Η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου “Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός” τελέστηκε στο κατάμεστο Αρχονταρίκι

κοπή πίτας Κοσμά του Αιτωλού 2016- IMG_20160207_114320385

Την Βασιλόπιττά του έκοψε ο Σύλλογος “Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός“, στο κατάμεστο “Αρχονταρίκι” του Ναού. Την ευλόγησαν ο π. Διονύσιος Κατερίνας και ο π. Αθανάσιος Λαγουρός.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αντώνης Μαυράκης για άλλη μια φορά “τάραξε τα ύδατα” με την ομιλία του. Αναφέρθηκε στις  προσπάθειες αποεθνικοποίησης και αποχριστιανοποίησης της Ελλάδας. Όπως είπε,  η οικονομική μας υποδούλωση μέσω αντιδημοκρατικών και άγνωστης προέλευσης Οργανισμών, αυτό τον σκοπό είχε.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου, ήταν περισσότερο “πολιτικός”, προσπαθώντας να μην θίξει καταστάσεις, για να μην ενοχληθεί κανείς. Οι ομιλίες του κ. Ζορμπά, του κ. Γιαννακόπουλου και του κ. Μουστόγιαννη, ήταν περισσότερο ξεκάθαρες. Ειδικά ο κ. Ζορμπάς, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από κυβερνητικούς παράγοντες για την κατάργηση των Θρησκευτικών, για να αφαιρεθεί ο Σταυρός από τη σημαία μας κ.α. Όπως είπε, αυτό που μας ένωσε για να επαναστατήσουμε το 1821, ήταν η πίστη μας και η θρησκεία μας. Αυτά μας κράτησαν ενωμένους και μας έδιναν δύναμη έως σήμερα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Μουστόγιαννης, ενώ ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε για την ανάγκη αλλαγής της Ευρώπης προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης των λαών.

κοπή πίτας Κοσμά του Αιτωλού 2016- IMG_20160207_112526134_HDR

κοπή πίτας Κοσμά του Αιτωλού 2016- IMG_20160207_113026343

Ο π. Διονύσιος Λαγουρός, εφημέριος του Ναού, τόνισε ότι καμιά αλληλεγγύη δεν μπορεί να σταθεί και να λειτουργήσει, χωρίς το πνευματικό υπόβαθρο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης. Ο π. Διονύσιος Κατερίνας, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής είπε, μεταξύ άλλων, ότι πιο επικίνδυνοι από τους εχθρούς της πίστης και της Εκκλησίας είναι οι υποκριτές δήθεν υποστηρικτές τους.
 κοπή πίτας Κοσμά του Αιτωλού 2016- IMG_20160207_110838279_HDR
Παρόντες, ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο τ. Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο τ. Δήμαρχος κ. Αντώνης Σιδέρης, ο τ. Υπουργός κ. Νίκος Κατσαρός, ο επικεφαλής της παράταξης “Αγ. Παρασκευή μια γενιά μπροστά” κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Τσιαμπάς, Έφη Καψοκεφάλου, Νάσος Παπασταθάκης, Γιάννης Λογοθέτης, Μαρία Κοντοπούλου, οι πρ. Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σπύρος Παπασπύρος (που έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Συλλόγου), Μίνα Μουχτούρη, Καίτη Μοσχονά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ κ. Παναγιώτης Βαβουγιός  με μέλη του Δ.Σ. και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων κ. Γιάννης Αρβανιτάκης.
κοπή πίτας Κοσμά του Αιτωλού 2016- IMG_20160207_113348960
—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter