πόλη μας, αφ’ ετέρου δε μολύνοντας ταυτόχρονα με καρκινογόνους ρύπους το περιβάλλον που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, γεγονός που όπως έχει αποδειχθεί έχει άμεση επίπτωση και επιβάρυνση της υγείας μας, να στερείται σταθμού ΜΕΤΡΟ, με αποτέλεσμα όλοι οι συμπολίτες μας να προστρέχουν σε όμορους Δήμους προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

5.- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ έναρξη των συζητήσεων προκειμένου, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, η Πόλη μας να αποκτήσει επιτέλους, μέσα στα διοικητικά της όρια, έστω και ένα σταθμό, προκειμένου το πολυπαθές αυτό Προάστιο, το οποίο οι τότε κρατούντες με την ανοχή τους ή την αδυναμία τους επέτρεψαν να μετατραπεί σε κομβικό σημείο κέντρου κυκλοφοριακής εξυπηρετήσεως όλων σχεδόν των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, με τα γνωστά επιβαρυντικά για την υγεία μας αποτελέσματα.

6.- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η Αττικό Μετρό να διαμορφώσει τους χώρους στους σταθμούς του Μετρό του Κοντόπευκου.

7.- ΚΑΛΟΥΜΕ όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να είναι βέβαιοι ότι εμείς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αγίας Παρασκευής, θα είμεθα μπροστάρηδες σε όσους και όποιους είδους αγώνων χρειασθεί να δώσουμε , προκειμένου να ευοδωθεί ο δίκαιος αυτός αγώνας μας .

8.- ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ να αποσταλεί: α) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
β) στον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβερνήσεως , γ) στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, δ) στους βουλευτές όλων των κομμάτων της εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών, ε) σε όλους τους αρχηγούς των Κομμάτων, στ) σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, ζ) στην εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», η) σε όλους τους συλλόγους και σωματεία της Πόλης μας και θ) σε όλους όσοι κατά τεκμήριο θα μπορέσουν θετικά να συνεπιφέρουν στην ευόδωση των αγώνων μας και στην δικαίωση των συμπολιτών μας και τέλος

9.- Το παρόν ψήφισμα μερίμνη του Προεδρείου να δημοσιευθεί σε όλον τον ημερήσιο και τοπικό Τύπο.