Σύλλογος Τσακού: ΤΟ Β5 παραμένει από 1-1-2015 ως έχει, μέχρι την οριστική του διευθέτηση

sullogos Tsakou

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι , πραγματοποίηθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δ/ντή του γραφείου του Υφυπουργού του Υπουργείου Συγκοινωνιών και καθ’υλη αρμόδιου για το τόσο φλέγον θέμα της κατάργησης της λεωφορειακής γραμμής Β5, μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου Τσακού.

Την ενημέρωση στον κ. Κώστα ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ την έκανε ο Πρόεδρος του συλλόγου, κ.Βασίλης Σαββίδης. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η αναγκαιότητα, της συνέχισης της λεωφορειακής γραμμής Β5, καθότι από τους άξονες όπου διέρχεται, εξυπηρετεί πλήθος επιβατών, που θέλουν να φθάσουν στο Κέντρο, δίχως να χρειάζεται να μετεπιβιβαστούν.

Στην ενδιαφέρουσα αυτή ενημέρωση , πολύ χρήσιμα στοιχεία πρόσθεσαν οι παραβρισκόμενοι πρώην Δήμαρχοι κ.κ.Γιαννακόπουλος και Ζορμπάς, από την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους .

Ενισχυτικά, κατατέθηκαν από μεριάς του Συλλόγου οι 1.000 και πλέον υπογραφές που είχαν συλλεχθεί από τους κατοίκους , που διαφωνούν με την κατάργηση της γραμμής Β5, μέσα από τον ιστό της πόλης.

Στην ίδια γραμμή υπεράσπισης και επιχειρημάτων, συνεχίστηκε η συζήτηση, που έγινε σε κλίμα πολύ καλό και επικοδομητικό, από όλους τους παρεβρισκόμενους , που πραγματικά ήταν πολλοί.

Έτσι, την ίδια γραμμή επιχειρηματολογίας, κράτησαν οι Δημοτικοί σύμβουλοι Κ.Κρητικίδης, Γ.Μυλωνάκης καθώς και ο κ.Τσιαμπάς.

Με την παρουσία τους και την επιχειρηματολογία τους συνετέλεσαν επίσης στο κλίμα συννενόησης, οι κ.κ.Τσαγκάρης, πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ, που είπε ότι η πόλη χρειάζεται επισκέπτες για την τόνωση της αγοράς και για τον λόγο αυτό χρειάζεται η γραμμή Β5.

Κατόπιν όλων των τοποθετήσεων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Συγκοινωνιών, κ.Κώστας   Μπουλμέτης, δεσμεύτηκε να προωθήσει το θέμα για επανεξέταση, με την νέα διοίκηση του ΟΑΣΑ,η οποία,από ότι μας ενημέρωσε,θα αναλάβει πλήρη καθήκοντα, μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δεσμεύτηκε, ότι μέχρι τότε, το λεωφορείο θα συνεχίσει καανονικά τα δρομολόγια του.

Πιστεύουμε, ότι αυτό ήταν μια πολύ καλή εξέλιξη, κόντρα στα αναγγελόμενα και όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις αποκαλύψεις του κ.Γιάννη Μυλωνάκη.

Άλλωστε , οι εκπρόσωποι των συλλόγων του Αγίου Ιωάννη, κ.Θεοδουσόπουλος. του Τσακού κ.Σαββίδης, κα.Κουτσουρά, κ.Δάρρας, κ.Ασημάκης,κ.Γκιόκας,των Πευκακίων,κ.Μπακογιάννης,οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων,κ.κ.κ.Ζορμπάς,Γιαννακόπουλος, Γκιζιώτης,οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων ΙΚΑ,ΚΑΠΗ, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων κ.κ.Κουρούνης Κ.,Σ. Παπασπύρου αυτό το κλίμα μετέφεραν στην σημερινή συνάντηση για την σπουδαιότητα της συνέχισης της λεωφορειακής γραμμής του Β5,σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο κατατέθηκε στον Δ/ντή του γραφείου και εκπρόσωπο του Υφυπουργού.

Την Δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο κ.Δ.Μπεθάνης, μέλος της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ»

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Bασίλης Σαββίδης                                           Ιωάννα Κουτσουρά

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter