Εξαιρετικά μεγάλη η συμμετοχή στη μαγεία της επιστήμης στην “Βραδιά του Ερευνητή”

IMG_2186

Η μαγεία της επιστήμης μέσα από τα μάτια των παιδιών.
Εξαιρετικά μεγάλη η συμμετοχή σχολείων στην προκαταρκτική εκδήλωση στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή» την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015.

Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκαν τα σχολεία στο κάλεσμα του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου με αφορμή τον εορτασμό της Βραδιάς του Ερευνητή 2015. Οι ξεναγήσεις, που οργανώθηκαν ειδικά για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είχαν παιδευτικό και εορταστικό χαρακτήρα και είχαν ως κύριο στόχο να φέρουν τα παιδιά σε μια πρώτη σύντομη επαφή με το μαγικό κόσμο της έρευνας.
Περισσότεροι από 1.000 μαθητές περιηγήθηκαν σε ένα πρωί στα εργαστήρια του ΔημόκρIMG_2084

Στη συνέχεια συνδυάζοντας την επιστήμη με την άθληση σύμφωνα με το γνωστό ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν χρυσούς Ολυμπιονίκες και να μυηθούν στις αξίες του Ολυμπισμού με την υποστήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος.
Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και η ενεργή συμμετοχή των παιδιών μικρής ηλικίας σε όλα τα δρώμενα της Βραδιάς του Ερευνητή τα τελευταία τρία χρόνια, έκαναν ξεκάθαρη την ανάγκη για στόχευση και παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών και δράσεων και σε μικρότερες ηλικίες. Μέσω του νέου εκπαιδευτικού του προγράμματος, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ανοίγει τις πύλες του δημιουργώντας «δυναμικές συμμαχίες» με σχολεία και καθηγητές καλύπτοντας τυχόν κενά σε μονάδες εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα και σε όλες τις βαθμίδες. Με τον τρόπο αυτό το Κέντρο απαντάει στην ανάγκη της κοινωνίας και της νεολαίας για διαδραστική, πρωτοποριακή, δυναμική και με αέρα έμπνευσης και καινοτομίας προσέγγιση της επιστήμης.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ _2
Η «Βραδιά του Ερευνητή», η μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, έκλεισε φέτος τα 10 της χρόνια. Μία σειρά επιτυχημένων προκαταρκτικών εκδηλώσεων διοργανώθηκαν από Ερευνητικά Κέντρα της χώρας με κορύφωση την κεντρική εκδήλωση την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, την οποία συντόνισε το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο ΙΜΕ-Ελληνικός Κόσμος. Από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δημόσιες Σχέσεις
communications@central.demokritos.gr, http://www.demokritos.gr
210 650 3040 – 210 650 3002
Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στο διαδίκτυο: LinkedIn | Facebook | YouTube | Twitter .

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.