Απεφασίσαμεν και διατάσσομεν… του Σπύρου Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2Είναι πιθανόν να ξενίσει πολλούς ο τίτλος του κειμένου. Τι σχέση μπορεί να έχει μια φράση, «σήμα κατατεθέν», μιας μακρινής εποχής με την σημερινή; Και μάλιστα με τα τοπικά μας ζητήματα; Και όμως έχει, και μάλιστα μεγάλη, με τον τρόπο που ασκείται η Διοίκηση του Δήμου από την σημερινή Δημοτική Αρχή.
Εδώ συμβαίνουν «πράγματα και θάματα» και η Δημοτική Αρχή «σφυρίζει» αδιάφορα. Το γεγονός ότι αναφέρομαι στην Δημοτική Αρχή ως σύνολο, συμβαίνει διότι οποιοσδήποτε γίνεται κοινωνός ενός ζητήματος, ΔΕΝ μπορεί να αποποιείται ευθύνες. Kαι πλέον, ο κ. Δήμαρχος, οι 20 Δημοτικοί του Σύμβουλοι και τα μέλη της Διοικήσεως στο Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, γνωρίζουν.
Είναι γνωστές οι συνθήκες που ασκείται η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ. Και δεν έγιναν γνωστές (μόνο) από στελέχη ΟΛΩΝ των Παρατάξεων της Αντιπολιτεύσεως. Πρωτίστως, καταγγέλθηκαν από την κ. Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση και από τον κ. Γιάννη Καραγιαννάκη. Δύο γνωστά δημόσια πρόσωπα της πόλεως, που είχαν τοποθετηθεί Μέλη του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, ως ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ επιλογές του κ. Δημάρχου και παραιτήθηκαν.
Στις καταγγελίες αυτές, που είναι πολύ σοβαρές και άπτονται και ηθικών ζητημάτων, ουδείς (ούτε ο κ. Δήμαρχος) απάντησε. Δείχνοντας, τουλάχιστον, ασέβεια και αλαζονική στάση και προς τα προαναφερθέντα πρόσωπα αλλά και προς όλους τους δημότες που ζητούν απαντήσεις. Όταν όμως επιδεικνύεις ή ανέχεσαι τέτοια αυταρχική συμπεριφορά, ετοιμάσου. Έρχονται και τα χειρότερα…
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 20ης Ιουλίου, ετέθησαν τα εξής ερωτήματα προς τον κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ: «Στον χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου, διαφημίζονται διάφορες επιχειρήσεις. Με ποιά διαδικασία δόθηκε η άδεια διαφημίσεων; Ποιο είναι το ποσόν που αποδίδεται ως αντίτιμο και σε ποιόν;». Τα ερωτήματα αυτά ετέθησαν, διότι από πουθενά δεν προκύπτει ΝΟΜΙΜΗ παραχώρηση του δικαιώματος. Ληφθεί υπ΄όψιν ότι, επί όλων των προηγουμένων Διοικήσεων, η παραχώρηση του δικαιώματος των διαφημίσεων, γινόταν με διαγωνισμό και με σημαντικό κέρδος για τον Δήμο. Αν και εγείρεται σοβαρό ζήτημα νομιμότητος αλλά και ηθικής τάξεως, ο μεν κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ έδωσε απάντηση του τύπου «τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω», ο κ. Δήμαρχος δεν απήντησε καθόλου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμος Βλάχος συνεχάρη (!!!) τον κ. Παπαμιχαήλ.
Επειδή η απαξίωση των Διοικητικών Συμβούλων του ΠΑΟΔΑΠ, από τον Πρόεδρό του κ. Παπαμιχαήλ είναι τέτοια που ούτε στις ερωτήσεις μας στο Δ.Σ. δεν απαντά, τον παρακαλώ να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά δημοσίως. Συγκεκριμένα, με τα εξής έγγραφα (στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όσα απαιτείται): Προσφορές ενδιαφερομένων, αξιολόγηση προσφορών , Απόφαση Προέδρου για ανάθεση στον πλειοδότη και σύμβαση. Με επίσημα έγγραφα όμως, όχι δίκην αγορεύσεως σε δικαστήριο όπως συνηθίζει…
ΥΓ. Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος έχει βγει εκτός εαυτού, γιατί η σύσσωμη η Αντιπολίτευση ασκεί κριτική για τις παρανομίες και αστοχίες της σημερινής Διοικήσεως, όσον αφορά στον Δημοτικό Κινηματογράφο. Και διαμαρτύρεται γιατί δεν του δίνουν συγχαρητήρια, ενώ ο ίδιος παραδέχεται και τις παρανομίες τους και τις αστοχίες τους! (Ο κ. Γκιζιώτης τις απεκάλεσε δουλειές του ποδαριού). Θα θύμιζα στον κ. Δήμαρχο πρώτον την στάση τη δική του ως αντιπολίτευση, που δεν έκρινε αλλά υπενόμευε. Και δεύτερον, ότι η κριτική (και όχι υπονόμευση) που του γίνεται είναι για να γίνουν τα πράγματα του χρόνου καλύτερα. Και θα γίνουν, όλοι θέλουμε, φθάνει να βάλουν στην άκρη την αλαζονεία τους και τον αυταρχισμό τους.

Σπύρος Παπασπύρος
Σχης ε.α.
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.