Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Τσακού για τη σημερινή συζήτηση για το Β5

 

sullogos Tsakou

Σήμερα,Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015,στην αίθουσα τελετών του 3ου δημοτικού σχολείου,πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ,η «Ενημέρωση-συζήτηση,για την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Β5»,με πρωτοβουλία του συλλόγου,όπως είχε προγραμματιστεί.

Εισηγητής του θέματος,ήταν ο Πρόεδρος του συλλόγου,κ.Βασίλης Σαββίδης.Μεταξύ άλλων ,τόνισε την αναγκαιότητα ,της συνέχισης της λεωφορειακής γραμμής Β5,καθότι από τους άξονες όπου διέρχεται,εξυπηρετεί πλήθος επιβατών,που είτε θέλουν να φθάσουν στο Κέντρο,είτε θέλουν να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο,(και υπάρχουν πολλά σε αυτή την διαδρομή του Β5),που είναι ιδιαίτερα σημαντικό,δίχως να χρειάζεται να μετεπιβιβαστούν.Ακόμη αναφέρθηκε στην προσπάθεια των μελών του Δ.Σ.,του συλλόγου,για την συλλογή υπογραφών από τους συμπολίτες μας,έτσι ώστε να φανεί και έμπρακτα το μεγάλο ενδιαφέρον για την συνέχιση της λεωφορειακής γραμμής.

Άλλωστε ,αυτό φάνηκε και από την προσέλευση των πολιτών,στην σημερινή συγκέντωση,παρότι τα καταστήματα ήταν σε λειτουργία και πολλές άλλες δράσεις γίνονταν στην πόλη μας.

Στην συνέχεια,τον λόγο πήρε ο κ.Γ.Δάρρας,μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου,για να αναφερθεί στις μέχρι τώρα ενέργειες στις οποίες ο σύλλογος έχει προβεί και σε αυτές στις οποίες άμεσα στοχεύει.

Στην συνέχεια,τον λόγο ,πήρε ο Δήμαρχος,που αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,για την συνέχιση της λεωφοριακής γραμμής Β5.Εκανε επίσης αναφορά στα επιχειρήματα της Διοίκησης του ΟΑΣΑ,για την κατάργηση της γραμμής Β5 ,από τον ιστό της πόλης και την εξυπηρέτηση αυτού του δρομολογίου με μια νέα λεωφοριακή γραμμή.Τέλος είπε,ότι θα γίνει προσπάθεια για μια νέα επίσκεψη στην διοίκηση του ΟΑΣΑ,με την συμμετοχή των συλλόγων και παρατάξεων και φορέων της πόλης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν,οι κ.κ. Β.Ζορμπάς,τ.δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης,που κατέληξε ,ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της γραμμής Β5,και ότι είναι απαραίτητο να συναντήσουμε τον Υπουργό μεταφορών.

Για την Συμμαχία Ευθύνης και ελλάσονα αντιπολίτευση ,τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος κ.Γ.Μυλωνάκης.

Οι ομιλίες συνεχίστηκαν,με τον κ.Α. Γκιζιώτη,δημοτικό σύμβουλο και επιφαλή της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον κ.Αλεξίου ,δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Φυσάει κόντρα».Το πνεύμα όλων των ομιλιών,επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα της συνέχισης της διέλευσης του Β5,όπως είναι σήμερα,την αναγκαιότητα των κινητοποιήσεων και της συνάντησης με τους αρμόδιους φορείς του ΟΑΣΑ και τον Υπουργό.

Επίσης τοποθετήσεις έκαναν,οι κ.κ.δημοτικοί σύμβουλοι,Κ.Κρητικίδης, και Ησαΐας,ο κ.Θεοδοσόπουλος,εκπρόσωπος του Δ.Σ.,του εξωραϊστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη,ο Πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ κ.Β.Τσαγκάρης,ο Πρόεδρος των συνταξιούχων Αγίας Παρασκευής και περιχώρων.

Η απόφαση που πάρθηκε από όλους ,είναι να απαιτήσουμε άμεσα συνάντηση με την Διοίκηση του ΟΑΣΑ και τους φορείς του Υπουργείου Συγκοινωνιών,έτσι ώστε να προλάβουμε,πριν είναι αργά την διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού,όπως είναι η δημόσια συγκοινωνία.

Στην συγκέντρωση παρέστησαν:Ο δημοτικός σύμβουλος κ.Σ.Λέκκας,οι τ.δημοτικοί σύμβουλοι,.κα.Ε.Παπαδοπούλου,κ.Σ.Παπασπύρος,εκπρόσωποι του συλλόγου Κοντοπεύκου,εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων και βέβαια όπως ήδη αναφέραμε πλήθος κατοίκων.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Bασίλης Σαββίδης                                           Ιωάννα Κουτσουρά

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter