Ο Κ. Τσιαμπάς ζητά από το Δήμαρχο την πλήρη καταγραφή των κακοτεχνιών της Βιοκλιματικής Κοντοπεύκου

 Κ. Τσιαμπάς- Βιοκλιματική Κοντόπευκο

Δημοτική Παράταξη “Αγία Παρασκευή η Πόλη μας”

 –

Κύριε Δήμαρχε

Αναλάβετε τις Ευθύνες σας Έγκαιρα

Το έργο «Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων και Ολική Ανάπλαση Οδών Κοντοπεύκου» ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2016 αλλάζοντας προς το καλύτερο τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Οι κάτοικοι το χαίρονται κάθε μέρα και απολαμβάνουν την εικόνα και τα πλεονεκτήματά του στην καθημερινότητά τους.

Μετά τις εκλογές του 2014 και πριν την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον κ. Σταθόπουλο, ενημερώθηκαν τόσο ο ίδιος σε ευρεία σύσκεψη αντιπροσώπων όλων των παρατάξεων στο γραφείο του κ. Ζορμπά, όσο και οι τεχνικοί του σύμβουλοι στο δικό μου γραφείο, για όλα τα θέματα περί το έργο και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονταν σε καθημερινή βάση.

Σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου δια του τύπου, τόνισα την ανάγκη καθημερινής, επίμονης και συστηματικής επίβλεψης του έργου από δημοτικούς συμβούλους με τεχνικές γνώσεις και τούτο όχι γιατί υστερούσαν οι μηχανικοί του Δήμου, αλλά επειδή η επίβλεψη ήταν αρμοδιότητας της περιφέρειας και απαιτείτο υπέρβαση των διαδικασιών κάτι που μπορούσαν να κάνουν μόνο δημοτικοί σύμβουλοι.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μου δεν εισακούστηκα από την διοίκηση, με συνέπεια να υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες τόσο στα εμφανή όσο και στα αφανή, οι συνέπειες των οποίων θα γίνονται αντιληπτές σταδιακά. Ο κύριος Σταθόπουλος υιοθέτησε άκριτα την πρόταση «προτεραιότητα έχουν οι εργολάβοι» που έκανε τεχνικός του σύμβουλος σε διαπαραταξιακή σύσκεψη.

Η παράταξή μας «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» αντιμετώπισε την εκτέλεση του έργου με ιδιαίτερη προσοχή και την απαιτούμενη διακριτικότητα προκειμένου να μην βλάψει τον Δήμο όχι μόνον οικονομικά αλλά και από πλευράς αξιοπιστίας. Προσπάθησαμε σε κλίμα συναίνεσης και όχι με γνώμονα το επικοινωνιακό παιγνίδι, να βοηθήσουμε, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι κακοτεχνίες και τα κατασκευαστικά προβλήματα και το έργο να κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανόνες της Τέχνης και της επιστήμης.

Η παρούσα διοίκηση πιστή στην αρχή ότι η αντιπολίτευση πρέπει να την υπηρετεί και όχι να συνεργάζεται μαζί της, αγνόησε τις προτάσεις μας. Ο χρόνος θα δείξει εάν είχε και υστερόβουλες πολιτικές σκέψεις και παρακολούθησε την εκτέλεση του έργου μέσω φωτογραφιών για το Facebook.

Κύριε Σταθόπουλε σε ένα διαπαραταξιακό έργο, σας έτυχε το τελευταίο και πιο εύκολο κομμάτι, η επίβλεψη της εκτέλεσης του υπολοίπου 60% περίπου, υποχρέωση που αντιμετωπίσατε επικοινωνιακά και όχι με την σοβαρότητα που απαιτούσε.

Επειδή γνωρίζετε ότι με βάσει την προγραμματική σύμβαση, μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου, υπεύθυνος για την απόκατάσταση και επίλυση των προβλημάτων, τεχνικών και μη, καθίσταται ο Δήμος, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ πριν την υπογραφή του, να κάνετε κάτι απλό και εύκολο. Να κάνετε πλήρη καταγραφή προβλημάτων και κακοτεχνιών και να απαιτήσετε να γίνουν οι προβλεπόμενοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλη την έκτασή του που θα έκανε ο Ειδικός Σύμβουλος Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ) ώστε να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες έγκαιρα και το έργο να παραληφθεί σωστά.

Λύση λοιπόν σας προτείνουμε.

Κάντε και σεις το αυτονόητο, αναλάβετε τις ευθύνες σας και μην προσπαθήσετε για άλλη μια φορά, να πετάξετε τη μπάλα στις κερκίδες.

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

Υποστράτηγος ε.α.

Δημοτικός Σύμβουλος

Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter