Σύντομα ο καθαρισμός της νησίδας της Λ. Μεσογείων από την Περιφέρεια Αττικής

11--8-thumb-large

Οι νησίδες κυκλοφορίας επιτελούν ένα σημαντικό έργο γιατί βελτιώνουν τις συνθήκες οδικής ασφάλειας, διαχωρίζοντας δύο αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας και λειτουργούν παράλληλα ως μικρές εστίες πρασίνου, προσφέροντας σκίαση στον δρόμο, συγκρατώντας τη σκόνη και περιορίζοντας την ηχορρύπανση των πολύβουων δρόμων.

Όμως τα τελευταία χρόνια μένουν συχνά αφρόντιστες. Οι διαγωνισμοί προκηρύσσονται με καθυστέρηση ή καθυστερούν να ολοκληρωθούν, αφήνοντάς τες για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην τύχη τους. Η προηγούμενη σύμβαση έληξε στις αρχές του περασμένου χειμώνα και η νέα στις αρχές Μαΐου δεν έχει ακόμα υπογραφεί. Όπως εξήγησε στην «Καθημερινή» ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστος Καραμάνος, ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί για τη φροντίδα των νησίδων αποδείχθηκε ιδιαίτερα προβληματικός. «Η διακήρυξη ήταν πολύ λεπτομερής, λειτουργώντας τελικά σε βάρος του υγιούς ανταγωνισμού. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, ήταν ότι σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό… υπέβαλαν ένσταση εναντίον όλων! Η εξέλιξη του διαγωνισμού ήταν λοιπόν αναγκαστικά πολύ αργή».
Η Περιφέρεια έκρινε ότι η ακύρωση του διαγωνισμού θα οδηγούσε σε μεγάλες καθυστερήσεις και έτσι συνέχισε με τον υφιστάμενο. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ.


Η νέα εργολαβία αφορά σχεδόν όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας (λ.χ. λεωφόροι Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη, Αθηνών, Πέτρου Ράλλη). Στο αντικείμενό της περιλαμβάνεται ο καθαρισμός των νησίδων, η επισκευή των διαζωμάτων και η περιποίηση του πρασίνου.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής τις προσεχείς ημέρες τα συνεργεία θα καθαρίζουν τη νησίδα της Λ. Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.