Γαλλικός αέρας σήμερα στην πλατεία Αγ. Παρασκευής με κλασσικά γαλλικά οχήματα

7η Συνάντηση Γαλλικών αυτοκινήτων copyCITROEN TRACTION AVANT του 1953 και PEUGEOT 403 του 1960

Σε ένα απέραντο parking μετατράπηκε σήμερα (14/2/16) το μεσημέρι η κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής. Σε ένα ιδιαίτερο parking με χρώμα Γαλλικό, γαλλική μουσική, γαλλικά αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Αιτία υπήρξε η 7η Γαλλική Συνάντηση Κλασσικών Οχημάτων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αγία Παρασκευή σε συνεργασία με το Δήμο και για πρώτη φορά στην έκθεση συμμετείχαν και δίκυκλα.

IMG_0724 copy

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Λάτρεις του αυτοκινήτου αλλά και κάτοικοι που ήθελαν να γνωρίσουν κάτι διαφορετικό πήραν τις φωτογραφικές τους μηχανές και ήρθαν στην πλατεία με μεγάλο σύμμαχο τη λιακάδα.

IMG_0704 copy

IMG_0777 copySIMCA ARIANE 1963

Ήδη έως τις 12:30 περίπου είχαν συγκεντρωθεί 39 οχήματα. Ένα πανέμορφο ασημί SIMCA ARIANE του 1963, ένα τιρκουάζ κάμπριο CARAVELLE, ένα PEUGEOT 403 του 1960, ένα μαύρο CITROEN TRACTION AVANT του 1953, όλα σχεδόν τα χρώματα 2CV στην κάτω πλευρά της πλατείας, απέναντι τα CITROEN και πιο κει τα PEUGEOT. Αυτοκίνητα γαλλικά ή γαλλικής έμπνευσης.

IMG_0716 copy

IMG_0736 copy

Σε μια άκρη βρισκόνταν συγκεντρωμένα τα δίκυκλα, ένα κόκκινο ΣIF, ένα μπλέ La Parisienne, ένα άσπρο του Γαλλικού Ερυθρού Σταυρού με το απαραίτητο βαλιτσάκι με τον κόκκινο σταυρό και μερικά ακόμη.

IMG_0797 Red Cross France

ΣIF & la Parisienne copy
Όταν αγαπάς το αυτοκίνητο δεν μπορεί παρά να δείξεις και την εαυσθησία στην ανθρώπινη ανάγκη. Ένα περίπτερο της “Φλόγας” ήταν εκεί και δέχτηκε σημαντικές προσφορές.

IMG_0707 copy

Σε μια άκρη της πλατείας μια κατακόκκνη Alfa Romeo sprint.

IMG_0786 copy

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Λέσχη Ιστορικών Αυτοκινήτων ORCA (ΟΡΚΑ), που προσέφερε γλυκά με το σήμα της και οι συμμετέχοντες παραλάμβαναν από ειδικό σημείο τις κάρτες και τα αυτοκόλητα για τα οχήματα. Για τη γαλλική μουσική που γέμιζε τον αέρα υπεύθυνος ήταν ο D.J. Γιώργος Μητρόπουλος. Και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης από τα μεγάφωνα ακούγονταν σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία των συγκεκριμένων οχημάτων.

Περίπου στις 14:00μμ έγινε η βράβευση στις κατηγορίες:

  • στο παλαιότερο όχημα της εκδήλωσης
  • στο καλύτερα αποκατεστημένο όχημα
  • στο παλαιότερο δίκυκλο της εκδήλωσης
  • στην πιο μακρινή συμμετοχή και
  • στη Λέσχη 2CV για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

IMG_0766 copy

IMG_0718 copy

IMG_0807 copy

IMG_0802 copyΤην ώρα που γράφεται η 39η συμμετοχή