ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνδημότισσα καταγγέλλει τους ΠΑΙΣΔΑΠ για παράνομη καταβολή τροφείων και άρνηση επιστροφής τους

paisdap καταγγελία

 

Χτες, Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, λάβαμε στο e-mail της ιστοσελίδας μια επώνυμη καταγγελία για το Νομικό Πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών Αγ. Παρασκευής. Η καταγγελία προερχόνταν από τη συνδημότισσα κ. Μάρη Γαλανοπούλου και αναφερόνταν στην παράνομη καταβολή τροφείων (όπως αποδείχτηκε) από την ίδια στο νομικό πρόσωπο και την άρνηση του για την δίκαιη επιστροφή τους.

Ζητήσαμε και είχαμε επικοινωνία με την εν λόγω κυρία, η οποία παρεμπιπτόντως είναι γνωστή σε αρκετούς δημοτικούς παράγοντες (ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει τα στοιχεία της από έτερη καταγγελία που εκείνη υπέβαλε και θα την “δούμε” σύντομα και από συνάντηση που είχε μαζί της) και δεν είναι δημιούργημα φαντασίας, και η οποία μας περιέγραψε γεγονότα που ορισμένα απ΄αυτά δεν θέλουμε να τα πιστέψουμε, αλλά δυστυχώς φαίνονται αληθινά! Επίσης μας προσκόμισε απτά στοιχεία, όπως η απάντηση των ΠΑΙΣΔΑΠ, την οποία δημοσιεύουμε. Όσον αφορά τους διαλόγους που περιγράφονται, η σελίδα μας διατηρεί μια μικρή επιφύλαξη μόνο και μόνο υπολογίζοντας τον ανθρώπινο παράγοντα.

Θα θέλαμε όμως και την τοποθέτηση των ατόμων που αναφέρονται στην καταγγελία της κ. Γαλανοπούλου και ιδίως των δύο προέδρων πρώην και νυν και μάλιστα σύντομα, ώστε να δημοσιευθούν και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Μπορούν να την αποστείλουν στο e-mail: info@aparaskevi-images.gr.
Στη συνέχεια δημοσιεύουμε το ακριβές περιεχόμενο των δύο εκ των μηνυμάτων που μας απέστειλε η κ. Γαλανοπούλου.

 

Αγαπητό μου site Agia Paraskevi images
επιθυμώ τη δημοσίευση της επιστολής- καταγγελίας που απέστειλα με θέμα την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΣΔΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ.
Ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Μάρη Γαλανοπούλου

 

Να λοιπόν τι καταγγέλλει η κ. Γαλανοπούλου:

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΣΔΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ.

Καταγγέλλω πως ο δήμος Αγίας Παρασκευής αλλού κατασπαταλά τα χρήματά μας, όπως με τη διάθεση 10.000 ευρώ για αρνιά και αλλού εισπράττει παρανόμως χρήματα εις βάρος των δημοτών και όταν  αυτό γίνεται αντιληπτό και τα διεκδικούμε πίσω, απλά μας το …αρνούνται!!!

Έχω πρόσφατη προσωπική εμπειρία από την ΠΑΙΣΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής). Συγκεκριμένα η κόρη μου (γέννημα – θρέμμα Αγίας Παρασκευής)  όταν ήταν φοιτήτρια, άνεργη και μητέρα ενός παιδιού εκτός γάμου, υπέβαλε αίτηση στην ΠΑΙΣΔΑΠ για ένταξη της κορούλας της στον Α’ Παιδικό Σταθμό στη Βορρά 7. Της ζητήθηκαν κάποια δικαιολογητικά μεταξύ των οποίων και το εκκαθαριστικό της εφορίας.  Ως άνεργη και μη έχουσα εισοδήματα δεν ήταν υποχρεωμένη να υποβάλλει δήλωση στην εφορία, για αυτό της ζητήσανε να προσκομίσει βεβαίωση από την εφορία πως δεν υποβάλλει δήλωση εισοδήματος, καθώς και το δικό μου εκκαθαριστικό εφορίας, επειδή, όπως μας είπαν τη φιλοξενούσα. Ανεπίσημα μας διαβεβαίωσαν πως το παιδί θα γίνει δεκτό λόγω κοινωνικών κριτηρίων. Πράγματι, το παιδί έγινε δεκτό και από την ΠΑΙΣΔΑΠ έδωσαν ένα χαρτί που αφορούσε ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ και στο κενό είχαν συμπληρώσει το ποσόν των 100 ευρώ μηνιαίως. Επειδή η κόρη μου ήταν, όπως προανέφερα ενήλιξ, φοιτήτρια, άνεργη, μητέρα ενός παιδιού εκτός γάμου και χωρίς εισοδήματα,  κατέβαλα  εγώ η γιαγιά για την πρώτη χρονιά 1.100 ευρώ για ΤΡΟΦΕΙΑ! Την επομένη χρονιά ζητήθηκαν 80 ευρώ το μήνα για ΤΡΟΦΕΙΑ, όμως πλήρωσα μόνο τον πρώτο μήνα, επειδή, όπως είπαν, δεν υπήρχε στο εξής υποχρέωση καταβολής ΤΡΟΦΕΙΩΝ. Επομένως, συνολικά είχα καταβάλει αποκλειστικά για ΤΡΟΦΕΙΑ 1.180 ευρώ. Τα επόμενα δύο χρόνια το παιδί ήταν επίσης χωρίς υποχρέωση καταβολής ΤΡΟΦΕΙΩΝ. Αυτά μέχρι τον περασμένο χρόνο. Τώρα το παιδί πάει νήπια στο δημόσιο.

Φέτος και συγκεκριμένα στις 25 Φεβρουαρίου 2016 όλως τυχαίως και γενομένης ανάλογης συζητήσεως προς μεγάλη μου έκπληξη έμαθα πως ΚΑΚΩΣ μου ζητήθηκε και κατέβαλα ΤΡΟΦΕΙΑ για τρεις σοβαρούς λόγους:

α) Η μητέρα του παιδιού ήταν φοιτήτρια χωρίς εισοδήματα και η οικογένειά της μονογονε’ι΄κή, β) δεν είχα καμία υποχρέωση εγώ ως γιαγιά να καταβάλλω ΤΡΟΦΕΙΑ και γ) το εκκαθαριστικό μου δεν δικαιολογούσε ΤΡΟΦΕΙΑ της τάξεως των 100 ευρώ μηνιαίως!

Αμέσως υπέβαλα αίτημα πρωτοκολλημένο στην ΠΑΙΣΔΑΠ με συνημμένο ένα ογκώδη φάκελο με όλα τα παραστατικά πληρωμών. Το αίτημά μου παρέλαβε κάποια κυρία Σκούρα Κωνσταντίνα δηλώνοντάς μου πως είναι η υπεύθυνη. Αφού πέρασε σχεδόν ένας μήνας χωρίς καμία απάντηση παρ’ όλες τις οχλήσεις μου, πληροφορήθηκα πως τελικά η υπεύθυνη είναι κάποια άλλη κυρία ονόματι Μαργαρίτα Δημητρίου. Ξαναπήγα στα γραφεία, μίλησα με την εν λόγω κυρία και πρωτοκόλλησα εκ νέου το αίτημά μου με συνημμένο άλλο φάκελο με τα παραστατικά.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες έλαβα φάκελο όπου λακωνικά μέσα σε λιγότερο από δύο γραμμές μου απαντούσαν πως ομόφωνα απορρίφθηκε το αίτημά μου χωρίς καμία αιτιολόγηση. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που επεδίωξα προς αποσαφήνιση της άδικης απόφασης η κ. Δημητρίου μου είπε πως δεν αμφισβητείται το λάθος και ότι πράγματι κακώς πλήρωσα, όμως το αίτημα απορρίφθηκε επειδή έχουν συνταξιοδοτηθεί οι τότε υπάλληλοι και έχει περάσει καιρός από τότε και πρόσθεσε: ” να βρείτε μια καλή δικαιολογία για αυτό”! Τέλος, εμβρόντητη την άκουσα να λέει πως το παιδί  γράφτηκε στον Παιδικό Σταθμό ”παράνομα”(!) και πρόσθεσε πως θα μπορούσε να μου αρνηθεί ότι βρήκε την αίτησή της κόρης μου για ένταξη του παιδιού στον παιδικό σταθμό(!), κάτι που και να το έπραττε, δε θα είχε στην ουσία ΚΑΝΕΝΑ απολύτως νόημα, αφού εγώ είχα όλα τα παραστατικά!

Απάντησα πως, όσον αφορά τους υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν, δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σημασία, αφού δεν είχα να κάνω με ΦΥΣΙΚΑ πρόσωπα, αλλά με ΝΟΜΙΚΟ, το οποίο υφίσταται. Επίσης, πως το παιδί ΔΕ γράφτηκε παράνομα, αφού πληρούσε ΟΛΕΣ τις προ’υ’ποθέσεις και η κόρη μου είχε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά που της ζητήθηκαν. Τέλος, δεν υπήρχε κάποιος λόγος να πληρώνω εγώ ως γιαγιά ΤΡΟΦΕΙΑ, αφού δεν ήμουν υποχρεωμένη, απλά το έμαθα μόλις τώρα. Εξ άλλου το προσωπικό ήταν υποχρεωμένο να ελέγξει τα δικαιολογητικά και αν έλειπε κάτι (που δεν έλειπε τίποτα) να ζητηθεί και αν κάτι δε χρειαζόταν να επιστραφεί. Προσωπικά δεν είχα λόγους να καταθέσω το δικό μου εκκαθαριστικό και δε θα βοηθούσε σε κάτι, αντίθετα θα δυσκόλευε, αφού η μητέρα  του παιδιού ήταν άνεργη φοιτήτρια χωρίς εισοδήματα και όχι κάποια υψηλόμισθη που θα προσπαθούσαμε να ξεγελάσουμε με το δικό μου χαμηλότερο εκκαθαριστικό, το οποίο βεβαίως θα γινόταν αντιληπτό, αφού ήταν στο δικό μου όνομα!

Σε ερώτησή μου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μάκης Βλάχος μου είπε πως ο δήμος δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και για αυτό αποφασίζει όπως νομίζει η κ. Δημητρίου! Στη συνέχεια τηλεφώνησα στο κινητό που μας μοίραζε η κ. Καψοκεφάλου, η οποία διαπίστωσα πως ήταν ήδη ενημερωμένη και μόλις με άκουσε μου έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντάς μου πως δεν είναι υπεύθυνη για ότι έγινε επί… προεδρίας της και ότι την ενοχλώ στο χώρο εργασίας της!

Και ερωτώ: Είναι δίκαιο να μου κρατάει ο δήμος χρήματα που μου απέσπασε παράνομα? Αυτό στο αστικό δίκαιο αποκαλείται ”αδικαιολόγητος πλουτισμός” και είναι υποχρεωμένος να μου τα επιστρέψει με τόκους υπερημερίας, κάτι το οποίο δεν ζήτησα καν. Αλλού ο δήμος χαρίζει και κατασπαταλά χρήματα και αλλού παρανόμως τα επικαρπούται και δεν επιστρέφει! Είναι θλιβερό να διεκδικεί δημότης το δίκιο του από το δήμο και να αναγκάζεται να καταφεύγει σε άλλες υπηρεσίες και αρχές όπως είναι ο Συνήγορος Του Πολίτη και όχι μόνο.

 —

Μαρία Γαλανοπούλου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΣΔΑΠ ΣΕ Μ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ img026

 Σημείωση του images: η ιστοσελίδα μας όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει δίνει βήμα στους δημότες της Αγίας Παρασκευής και οχι μόνο, εφόσον τα κείμενα που στέλνουν είναι ενυπόγραφα και ΔΕΝ είναι υβριστικά.