300 φοιτητές του Deree, από 18 χώρες, αποφοίτησαν σε μία μεγαλοπρεπή τελετή

Graduation

Με την παραίνεση να είναι ανοιχτοί στη διαφορετικότητα, στην καινοτομία και σε νέους τρόπους σκέψης, περισσότεροι από 300 φοιτητές του Deree, από 18 χώρες, αποφοίτησαν σε μία μεγαλοπρεπή τελετή, κατά τα αμερικανικά πρότυπα, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αγία Παρασκευή το Σάββατο 25/6/2016.

Η τελετή, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο του Deree, όπου περισσότεροι από 2.500 καλεσμένοι, γονείς, συγγενείς και φίλοι, γιόρτασαν τον σημαντικό αυτό σταθμό στην πορεία των αποφοίτων.

Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής τελετής ήταν ο κ. Martin T. Meehan, JD, πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας. Ο Δρ. Meehan αποτελεί μία σημαντική προσωπικότητα με μακρά πορεία στο χώρο της δημόσιας παιδείας και της πολιτικής των ΗΠΑ, καθώς έχει εκλεγεί και έχει θητεύσει επί σειρά ετών στο Κογκρέσο. Το 2015 ανέλαβε τη θέση του πρόεδρου στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης , ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια πανεπιστήμια των ΗΠΑ με περισσότερους από 73.000 φοιτητές.

Στην ομιλία του ο κ. Meehan μίλησε για τη δύναμη που έχει η πολυπολιτισμικότητα στην εξέλιξη και τη διαμόρφωση της κοινωνίας, αναφερόμενος τόσο στις κοινότητες μεταναστών της Μασαχουσέτης όσο και στις ακαδημαϊκές συνεργασίες, όπως αυτή μεταξύ του Deree και του UMass που δίνουν τη δυνατότητα σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Marty_MeehanMartin T. Meehan, JD, πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης

Λόγο προς τους συναποφοιτώντες του εκφώνησε ο Δημήτρης Λυκούρης, που αποφοίτησε με πτυχίο Επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ο Δημήτρης αξιοποίησε στο μέγιστο κάθε ευκαιρία που του δόθηκε: παρακολούθησε μαθήματα στη Νότια Κορέα και στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας με υποτροφία, έκανε πρακτική άσκηση στην Αμερικανική Πρεσβεία, και ηγήθηκε της προσπάθειας υποστήριξης προσφύγων φοιτητών.

DavidhornerDavid G. Horner, πρόεδρος του Κολλεγίου

Βραβεία για 120 φοιτητές

Ο πρόεδρος του Κολλεγίου, David G. Horner, παρέδωσε τα πτυχία στους απόφοιτους και τους αποχαιρέτησε με την ευχή να αξιοποιήσουν όσα έμαθαν για το καλό του κόσμου.
Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Μίκης Θεοδωράκης, που έχει ανακηρυχθεί στο παρελθόν επίτιμος διδάκτορας του Κολλεγίου, για να παρακολουθήσει την αποφοίτηση του εγγονού του, Αλέξανδρου. Την τελετή παρακολούθησαν πρέσβεις και εκπρόσωποι πρεσβειών διάφορων χωρών, όπως και σημαντικά πρόσωπα του επιχειρηματικού, του πολιτικού, του πολιτιστικού και του δημοσιογραφικού χώρου.

Η τελετή αποφοίτησης ήταν η κορύφωση της ακαδημαϊκής χρονιάς, με το τελετουργικό να ξεκινά ουσιαστικά μερικές ημέρες νωρίτερα στην εκδήλωση βράβευσης 120 και πλέον φοιτητών, όχι μόνο για τις επιδόσεις τους αλλά και για τη συμμετοχή τους στη φοιτητική ζωή, τις ηγετικές τους ικανότητες καθώς και για τη συμβολή τους στη φοιτητική κοινότητα. Τα βραβεία απένειμαν εκτός από τους καθηγητές του Deree, πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης και των τεχνών που ευχήθηκαν στους φοιτητές καλή σταδιοδρομία.

MikisTheodorakisΜίκης Θεοδωράκης

cnn.gr

Περισσότερες φωτογραφίες και το video της αποφοίτησης μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link:

Deree Commencement 2016: In Celebration of Future Leaders!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter