Απόφαση της Συνέλευσης του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ”

10402624_316085485214227_6345211691949431558_n

Απόφαση της συνέλευσης του ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ για την πολιτική συγκυρία: ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ

To ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ συμπληρώνει 1,5 χρόνο από την ίδρυσή του. Ιδρύθηκε ως καρπός των αγώνων κατά της μνημονιακής βαρβαρότητας που εχει επιβληθεί στη χώρα μας από το 2010 και συνεχίζεται δυστυχώς μέχρι σήμερα. Στο διάστημα αυτό, με τις μικρές του δυνάμεις και τις αδυναμίες του, αντιπάλεψε σταθερά τη μνημονιακή πολιτική, όπως αυτή εκφράστηκε στο δήμο μας από την διοίκηση Σταθόπουλου, συμμετείχε σε κάθε μεγάλη προσπάθεια κεντρικά με αποκορύφωμα τη μάχη του ΟΧΙ, όντας η μόνη δημοτική παράταξη που πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του και αγωνίστηκε χωρίς ταλαντεύσεις γι αυτό. Μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε αγαστή συνεργασία φυσικά με τις δεξιές μνημονιακές δυνάμεις, το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ και στο δημοτικό Συμβούλιο ήταν η μοναδική δύναμη που έθεσε το θέμα της καταδίκης του, ενάντια στη δημοτική αρχή που ταυτίστηκε ανοιχτά με το μνημόνιο, χειροκροτούμενη από τη δεξιά αντιπολίτευση.

Την ίδια περίοδο, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, επιχειρήσαμε να οργανώσουμε την αντίσταση των κατοίκων. Με φωτεινό παράδειγμα την επιτροπή κατοίκων του Κοντόπευκου, επιχειρήσαμε να προβάλουμε ένα διαφορετικό πρότυπο αυτοοργάνωσης και αγώνα των κατοίκων. Συμμετείχαμε στην διαδικασία διεκδίκησης της βίλας Ιόλα, στον αγώνα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί. Σταθήκαμε κοντά στους αγώνες των εργαζομένων στο δήμο και σε κάθε κινητοποίηση σε εργατικούς χώρους. Πάντα με ενωτική λογική και απεύθυνση σε κάθε συλλογικότητα, σε κάθε συμπολίτη/σσα που αντιστέκεται.

Είχαμε μεγάλες αδυναμίες. Η σκληρή πραγματικότητα απαιτούσε πολύ περισσότερα, πολύ πιο οργανωμένες παρεμβάσεις. Δεν είχαμε σταθερό προσανατολισμό στην οργάνωση της τοπικής κοινωνίας. Το σύνολο των μελών μας σπάνια κινήθηκε ενιαία και συγκροτημένα. Ταυτόχρονα, ο καταθλιπτικός συσχετισμός αλλά και το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει επιβληθεί στην Τ.Α. συχνά μας αποθάρρυνε από την συγκροτημένη παρέμβαση και διεκδίκηση. Απαιτείται τομή άμεσα, οι δυσκολίες θα αυξηθούν αλλά και οι ανάγκη αντίστασης επίσης.

Γενικά, εκτιμούμε πως το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ κατάφερε να κατοχυρώσει το στίγμα του. Η αταλάντευτη θέση μας ενάντια στα μνημόνια, στις επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και των τραπεζών, η αντίσταση σε κάθε εξουσία που τα εφαρμόζει είτε κεντρικά είτε και στο δήμο, μας έχουν κατοχυρώσει στη συνείδηση σημαντικού τμήματος των συμπολιτών μας ως συνεπή, αριστερή, αγωνιστική δύναμη. Αυτό το στίγμα πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, υπερβαίνοντας ταυτόχρονα τον εαυτό μας, συγκρουόμενοι με τις αδυναμίες μας.

Μετά τις εκλογές που διαμόρφωσαν έναν συσχετισμό αρνητικό για το κίνημα, τα καθήκοντά μας γίνονται ακόμα μεγαλύτερα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ανοιχτή στήριξη της δεξιάς θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν το βάρβαρο 3Ο ΜΝΗΜΌΝΙΟ. Θα προχωρήσουν στην φτωχοποίηση, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη διάλυση του κοινωνικού και εργασιακού ιστού. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ. Η ήττα της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής είναι προϋπόθεση για να μπορέσει ο λαός μας να σταθεί στα πόδια του, να διεκδικήσει ένα άλλο μέλλον. Το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στη μάχη αυτή. Τοποθετούμαστε ξεκάθαρα ενάντια στο 3ο μνημόνιο, ενάντια στην κυβέρνηση που το εφαρμόζει, ενάντια στη δημοτική αρχή που, πλήρως υποταγμένη, λειτουργεί στο πλαίσιό του και στην πόλη μας. Δεν θεωρούμε σε καμιά περίπτωση το αποτέλεσμα ως έγκριση της πολιτικής του μνημονίου, το μεγάλο ρήγμα του ΟΧΙ είναι ενεργό και αυτό θα το διαπιστώσουν σύντομα οι υποστηρικτές του μνημονίου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στο προσφυγικό ζήτημα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Έρχονται κατατρεγμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις δικτατορίες και τις οικονομικές καταστροφές που προκαλούν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, το ΔΝΤ και γι’ αυτό αρνούμαστε να συναινέσουμε στις ρατσιστικές πολιτικές τους με τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την FRONTEX. Άμεσος στόχος πρέπει να είναι να ανοίξει ο φράχτης του Έβρου ώστε να σταματήσει η τραγωδία με τους πνιγμούς προσφύγων στο Αιγαίο.

Ειδικά στο δήμο μας έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις. Ο προϋπολογισμός του δήμου θα είναι ακόμα πιο υποταγμένος στις επιταγές της τροϊκας, καθιστώντας αδύνατη την όποια κοινωνική πολιτική. Θα είναι συνέχεια του περσινού που ήταν αντιγραφή του προϋπολογισμού της δεξιάς. Τα κοινωνικά προβλήματα θα οξυνθούν, η ανάγκη οργάνωσης της αντίστασης και της αλληλεγγύης γίνεται επιτακτική, Θέματα όπως οι κεραίες, οι δημόσιοι χώροι, η διαχείριση των απορριμμάτων θα τεθούν με πιο σκληρούς όρους από την πλευρά των μνημονιακών. Μόνος δρόμος είναι η οργάνωση των πολιτών σε δομές με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, η κοινή δράση με κάθε κινηματική πρωτοβουλία, η ανάδειξη των αναγκών των εργαζομένων, των νέων των ανέργων και των μεταναστών ως το δικό μας πρόγραμμα.

Πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας, τις αδυναμίες μας, κρατώντας σταθερά τα χαρακτηριστικά μας. Να έρθουμε σε επαφή με τους συμπολίτες μας που ήρθαν σε σύγκρουση με τις μνημονιακές δυνάμεις, όποιον τρόπο κι αν επέλεξαν να εκφράσουν τη σύγκρουσή τους αυτή. Να γίνει το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ το σημείο συνάντησης κάθε αγωνιστή/τριας που μάχεται στην πόλη μας κατά της βαρβαρότητας που ζήσαμε και της, ακόμα χειρότερης που μας επιφυλάσσουν.

Ξέρουμε πως «θέλει ακόμα πολύ φως να ξημερώσει». Οι υπάλληλοι όμως της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι εντολοδόχοι των τραπεζών ξεχνούν μια μεγάλη αλήθεια: Πως ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ!

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.