“Η γοητεία του Κασιδιάρη” του Σ. Παπαμιχαήλ

Του Σωτήρη Παπαμιχαήλ, δικηγόρου,

μέλους Δ.Σ. Π.Α.Ο. Δήμου Αγίας Παρασκευής

 

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 11ης Ιουλίου ε.ε. συζητήθηκε το  θέμα της υποβολής εκ μέρους του Δήμου μας αίτησης χρηματοδότησης από το Ε.Σ.Π.Α. της ανάπλασης της Αγίου Ιωάννου, την οποία ολοι μας εχουμε  την υπομονή να αναμένουμε επί ετη και ετη. Με δεδομένο το δράμα της  Αγίου Ιωάννου, που ολοι μας ζούμε από το 2009, η συζήτηση γενικεύθηκε,  οπως ηταν επόμενο.

Κι ετσι υπήρξαν αποκαλύψεις, πράγματι ενδιαφέρουσες.

.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΩΤΗ.

.

Η πρώτη αποκάλυψη ηταν οτι επιδόθηκε Κλήση κατά του τότε αναπληρωτή  Δημάρχου κ.Κρητικίδη γιά Παροχή Εξηγήσεων σχετικά με τη σωρεία  παρανομιών που εντόπισε το πολυσέλιδο Πόρισμα των Ελεγκτών Δημοσίων  Εργων κατά την εκτέλεση του εργου της Αγίου Ιωάννου επί δημαρχίας  Γιαννακόπουλου – Κρητικίδη.

Αποδείχθηκε οτι εστω ατελώς και αργοπορημένα κινούνται οι διαδικασίες  απόδοσης ευθυνών γιά τις παρανομίες που διαπράχθηκαν και το αποτέλεσμα  τους, που ολοι μας ζούμε και γιά το οποίο ηδη καταβλήθηκε ποσό ανω των  700.000 ευρώ. Οτι η ατιμωρησία, η οποία ευθύνεται γιά την κατάσταση   του Δήμου μας, ελαβε τέλος.

.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΥΤΕΡΗ.

.

Η επόμενη αποκάλυψη, στην οποία προέβη ο Δήμαρχος Β.Ζορμπάς, ηταν οτι  ο κ.Γιαννακόπουλος δεν είχε εξοφλήσει ούτε την κατανάλωση νερού προς  την ΕΥΔΑΠ γιά τα ετη 2008, 2009 και 2010, υψους ανω των 400.000 ευρώ,  με αποτέλεσμα να κινηθούν σε βάρος του Δήμου δικαστικές διαδικασίες.

Οι αποκαλύψεις αυτές σε συνδυασμό με την επισήμανση του Δημάρχου οτι  είναι υποχρεωμένος να αποστέλλει γιά ελεγχο από τα αρμόδια οργανα της  Πολιτείας ολες τις γκρίζες πλευρές της διοίκησης Γιαννακόπουλου –  Κρητικίδη (δάνεια κλπ), οδήγησαν εκτός εαυτού το δίδυμο Γιαννακόπουλου  – Κρητικίδη, το οποίο πέφτοντας από τα σύννεφα, προχώρησε σε προσωπική  επίθεση κατά του Δημάρχου, πρωτοφανούς περιεχομένου (” είσαι ψεύτης,  απατεώνας ” κλπ), η οποία αφησε κυριολεκτικά αναυδους τους πάντες. Πέραν βεβαίως της εντύπωσης που προκαλείται οταν αποκαλείται ο  Δήμαρχος Β.Ζορμπάς “ψεύτης” και “απατεώνας” από τον Γιαννακόπουλο και  τον Κρητικίδη,εντύπωση προκάλεσε επίσης η “δέσμευση” του  κ.Γιαννακόπουλου, οτι δεν θα εμποδίσει την χρηματοδότηση του εργου (…)

.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

.

Αλλά η τελική αποκάλυψη ηλθε οταν ο κ.Γιαννακόπουλος, κραδαίνοντας  εναντίον του Δημάρχου το ποτήρι που βρισκόταν μπροστά από τον  κ.Κρητικίδη, “δεσμεύθηκε” οτι θα γίνει “Κ α σ ι δ ι ά ρ η ς” κατά του  Δημάρχου, το επανέλαβε μάλιστα 3 φορές ορθιος και αποχώρησε, ωστε δεν  ψήφισε υπέρ της χρηματοδότησης του εργου, με ο,τι αυτό σημαίνει.

Το περιστατικό αυτό εχει και την σοβαρή πλευρά του. Οταν η Κασιδιάρικη στάση χρησιμοποιείται από εκλεγμένους εκπροσώπους  ως υπόδειγμα αντίδρασης, εκτός από το γεγονός οτι χαρακτηρίζει αυτούς  τους εκπροσώπους, στέλνει και μήνυμα αυτοδικίας και αντιθεσμικότητας,  ως ψευδουποκατάστατο της προγραμματισμένης αγανάκτησης. Σε μία περίοδο που η θεμελιακή κρίση της χώρας τείνει να σαρώσει ολους  τους θεσμούς, η “λύση στα χέρια μας” είναι το φυτώριο της Ακροδεξιάς. Και οσοι εστω αυτοτοποθετούνται στην αλλη πλευρά, πρέπει να προσέχουν  πολύ και να συγκρατούνται. Ιδίως οταν γίνονται αποκαλύψεις που τους  αφορούν αμεσα και αποκλειστικά. Γιατί ο Κασιδιάρης μπορεί να γοητεύει  μερικούς, αλλά οχι ολους.-