Καταγγελία του κ. Βασίλη Ζορμπά και αίτηση για έλεγχο αυθαίρετων κατασκευών

σπυρούδη οθόνη 1

Σοβαρή αίτηση-καταγγελία υπέβαλε ο πρ. Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς  προς την Υπηρεσία Δόμησης, τμήμα ελέγχου κατασκευών, το Αστυνομικό Τμήμα, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τη Δ/νση Δασών Αν. Αττικής. Με την κίνηση αυτή ο κ. Ζορμπάς επιστά την προσοχή των αρμόδιων οργάνων για τις εργασίες-κατασκευές που πραγματοποιούνται στο πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη.

Ο κ. Ζορμπάς μιλάει, μεταξύ άλλων, για ” επί βάσεων σκυροδέματος αυθαίρετη μεταλλική ανωδομή” και για “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ” κατασκευή που εκτελεί η Δημοτική Αρχή για την λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου, μέσα σε δασική έκταση, όπως είναι χαρακτηρισμένο το συγκεκριμένο πάρκο και βάση του παραχωρητηρίου.

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της καταγγελίας, που έχει ήδη κατατεθεί και έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

ΑΙΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:Του: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΖΟΡΜΠΑ
Κάτοικου: ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Οδός: ******** , 15343
Τηλέφωνο: 6***********Αγία Παρασκευή 18/7/2016ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:1. ΘΕΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ

2. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ

ΠΡΟΣ:1. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Λεωφόρος Μεσογείων 372, Τ.Κ. 15341, Αγ. Παρασκευή2. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΞ/ΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Πεντέλης 10, Τ.Κ. 15343, Αγία Παρασκευή3. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΩΞΗΣ
Κτίριο 16 Πρώην Σχολή Ευελπίδων, Τ.Κ.101 67, Αθήνα

4. Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγίου Ιωάννου 65, Τ.Κ. 15342, Αγία Παρασκευή

ΚΟΙΝ.:

1. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ
Λεωφόρος Μεσογείων 372, Τ.Κ. 15341, Αγία Παρασκευή

ΘΕΜΑ: Καταγγελία και Αίτηση για Διενέργεια Ελέγχου περί ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ στην εκτός σχεδίου πόλεως δημόσια δασική έκταση του πρ. Στρατοπέδου Σπυρούδη, στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ότι στις 16 Ιουλίου αντιληφθήκαμε ότι εντός του Αθλητικού Πολιτιστικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη) ανεγείρεται επί βάσεων σκυροδέματος αυθαίρετη μεταλλική ανωδομή ύψους 5 μέτρων και πλάτους 8 μέτρων με χρήση σιδηροκόλλησης εν μέσω καύσωνος σε κατάφυτη περιοχή. Από το φωτογραφικό υλικό που σας καταθέτω συνημμένα προκύπτει ότι οι εργασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί δεδομένου ότι στο έδαφος υπάρχουν επιπλέον σιδερένια στοιχεία για συνέχεια της σιδηροκόλλησης.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για αυθαίρετες κατασκευές σε δημόσιο χώρο συνάθροισης κοινού σε εκτός σχεδίου πόλεως δημόσια δασική έκταση, 50 μέτρα από τον Ιερό Ναό Αγ. Κοσμά και σε επαφή με τα Εργαστήρια Τέχνης, εκτελούνται δε χωρίς να έχει ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα  και μέτρα για την ασφάλεια και την κυκλοφορία των εργατοτεχνιτών και του κοινού, καθώς και μέτρα κατά του πυρός, η συγκεκριμένη κατασκευή είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τους περίοικους, τους επισκέπτες του χώρου, τους μελλοντικούς θεατές και κυρίως για τους μαθητές των παρακείμενων Εργαστηρίων.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ να ενεργήσετε άμεσα και σύμφωνα με το νόμο περί επικινδύνων κατασκευών σε δημόσιο δασικό χώρο, προκειμένου να επιβληθεί η άμεση λήψη των νόμιμων μέτρων για την ασφάλεια των πολιτών, να ελεγχθεί η νομιμότητα των εργασιών κατά τον χρόνο εκτέλεσής τους και, τέλος, να επιβάλλετε στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για τις εργασίες αυτές να συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους.

ΕΙΜΑΙ στη διάθεσή σας για να καταθέσω στοιχεία για την συγκεκριμένη επικίνδυνη αυθαιρεσία και στοιχεία για τον δημόσιο δασικό χαρακτήρα της έκτασης εντός της οποίας εκτελείται αυτή.

Ο Αιτών – Καταγγέλλων

Βασίλειος Ζορμπάς
πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

σπυρούδη οθόνη 12

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter