Καταγγελίες από την αντιπολίτευση στην κοπή της πίτας του Αγ. Ιωάννη

IMG_8161 copy

Η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Άγιος Ιωάννης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.

Την ευλογία του έδωσε ο πατέρας Κωνσταντίνος Σαρρής, τα κάλαντα εψάλησαν από τη γυναικεία χορωδία και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Βαβουγυιός έκοψε την πίτα. Τυχερός αναδείχτηκε ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης που βρήκε το φλουρί στο δικό του κομμάτι της πίτας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των πεπραγμένων και των προβλημάτων της περιοχής από τον πρόεδρο και τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βαβουγυιός αναφέρθηκε στα ήδη γνωστά προβλήματα τη στάθμευση στην Αγίου Ιωάννου, το Δημαρχείο, τα περίπτερα που καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο, την διαμπερή κυκλοφορία, το κοιμητήριο και τη δημιουργία εκκλησίας μέσα σε αυτό, το κολυμβητήριο, την κατάσταση της πλατείας του Αη Γιάννη με τη συγκέντρωση εκεί στοιχείων αμφιβόλου προελεύσεως και τη μεταμεσονύκτια δυνατή μουσική των καταστημάτων που δε αφήνουν σε ησυχία τους κατοίκους, το μετρό κ. α.. Για άλλη μια χρονιά ο κ. Βαβουγυιός ζήτησε να βρεθεί λύση ή τουλάχιστον να γίνει μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

IMG_8135 copy

Η σκληρή μπάλα όμως παίχθηκε μεταξύ αντιπολίτευσης και Δημάρχου σε τρία βασικά ζητήματα: το Β5, το κολυμβητήριο και το Δημαρχείο.

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρώην Δήμαρχος κ. Ζορμπάς κάνοντας μια αναδρομή στα έργα που ολοκληρώθηκαν στον Αγ. Ιωάννη επί θητείας του και σε αυτά που υπήρχαν στο πρόγραμμα να υλοποιηθούν. Τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να κατασκευαστεί το Δημαρχείο παρόλο που οι μελέτες είναι καθόλα έτοιμες και αναμένονται μόνο τα τεύχη δημοπράτησης και πως θα είναι τεράστιο λάθος για τη Διοίκηση να επιλέξει την κατασκευή του κολυμβητηρίου έναντι του Δημαρχείου.

Στη συνέχεια μίλησε για δύο μεγάλα εγκλήματα που τελέστηκαν στην πόλη. Το ένα είναι το μετρό για το οποίο χάθηκε πλέον η ευκαιρία να περάσει από την πόλη και φυσικά είναι γνωστοί οι υπεύθυνοι για αυτό. Το δεύτερο είναι το κολυμβητήριο. Η λύση σε αυτό είναι να ισοπεδωθεί και να δημιουργηθεί πλατεία και παιδική χαρά, γιατί ακόμα κι αν υπήρχαν τα 5-6εκ € που χρειάζονται για την αποπεράτωση, θα ήταν σοφότερο να κατασκευαστεί το αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια με όλους τους αθλητικούς χώρους που χρειάζεται η Αγία Παρασκευή.

Επί τη ευκαιρία ανέφερε και το παράπονό του. Καταγγέλθηκε όπως είπε επανειλημμένα ως Δήμαρχος, από τον κ. Σταθόπουλο και τον κ. Παπαμιχαήλ, για το περίπτερο που χορήγησε σε ένα ανάπηρο παιδί και για την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων που παρέτεινε το ωράριο και ενώ είναι ενάμιση χρόνο Δήμαρχος ο κ. Σταθόπουλος δεν ενήργησε ώστε να αλλάξει την κατάσταση στην οποία διαφωνούσε. Το ίδιο ισχύει και για την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του Da Vinci.

Η απάντηση του Δημάρχου στα παράπονα του κ. Ζορμπά ήταν πως δεν είναι τρόπος αυτός για πολιτισμένο διάλογο και πως (κατά την προσφιλή του τακτική) ΘΑ εξετάσουν τα θέματα αυτά!

Σειρά του πρώην Δημάρχου κ. Γιαννακόπουλου να πάρει τη σκυτάλη. Αφού εξήρε τον χαρακτήρα του προέδρου και των μελών του ΔΣ, είπε ότι κάποια πράγματα έχουν υλοποιηθεί και καλός θα ήταν ένας έπαινος π.χ. για την Αγίου Ιωάννου που πέρασε από 40 κύματα αλλά έγινε, για τα πεζοδρόμια που κατασκευάστηκαν και τόσα αλλά.

Στάθηκε όμως και ήταν καταγγελτικός στο θέμα της λεωφορειογραμμής Β5. Η Δημοτική Αρχή, είπε, θέλει να κοπεί η γραμμή και να μπει άλλο minibus. Μίλησε για την απουσία της Δημοτικής Αρχής από τη συνάντηση στο υπουργείο και για τη διαφορετική στάση που τηρεί αναλόγως με το που απευθύνεται, δηλαδή άλλα λέει στους δημότες και άλλα στηρίζει στο δημοτικό συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή δέχεται χωρίς διαμαρτυρία τις μειώσεις παροχών που προτάσσει ο ΟΑΣΑ μη λαμβάνοντας υπόψην την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι δημότες. Ενώ ως αντιπολίτευση διεκδικούσαν τώρα ως Διοίκηση δέχεται τις μειώσεις. Της λείπει η σπίθα, όπως είπε ο κ. Γιαννακόπουλος, και αν την αποκτήσει και αρχίσει να διεκδικεί θα τη σέβεται περισσότερο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το Δημαρχείο πρότεινε, επειδή οι καιροί αλλάζουν και δεν είναι εφικτή η κατασκευή του, να δημιουργηθεί στο οικόπεδο μία αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, μαζί με το γραφείο του Δημάρχου και να δοθούν λιγότερα από 1 εκ. € για την αγορά ενός κτιρίου κοντά στην πλατεία μόνο για τα γραφεία ή να παραμείνουν στο υπάρχον κτίριο.

Για το κολυμβητήριο, μετά από μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του, πρότεινε ένα κοινό κολυμβητήριο με τον όμορο Δήμο Χολαργού. Τόνισε το μεγάλο κόστος κατασκευής και συντήρησης που αγγίζει το 1εκ ετησίως. Ο σημερινός χώρος του κολυμβητηρίου να μετατραπεί σε πλατεία.

Ζήτησε να μην καταργηθεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη σαν μια μορφή δημοκρατίας και ανοίγματος προς τους πολίτες. Η κριτική είναι καλή, να μην την ενοχλεί και να τη δέχεται και όσα λέγονται καλοπροαίρετα να τα λαμβάνει υπόψην η Δημοτική Αρχή και δεν πειράζει να δεχτεί και μια πρόταση από την αντιπολίτευση.

Ο σύλλογος του Αη Γιάννη ανοίγει κάθε χρόνο τη συζήτηση για τα ζητήματα της πόλης, είπε ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη παγκοσμίως και το θέμα της ειρήνης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς είναι από τα πρώτα ζητήματα. Θα πρέπει να απαιτούμε πολιτικές που θα συμβάλουν και όχι να αρκούμαστε μόνο σε καλά λόγια και συμπάθειες τη στιγμή που πνίγονται παιδιά και συνάνθρωποί μας στο Αιγαίο, όταν διώχνονται μαζικά από τα κράτη τους. Σαν κράτος να μην συνυπογράφουμε τις επεμβάσεις που συνυπογράφει και η σημερινή κυβέρνηση.

Στην χώρα μας όλα στη ζωή μας, ακόμα και οι απλές λύσεις που ζητάμε, εξαρτώνται από την κεντρική πολιτική που ασκείται σήμερα. Η προσπάθεια που πρέπει να κάνει κάθε Δημοτική Αρχή, κάθε σύλλογος, κάθε φορέας ή άτομο θα πρέπει να έχει στόχο μία άλλη πολιτική φιλολαϊκή.

Περνώντας στα «οικογενειακά μας» όπως είπε, η καινούργια Διοίκηση η οποία έχει χρόνια παρουσίας στο χώρο, έχει απογοητεύσει. Δεν υπάρχει συνεννόηση στα δημοτικά συμβούλια, παρά αντεγκλήσεις και προσβολές. Η δημοτική Αρχή πρέπει να βάζει στόχους.

Μιλώντας για ορισμένα ζητήματα τοποθετήθηκε ως εξής. Δεν χρειάζεται να αναφέρονται συνεχώς τα παιδιά στην πλατεία που ξενυχτάνε και τσακώνονται αλλά να δούμε τι πρόταση υπάρχει γι’ αυτά. Που θα πάνε όταν έχουν μόνο 2€ στην τσέπη τους; Πρέπει να υπάρχει μια πρόταση συμμετοχής, μια πρόταση πολιτισμού στη νεολαία, να τους δοθεί χώρος να αυτενεργήσουν να δείξουν την ικανότητά τους.

Για τα μεγάλα ζητήματα (Υμηττός, Σπυρούδη, Υπ. Γεωργίας κλπ) δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν ωφελούμαστε να περιμένουμε τον κάθε υπουργό. Πρέπει η Δημοτική Αρχή, ο σύλλογος ο καθένας να ενεργήσει. Ανέφερε κλείνοντας το παράδειγμα του Κιντή, του κουμουνιστή Δημάρχου της Ηλιούπολης, όπως είπε, που πήρε τον Υμηττό από τους καταπατητές, έκανε παιδικές χαρές, δρόμους και έτσι έμεινε γνωστός.

 IMG_8220 copyΤο φλουρί έπεσε στον κ. Αντρέα Γκιζιώτη

Αφού λοιπόν μας τα είπε η αντιπολίτευση, σειρά του Δημάρχου να απαντήσει και να μας διαφωτίσει. Εκείνος υπήρξε μια επανάληψη των προηγούμενων κατά καιρούς ομιλιών του.

Τα σημαντικά γι’ αυτόν ήταν ο στολισμός των Χριστουγέννων και ο καθαρισμός από χόρτα των οικοπέδων και με δική του συμμετοχή, και οι εργασίες τη καθημερινότητας που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνονται. Είναι τουλάχιστον ευτράπελο να παρουσιάζει ως έργο την τοποθέτηση αλεξικέραυνου, το βάψιμο τοίχων και την κατασκευή τη μάντρας σε σχολείο. Έργα μικρά και καθημερινά γίνονταν πάντα από τους Δημάρχους που πέρασαν από την Αγία Παρασκευή. Όπως επίσης να παρουσιάζει ως έργα του Δήμου, τα αντιπλημμυρικά που έκανε το Κολλέγιο.

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός θεωρήθηκε πολύ επιτυχημένος. Πολύ ωραία τα λαμπάκια, υπέρ- επιτυχημένο το τρενάκι τόσο που, άκουσον-άκουσον θέλουν να το αγοράσουν κιόλας!!!!!!!!! Τρομερή η συναυλία στο εμπορικό κέντρο που συγκέντρωσε, κατά τα λεγόμενά του, 2000 παιδιά και γονείς!!! Το τρενάκι κράτησε τον κόσμο στην πόλη, του είπαν κάποιοι καταστηματάρχες, κι εμάς κάποιοι άλλοι μας είπαν το αντίθετο! Αριθμοί δεν υπάρχουν; Στοιχεία; Απτή πραγματικότητα να πεισθούμε; (για το στολισμό θα επανέρθουμε με εκτενέστερο άρθρο σύντομα).

Ρητά και κατηγορηματικά η προσπάθεια θα είναι το κολυμβητήριο να γίνει, τελεία και παύλα. Δεν πα να λένε για μεγάλο κόστος αγοράς και συντήρησης, υπάρχει η μεγάλη ελπίδα ότι θα το χρηματοδοτήσει κάποτε η Περιφέρεια με 3,5εκ €.

Το θέμα του Δημαρχείου όπως αντιλαμβανόμαστε δεν τίθεται λόγω κόστους και αδυναμίας ανεύρεσης των χρημάτων, μπορεί να συζητηθεί όμως η πρόταση Γιαννακόπουλου.

Αναφερόμενος στο θέμα του λεωφορείου Β5 μας προκάλεσε σύγχυση. Πειράχθηκε από τα λεγόμενα του κ. Γιαννακόπουλου αλλά με όσα είπε δεν τα αντέκρουσε στην ουσία. Γιατί όπως είπε, θα παραβεί την επιθυμία της κυβέρνησης στο βαθμό που θα συμφωνεί με κάποιο οργανισμό ή δεν συμφωνεί. Ο Δήμαρχος δεν είναι για να λαϊκίζει και να συμφωνεί σε όλα. Στις κατηγορίες του κ. Γιαννακόπουλου ότι δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση στο υπουργείο, δήλωσε ότι έστειλε τον ειδικό του σύμβουλο Δημήτρη Μπεθάνη γιατί όλοι οι άλλοι ήταν απασχολημένοι. Αυτό θα μπορούσε να μας το εξηγήσει λίγο καλύτερα. Από πότε ο κ. Μπεθάνης έχει τη θέση ειδικού συμβούλου του Δημάρχου και μάλιστα για θέματα συγκοινωνίας. Μήπως το ότι υπήρξε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Τσακού και υποψήφιος με την ΝΙΚΗ στις εκλογές του δίνει το αξίωμα;

Για δεύτερη φορά όμως απαξίωσε το σύλλογο Τσακού. Τόνισε ότι το ραντεβού το είχε κλείσει μόνο ο σύλλογος, αλλά όχι με τον υπουργό, με τον ιδιαίτερο του υφυπουργού και αν θέλουν τη γνώμη του «…θα τα κάνουμε όλα σε πιο ανώτερο επίπεδο για να κουβεντιάσουμε όμως …»! Δεν θα πει όχι στο 417 και θα συζητηθούν τα υπέρ και τα κατά. Τι θα πει αυτό δεν το καταλαβαίνουμε, υπάρχει περίπτωση και το Β5 να διέρχεται την πόλη και να κυκλοφορεί και το 417; Τοποθετήσεις που δεν αποσαφηνίζουν τη θέση της Διοίκησης, δεν βγάζουν νόημα και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι περιμένουν άραγε για να κλείσουν ραντεβού με τον υπουργό από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει και απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Ο Σύλλογος τουλάχιστον προσπάθησε και δραστηριοποιήθηκε, η Δημοτική Αρχή τι περιμένει;

Ευτυχώς που έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος για ανεύρεση χώρου πολιτισμού με διορία έως τις 25 Ιανουαρίου! Μιλώντας γι’ αυτό ο Δήμαρχος φάνηκε σίγουρος ότι δεν θα βρεθεί άλλος χώρος και μετά τις 25/1 θα αγοράσουν την «Ανεμώνη» που είναι κοντά στο κέντρο. Λογικό ακούγεται, αφού η σύνταξη του κειμένου της πρόσκλησης ενδιαφέροντος οδηγεί με 1000 στην «Ανεμώνη».

Όσο αφορά το Κοιμητήριο, το 2017 θα ολοκληρωθεί η επέκταση των τάφων και επιβεβαίωσε μια πληροφορία που είχαμε, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τάφοι προς χρήση.

Αναφορές έκανε και στο στρατηγικό σχεδιασμό, στην πεζογέφυρα Γελαδάκη (θα αναφερθούμε σε έτερο άρθρο) και την 2η πεζογέφυρα στην Ευαγγελιστρίας, στο πράσινο σημείο, στη δημιουργία χώρου μεταφόρτωσης σε συνεργασία με τους Δήμους Ζωγράφου και Παπάγου-Χολαργού και σε άλλα μικρά θέματα χιλιοειπωμένα, χωρίς όμως κάτι σαφές και οριστικό.

Για άλλη μια χρονιά ο Αη Γιάννης έφερε τα προβλήματα επί τάπητος. Κάποια στιγμή κάτοικος της περιοχής διαμαρτυρήθηκε ότι έχει εγκαταλειφθεί η περιοχή από τη Δημοτική Αρχή.

Η ουσία είναι να μην μένουμε μόνο στα λόγια και στις αντιπαραθέσεις, αλλά να εφευρίσκουμε λύσεις και να τις πραγματοποιούμε. Δυστυχώς όμως, τα φαινόμενα δείχνουν ότι η Αγία Παρασκευή έχει να κάνει ακόμα πολύ δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Εικόνα1 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter