Το Κινέζικο Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»!

Αντιπροσωπεία του Κινεζικού Υπουργείου 2-6-16 ΕΚΕΦΕ 01281_n

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη του National Office for Science and Technology Awards (NOSTA) του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016.

Η Αντιπροσωπεία του Κινεζικού Υπουργείου που συνοδευόταν από εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δρ. Σ. Χαρισόπουλο, Αντιπρόεδρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και Διευθυντή του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου.

Κατά τη συνάντηση, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του NOSTA οι οποίες έχουν ως κύριο έργο την χρηματοδότηση μεγάλης αλλά και μικρής κλίμακας ερευνητικών προγραμμάτων σε εθνικό επίπεδο. Για την αξιολόγηση των προγραμμάτων αυτών ο NOSTA διατηρεί και επικαιροποιεί βάση δεδομένων αξιολογητών από όλο τον κόσμο. Στη συνάντηση, συζητήθηκε η δυνατότητα «εμπλουτισμού» της λίστας αξιολογητών και με ερευνητές του «Δημοκρίτου». Επιπλέον, συζητήθηκαν και οι δυνατότητες συνεργασίας ερευνητικών φορέων της Λ.Δ. της Κίνας με τον «Δημόκριτο».

Μετά τη συνάντηση, η Κινεζική Αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε, έπειτα από δικό της αίτημα, στο Εργαστήριο Επιταχυντή Tandem του «Δημοκρίτου».

 

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter