Ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης για την ματαιωμένη επίσκεψη του υφυπουργού Οικονομίας στην Αγ. Παρασκευή

Για την ματαιωμένη επίσκεψη του υφυπουργού Οικονομίας στην Αγ. Παρασκευή [Τετ 22/6]

Ανοιχτή Συνέλευση logo

Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε την επερχόμενη άφιξη του υφυπουργού οικονομίας Χαρίτση στην πόλη μας, επιλέξαμε τη δημόσια αντιπαράθεσή μας απέναντι σε αυτούς που υποτιμούν την ζωή μας. Τα τόσα χρόνια της κινηματικής παρουσίας, των αγώνων και της κουλτούρας μας, δεν επέτρεπαν τίποτα λιγότερο από την επιλογή  να βρεθούμε δημόσια και ανοιχτά απέναντι σε κυβερνητικές επιλογές, που με σωρεία υπογραφών επισφραγίζουν και επιτείνουν την εξαθλίωσή μας. Γιατί, τι άλλο θα μπορούσε να ήταν ένα κυβερνητικό όργανο, συνυφασμένο με την έννοια μιας ανάπτυξης στα πλαίσια του καπιταλισμού, από έναν δημόσιο προπαγανδιστή, που προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα που βιώνουμε, με γελοία επιχειρήματα αριθμών και ποσοστών επί τοις εκατό;

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η “ανωνυμία” και το “σκότος” που μας αποδίδει στις χθεσινές του ανακοινώσεις το Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α, είναι η επί 7 χρόνια συνεχής και δημόσια παρουσία μας στην πόλη, μέσα στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ως  ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, με οριζόντια και αντιϊεραρχική λειτουργία, εφαρμόζοντας και προτάσσοντας την αυτοοργάνωση και την ενίσχυση κοινοτήτων αγώνα στη γειτονιά.

Χτες στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής βρέθηκαν δύο κόσμοι: αυτοί που γεννήθηκαν από τα κινήματα των από κάτω, υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν στις πλατείες, στους δρόμους και στους δημόσιους χώρους, δηλαδή στο φυσικό τους περιβάλλον, και εκείνοι που επέλεξαν να εξαργυρώσουν ελπιδοφόρες υποσχέσεις, έχοντας όμως ξεπεράσει κατά πολύ την “πολιτική ηλικία της αθωότητας”.

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας στην πλατεία, αντιληφθήκαμε ότι δεν ήταν κοινωνικά νομιμοποιημένη η εξαγγελμένη εκδήλωσή τους. Κι αυτό, γιατί οι μέθοδοι και πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν για να υποστηριχτεί η παρουσία του υφυπουργού, ήταν χυδαιολογίες, λεκτικές επιθέσεις, μεθοδευμένη πρόκληση έντασης και κινητοποίηση off shore κυβερνητικών κομματόσκυλων (προφανώς αυτοί δεν αποδείχθηκαν αρκετοί), σε συνδυασμό με την φανερή παρουσία των μπάτσων τριγύρω.

Εξαρχής ήταν πολιτική απόφαση να αντιπαρατεθούμε δημόσια με πολιτικό -και όχι αντιπολιτευτικό- περιεχόμενο στο λόγο μας (και το ανακοινώσαμε σχετικά) για το πώς βιώνουμε τις κυβερνητικές-μνημονιακές πολιτικές στο πετσί της καθημερινότητάς μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι διοργανωτές-υποστηρικτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης υπολείπονται των πολιτικών επιχειρημάτων πάνω σε όσα ρητορεύουν (ανάπτυξη… αλληλεγγύη… δημοκρατία…) και έτσι κατέφυγαν σε απαξιωτικούς, λαϊκιστικούς  και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς π.χ. παρακρατικοί., νέο-ΕΚΟΦίτες, προσπαθώντας να αποχαρακτηρίσουν τα ενεργά κομμάτια της κοινωνίας που παλεύουν καθημερινά για την αξιοπρέπειά τους. Το κάνουμε σαφές σε όλους τους τόνους ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες και παρούσες καθημερινά σε όλα τα πεδία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, στην πόλη μας αλλά και αλλού, χωρίς να μας αγγίζουν αυτές οι πρακτικές και αυτοί οι χαρακτηρισμοί.

 

Όλα τα παραπάνω δείχνουν, ότι χτες στην πλατεία Αγίας Παρασκευής φάνηκε η διαχωριστική γραμμή αυτών που επιλέγουν να βρίσκονται στο δρόμο, να διεκδικούν και να δημιουργούν δομές αυτοοργάνωσης και εκείνων που επιλέγουν την κοινωνική νομιμοποίηση κυβερνητικών στελεχών, χρησιμοποιώντας σαν άλλοθι το αγωνιστικό παρελθόν τους. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε…

Αξίζει εδώ μια ειδική μνεία στον αγώνα για την μη έκδοση των 5 αγωνιστών, που τόσο πολύ επικαλέστηκαν τη συμμετοχή τους οι διοργανωτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Να κάνουμε σαφές και τούτο: ο αγώνας αυτός οφείλει το αποτέλεσμά του στους κατ’ ιδίαν εμπλεκομένους, στην πολιτική παρουσία και αναγνωρισιμότητα της συνέλευσης και του κινήματος αλληλεγγύης και της πίεσης που επέφεραν και τελικά μπλόκαραν την έκδοση των 5 αγωνιστών. Στο μόνο πεδίο που οι αγώνες αυτοί έχουν αντίκρισμα, είναι στο ίδιο το συνεχές των αγώνων και όχι στα πολιτικά γραφεία εν είδει βιογραφικού.

Υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους την παρουσία μας χτες στην πλατεία της γειτονιάς μας, καθώς ήταν αυτή που απέτρεψε την εμφάνιση του υφυπουργού οικονομίας στην πόλη μας και ανέδειξε το αδιέξοδο των κυβερνητικών επιλογών και το έλλειμμα του κοινωνικού ερείσματός τους.

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής

http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter