Ψήφισμα των Επιτροπών Κατοίκων από την διαδημοτική διαμαρτυρία έξω από την ΕΡΤ

Ακολουθεί ψήφισμα που προέκυψε από τη διαδημοτική συνάντηση διαμαρτυρίας στις 18/5 στην Ερτ/oπεν απέναντι στο υπάρχον καθεστώς αδειοδότησης, εγκατάστασης και τεχνολογίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

διαδημοτική διαμαρτυρία _MG_9100

18/5/2016

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Εμείς οι κάτοικοι των περιοχών Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου , Βριλησσίων, Γλυκών Νερών, Χαλανδρίου και Χολαργού – Παπάγου, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, έξω από το μέγαρο της ΕΡΤ, για να διαμαρτυρηθούμε για την άναρχη και αυθαίρετη   τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που ξεφυτρώνουν καθημερινά ανάμεσα στα σπίτια μας και στα σχολεία των παιδιών μας.

Κανείς και ποτέ δεν μας ρώτησε εάν συμφωνούμε σε αυτό και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μας προστατέψει από την ακτινοβολία των κεραιών αυτών.

Η επιβλαβής δράση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι δεδομένη και επιστημονικά αποδεδειγμένη. Επηρεάζει όλους μας και κυρίως τα παιδιά με κύριο αποτέλεσμα την καταστροφή των εγκεφαλικών τους κυττάρων.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας για να αυξήσει τα κέρδη του.

 

Απαιτούμε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και εφαρμογή λύσεων που θα προστατεύουν την υγεία μας :

  1. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ακτινοβολίας, που στην Ελλάδα είναι έως και εκατοντάδες φορές μεγαλύτερα από αυτά που ισχύουν σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
  2. Απομάκρυνση και απαγόρευση τοποθέτησης κεραιών σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολεία, παιδ. σταθμούς, κλπ.
  3. Πλήρη έλεγχο των φακέλων όλων των κεραιών για την νόμιμη και ασφαλή λειτουργία τους. Τακτικό έλεγχο της ακτινοβολίας που εκπέμπουν και δημοσίευση των αποτελεσμάτων, με αυστηρές κυρώσεις και αναστολή λειτουργίας σε περίπτωση παραβάσεων.
  4. Πλήρη επανασχεδιασμό της εγκατάστασης των κεραιών.

Η εγκατάστασή τους να μην γίνεται αυθαίρετα και άναρχα,

αλλά κατόπιν χωροταξικής – περιβαλλοντολογικής μελέτης και

έγκρισης από αρμόδια επιστημονική επιτροπή που  πρέπει να

συσταθεί και θα περιλαμβάνει και επιστήμονες υγείας

  1. Η πρόθεση για την τοποθέτηση κεραιών να γνωστοποιείται στον Δήμο και να μην επιτρέπεται η τοποθέτησή τους εάν δεν δοθεί έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο που εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία.

Το θέμα μας αφορά όλους. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί και απαιτούμε εδώ και τώρα αλλαγή του νόμου, για να προστατευθεί το ύψιστο αγαθό : Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
διαδημοτική διαμαρτυρία _MG_9045

 

Επιτροπές  Κατοίκων

ζητάμε από το κράτος να λειτουργήσει βάσει της Αρχής Προφύλαξης από ενδεχόμενο κίνδυνο και να προστατεύσει την υγεία των πολιτών.

  1. Επανασχεδιασμός του δικτύου κεραιών, μετά από μελέτη που θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη της Πολιτείας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση του κοινού στην ακτινοβολία με στόχο πάντα το μηδέν.
  2. Ενιαίο δίκτυο κεραιών για όλες τις εταιρίες. Να μην είναι η κάλυψη πεδίο ανταγωνισμού.
  3. Πλήρης καταγραφή και σήμανση των υπαρχουσών κεραιών κινητής τηλεφωνίας, σε αρχείο προσβάσιμο σε κάθε πολίτη.
  4. Απαγόρευση καμουφλαρίσματος των κεραιών.
  5. Θέσπιση ορίου ελάχιστης οριζόντιας απόστασης 300m. από χώρους πρόσβασης κοινού στο ίδιο ύψος με την κεραία καθώς και από σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, νοσοκομεία κ.τ.λ..
  6. Δημιουργία ανεξάρτητων μηχανισμών αιφνιδιαστικών ελέγχων, με συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων
  7. Άμεση απομάκρυνση μετά από καταγγελία, κάθε παράνομης κεραίας.»

διαδημοτική διαμαρτυρία _MG_9090

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter