Άμεση συνδρομή από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στους πρόποδες του Υμηττού

fotia 122367`84620``

Σταθερά σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής όλη την αντιπυρική περίοδο

Άμεση συνδρομή για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στους πρόποδες του Υμηττού

 

Η Περιφέρεια Αττικής, παραμένοντας σε επιφυλακή καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για μία ακόμα φορά στην άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα (08.07.2016), τα ξημερώματα, στους πρόποδες του Υμηττού, στον Δήμο Παιανίας.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διέθεσε, διαμέσου της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, δύο (2) υδροφόρα οχήματα για την αδιάκοπη παροχή με νερό στις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ένα (1) μηχάνημα έργου για τη δημιουργία ζώνης για την αποφυγή επέκτασης της πυρκαγιάς προς τον Υμηττό.

Στην περιοχή από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας που ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κάλυψη των αναγκών και τον καλύτερο συντονισμό των διαθέσιμων πόρων.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα όλη την αντιπυρική περίοδο, συνδράμοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων όποτε αυτό απαιτείται.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέβαλε στην αντιμετώπιση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 25.06.2016 στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων, και εξελίχθηκε στα διοικητικά όρια μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Αττικής και Βοιωτίας μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, 28.06.2016: διέθεσε έξι (6) υδροφόρα οχήματα και πέντε (5) ερπυστριοφόρα χωματουργικά μηχανήματα (τρία εκ των οποίων βαρέως τύπου).

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter