Δόκιμοι Ερευνητές – Μια Εμπειρία Ζωής -Έγινε η επιλογή των 6 μαθητών

dimokritos-thumb-large

Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής

Ολοκληρώθηκε η επιλογή των 6 μαθητών της Β’ Λυκείου που θα συμμετάσχουν στην δράση «Δόκιμοι Ερευνητές – Μια Εμπειρία Ζωής» που οργανώνει το Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής. Για το 2016, στο διαγωνισμό συμμετείχαν το Βαρβάκειο Πρότυπο Λύκειο, η Ιωνείδιος Πρότυπη σχολή, το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και το Ζάννειο Λύκειο Πειραιά με περίπου 80 μαθητές συνολικά.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η συμμετοχή μαθητών Β’ Λυκείου ως «Ερευνητές» σε εργαστήρια του ΙΠΣΦ για μία εβδομάδα προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η έρευνα στις θεματικές επιστημονικές περιοχές του Ινστιτούτου, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή με την καθοδήγηση των ερευνητών.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, το ΙΠΣΦ στοχεύει :

  • Να προσφέρει την δυνατότητα στους μαθητές να έχουν την πρώτη επαφή με την πειραματική φυσική στις ειδικότητες του Ινστιτούτου.
  • Να εμπνεύσει και να προσφέρει κίνητρα στους μαθητές 16 ετών και άνω για να ασχοληθούν με την έρευνα ενθαρρύνοντας τους να ακολουθήσουν στην συνέχεια επιστημονική σταδιοδρομία.
  • Να αναδείξει τη σημασία της Hands-on Science εκπαίδευση στο κοινό και στους αρμόδιους λειτουργούς την χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής.

Για το 2016, η Εβδομάδα Έρευνας θα είναι μεταξύ 5-9 Σεπτεμβρίου, με τους Δόκιμους Ερευνητές να ξεκινούν με τον πιο δημιουργικό τρόπο την δυσκολότερη χρονιά της σχολικής τους ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση «Δόκιμοι Ερευνητές», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Δρ. Χρήστο Μάρκου, τηλ. 2106503409, email: cmarkou@inp.demokritos.gr

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter