Μάρη Γαλανού: “Δήμαρχε σαν τον πρόεδρο του κόμματός σου, άλλα υποσχόσουν και τελικά άλλα κάνεις…”

thinking sad woman

Αναδημοσιεύουμε ανοιχτή επιστολή της κ. Μάρης Γαλανού προς το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, όπως ακριβώς αυτή δημοσιεύτηκε σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης.

 ***

Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής:

Αγαπητέ Γιάννη Σταθόπουλε
Ως κάτοικος και δημότης Αγίας Παρασκευής εδώ και 35 χρόνια, γνωρίζω πολύ καλά πως ο διακαής σου πόθος ανέκαθεν ήταν να καθήσεις κάποια στιγμή στη δημαρχιακή πολυθρόνα του δήμου μας και το πάλεψες πολύ, είναι γεγονός, ακόμα και με διανομή πόρτα-πόρτα δωρεάν τοπικής εφημεριδούλας.
Και κάποια στιγμή ευοδώθηκαν οι προσδοκίες σου και εξελέγεις επιτέλους δήμαρχος.
Η πρώτη δυσάρεστη έκπληξη ήταν που το ίδιο βράδυ πανηγύριζες στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής τσιμπολογώντας μεζεδάκια σε ένα κιόσκι που είχαν στήσει όχι γενικά δημότες ψηφοφόροι σου, αλλά αποκλειστικά από το ΣΥΡΙΖΑ!
Στη συνέχεια υπήρξαν παράπονα για δημοτικό συμβούλιο που αποφασίζει και διατάζει…
Πρώτο σου μέλημα ήταν να μαζέψεις ρούχα που τελικούς αποδέκτες είχαν λαθρομετανάστες (η λέξη είναι σωστή και υπάρχει και στα λεξικά, δεν είναι ούτε παράνομοι, ούτε παράτυποι και μην εξωρα’ί’ζουμε τις λέξεις) και όχι φτωχούς Έλληνες δημότες.
Κάποια στιγμή εσύ ο ίδιος μου έστειλες αίτημα φιλίας. Εξάλλου φίλοι μου στο fb είναι και οι δύο προκάτοχοί σου δήμαρχοι, που ο καθένας τους είναι διαφορετικής πολιτικής τοποθέτησης, ο Βασίλης Ζορμπάς (ΝΔ) και ο Βασίλης Γιαννακόπουλος (ΠΑΣΟΚ). Πάντα ήμουν της απόψεως πως ο δήμαρχος πρέπει να είναι δήμαρχος ΟΛΩΝ των δημοτών, να εκλέγεται ο καλύτερος για το καλό του δήμου, επομένως αχρωμάτιστος πολιτικά.
Οι αναρτήσεις μου είναι ως επί των πλείστων πολιτικού περιεχομένου και μη συμπαρατασσόμενες με την ”πρώτη φορά αριστερά”, κάτι που προφανώς σε ενόχλησε και δημοκρατικότατα όχι απλά με διέγραψες από φίλη, αλλά με… μπλοκάρισες κιόλας, αν και καμία μου ανάρτηση δεν αναφερόταν ή υπονοούσε εσένα προσωπικά είτε ως άτομο είτε ως δήμαρχο!!! Αντίθετα, με τον προκάτοχό σου Βασίλη Ζορμπά, που είχα έντονη αντιπαράθεση και του είχα ασκήσει δριμύτατη κριτική μέσω fb, ο άνθρωπος σεβόμενος το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, μου απαντούσε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια χωρίς να προβεί είτε σε διαγραφή είτε σε μπλοκάρισμα!
Μάθε πως δήμαρχος δεν μπορείς να είσαι μόνο με Συριζαί’ι’κους ψήφους. Δεν κατέβηκες βουλευτής, δήμαρχος κατέβηκες. Επίσης πως οι Έλληνες εν ονόματι της ”φιλανθρωπίας” δε μοιράζονται την πατρίδα τους με άλλες εθνότητες, αλλά τιμούν τους προγόνους τους και τους αγώνες τους για μια Ελλάδα για τους Έλληνες. Πολύ δε περισσότερο, δε χαρίζουν κάτι που ΜΟΝΟ μεταβιβάζεται από γενεά σε γενεά, την ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, που σημαίνει προέλευση, καταγωγή, ρίζες, ΓΕΝΟΣ εξ ου και ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ! Οι Έλληνες γνωρίζουν από μετανάστευση και όχι λαθρομετανάστευση! Έχω συγγενείς μετανάστες σε Αυστραλία, Αμερική και Γερμανία και γνωρίζω πως για να πάνε μετανάστες υπέβαλλαν τα χαρτιά τους σε ανάλογη ζήτηση και περίμεναν μήνες έγκριση για να πάνε, αφού προηγουμένως είχε ελεγχθεί το ποινικό τους μητρώο και η κατάσταση υγείας τους. Ως και από οδοντογιατρούς είχαν περάσει!
Επίσης, με ποιο δικαίωμα απαγορεύεις τα αυτοκίνητα να εισέρχονται εντός της πλατείας τις μισές ημέρες της εβδομάδας (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί αναγκάζοντάς μας να πληρώνουμε 4 ευρώ στα πάρκιν της πλατείας. Να θυμίσω πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ μέχρι τώρα δεν είχε κάνει δήμαρχος κάτι ανάλογο!
Τέλος, έμαθες πως έπεσε δέντρο και καταπλάκωσε ιχ που περνούσε τυχαία λόγω βάρους του που δεν άντεξαν οι ρίζες του και δυστυχώς υπάρχουν πολλά παρόμοια δέντρα που εγκυμονούν τον ίδιο κίνδυνο, όμως δεν προτίθεσαι ν’ασχοληθείς κάνοντας κάποιο διάβημα στις αρμόδιες υπηρεσίες (δασαρχείο κλπ).
Σαν τον πρόεδρο του κόμματός σου, άλλα υποσχόσουν και τελικά άλλα κάνεις…

 

ΠΗΓΗ

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.