Ομιλία Αλέξανδρου Μουστόγιαννη στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής

Ακολουθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης “Αγία Παρασκευή, μια γενιά μπροστά”, κ. Αλέξανδρου Μουστόγιαννη, στη συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου.

Η δημοτική Αρχή Σταθοπούλου κλείνει αισίως 2 χρόνια διοίκησης. Εξελέγη με ένα πρόγραμμα το οποίο μιλούσε για άνοιγμα στην κοινωνία , συμμετοχή των πολιτών στα προβλήματα και έκανε λόγο στις προγραμματικές της θέσεις για ζωντάνια του καινούριου.

Αλήθεια τι καινούριο είδαμε αυτά τα 2 χρόνια ; Τι διαφορετική κουλτούρα μιας παράταξης που μετρά 22 χρόνια συμμετοχής στα κοινά?

Δεν ζητήσαμε τα πρώτα δυο χρόνια εμείς οι παρατάξεις την αντιπολίτευση και οι πολίτες να δούμε μεγάλα έργα και σπουδαία πράγματα –θα ήταν άδικο- αλλά δεν διαφαίνεται ένας βασικός στόχος , κάποιο πλάνο.

Αντιθέτως είδαμε ξεκάθαρα διαφορά πολιτικής ταυτότητας από ανεξάρτητη κίνηση σε παράταξη απόλυτα ταυτισμένη με το κυβερνητικό κόμμα και την πολιτική υποταγή σε αυτό . Αυτό άλλωστε είναι εμφανές καθώς απουσιάζει η διεκδίκηση ιδεών υπέρ των πολιτών ενάντια στην χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.

Τον πρώτο καιρό φάνηκε η διάθεση προσωπικά του Δημάρχου για μια αρχική συνεννόηση των παρατάξεων και ενότητα σε βασικά ζητήματα. Σύντομα όμως εξανεμίστηκε αυτή η πρωτοβουλία με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου.

Ευχή όλων να αλλάξει αυτό. Εμείς είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Υποσχεθήκατε καλύτερη ποιότητα των Δημοτικών Συμβουλίων, Έγιναν προσπάθειες από τον πρόεδρο του Δ.Σ., όμως η ποιότητα παραμένει χαμηλή και απαξιώνεται ο θεσμός και επιτέλους πρέπει να διαχωριστεί ο ρόλος της διοίκησης-αντιπολίτευσης και να γίνεται δεκτή η κριτική όλων των συναδέλφων.

Πράγματι, η καλή δουλειά στην κοινωνική πολιτική συνεχίζεται με τη συμμετοχή των εξαιρετικών υπαλλήλων στις κοινωνικές δομές κλπ.

Η δημοτική αρχή όμως δεν μπορεί να παρουσιάζει ως έργα τις καθημερινές παρεμβάσεις σε σημεία της πόλης αφού αυτές υπόκεινται στο αντικείμενο της καθημερινότητας μιας Δημοτικής Αρχής που διοικεί την πόλη.

Στα σχολεία γίνεται καλή δουλειά με έναν καλό Αντιδήμαρχο ο οποίος είναι γνώστης και έχει τη στήριξή μας σε ό,τι σωστό πράττει.

Δεν μπορείτε όμως να μιλάτε για βελτίωση και εμπλουτισμό της πολιτικής ταυτότητας της πόλης όταν βομβαρδίζετε συνεχώς με εκδηλώσεις δαπανηρές και μικρής συμμετοχής. Να θυμίσω π.χ. εκδήλωση Μπιθικώτση που πραγματοποιήσαμε το 2014 δεν έχει δει η πόλη.

Ο ΠΑΟΔΑΠ που πολλές φορές σκοπίμως αποκρύπτει το λογότυπό του και ταυτόχρονα την ιστορία του, έχει μείνει στο χαμηλότερο επίπεδο και την αποκλειστική ευθύνη έχει ο Δήμαρχος, ο οποίος τοποθέτησε έναν Πρόεδρο ο οποίος δεν έχει ανταπεξέλθει.

Θυμίζω ότι ο σημερινός Πρόεδρος κατηγορούσε τις προηγούμενες διοικήσεις για μη διεκδίκηση οφειλών της Γ.Γ.Α. προς το Ν.Π.Δ.Δ. όταν αυτός δεν φιλοτιμήθηκε να συναντήσει τον συμπολίτη μας , Υπουργό Αθλητισμού. Όταν αυτός δεν προϋπολόγισε να εισπράξει αυτά τα χρήματα στον προϋπολογισμό του ΠΑΟΔΑΠ. Λόγια και στείρα κριτική που αποδείχθηκαν ψευδή.

Απευθείας ανάθεση του ίδιου στον εαυτό του ανήμερα των Χριστουγέννων και κανείς δεν φιλοτιμήθηκε από τη Δημοτική Αρχή να ζητήσει εξηγήσεις.

Γυμναστές απλήρωτοι για πρώτη φορά στα χρονικά μετά από ψεύτικες υποσχέσεις , οι οποίοι διεκδικούν τα χρήματά τους μέσω της δικαιοσύνης.

Κακή σχέση με το προσωπικό, ανασφάλεια στις υποχρεώσεις, υποβάθμιση του θερινού σινεμά (πρώτου κάποια στιγμή στην Αττική), πόσα άλλα να πούμε? Περιμένουμε άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής στο σημαντικότερο Ν.Π.Δ.Δ. της πόλης.

Αυτή την διετία θριαμβολογούσατε παντού για το νέο παιδικό σταθμό της οδού Αισώπου σαν να ήταν δικό σας ενώ αποτελεί ξεκάθαρα έργο της διοίκησης Ζορμπά.

Τέλος, αναμένουμε προτάσεις και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης ( 118 ο.τ., Βίλα Ιόλα, Μπαρμπίκα κτλ , ναΐσκος νεκροταφείου)

Κύριε Δήμαρχε σας καλώ να δώσετε σημασία στις συνεργασίες που θέτουν τις βάσεις για ειλικρινή συνεννόηση με μοναδικό στόχο λύσεις υπέρ των πολιτών.

Η παράταξη Αγία Παρασκευή Μια Γενιά Μπροστά θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και να διεκδικεί περισσότερα για τους δημότες.

Σας ευχαριστώ!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter