Νέο «Διαμετακομιστικό Κέντρο Διαχείρισης και Εφοδιασμού Ειδών Πρώτης Ανάγκης Προσφύγων» στο Βόρειο Τομέα

Αποθήκη Β.Τ 2

Τη λειτουργία «Διακομετακομιστικού Κέντρου διαχείρισης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης προσφύγων», στην Αγία Παρασκευή ανακοινώνει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες τύπου logistics, υποστηρικτικές στο βασικό κέντρο αποθήκευσης που δημιουργήθηκε στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
Ο χώρος δημιουργήθηκε ώστε να καλύψει τις ανάγκες των βορείων προαστίων αλλά και ειδικότερα του προγράμματος συγκέντρωσης ειδών που ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με την Β΄ διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αποθήκη Β.Τ 1
Βρίσκεται στην οδό Μεσογείων 448 (είσοδος από οδό Ευαγγελιστρίας) και λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 υπό την εποπτεία της περιφερειακής συμβούλου κ. Κορίνας Βασιλοπούλου με τη συνδρομή υπαλλήλων της Περιφέρειας και την πολύτιμη συμβολή εθελοντών.
Πληροφορίες για παράδοση ειδών ή εθελοντική βοήθεια στο 2132100531 (κ. Άγγελος Δημητριάδης).
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες τόνοι ειδών που διέθεσαν, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, τα δημοτικά σχολεία:

5ο , 6ο , 8ο & 9ο Αμαρουσίου
2ο , 4ο ,5ο  & 6ο  Μεταμόρφωσης
10ο Νέας Ιωνίας
1ο , 5ο , 6ο & 7ο  Κηφισιάς
2ο  Νέας Ερυθραίας
2ο & 4ο Πεύκης
1ο 4ο 5ο & 6ο Βριλησσίων
2ο  Μελισσίων
4ο  Χαλανδρίου
5ο , 9ο & 10ο Ηρακλείου
5ο , 11ο  &  6ο Αγίας Παρασκευής
1ο  Χολαργού,
το 2ο Νηπιαγωγείο Πεύκης
αλλά και οι οργανισμοί :
«Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης»  του Δήμου Βριλησσίων,  «Κοινωνία των Πολιτών- Χώρος έκφρασης & Κοινωνικού Διαλόγου» Βριλησσίων, «Πολιτιστικός & Επιστημονικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ» Χαλανδρίου».
Για τα είδη που είναι στο εξής αναγκαία πολίτες και φορείς μπορούν να ενημερώνονται από την σχετική λίστα που επικαιροποιείται καθημερινά στο site της Περιφέρειας Αττικής  patt.gov.gr

Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα δομή, ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος τόνισε «Είναι συγκινητική η κινητοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και οφείλαμε να ανταποκριθούμε με μία ακόμη οργανωμένη επίσημη δομή. Η Περιφέρεια Αττικής με αίσθηση ευθύνης απέναντι σε ένα ζήτημα εθνικών πια διαστάσεων, όπως είναι το προσφυγικό, κάνει αθόρυβη και ουσιαστική δουλειά. Συνεχίζουμε με απτά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η δομή μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη και για το εγγύς μέλλον, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί και για προγράμματα, όπως το  επισιτιστικό ΤΕΒΑ κλπ».