Βασίλης Γιαννακόπουλος : Δ. Κινηματογράφος η Διοίκηση τιμωρεί για άλλη μια φορά τους Δημότες της

Εικόνα1 copy

Η δημοτική αρχής με τους αστοχους χειρισμούς της στη λειτουργία του δημοτικού κινηματογραφου τιμωρεί τους δημότες μας

 

Για δυο χρόνια τώρα ζούμε μια ιλαροτραγική κατάσταση στα δημοτικά μας πράγματα!

Η δημοτική αρχή ενεργώντας αυταρχικά, κατήργησε ουσιαστικά τον δημοτικό μας κινηματογράφο «Σινε-Σχολείο» (που λειτουργούσε στον προαύλειο χώρο του  Β΄ Γυμνασίου, επί της οδού Νεαπόλεως 7) και τον μετέφερε στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης», χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Μέχρι τότε ο δημοτικός μας κινηματογράφος λειτουργούσε άψογα και με οικονομικό όφελος για τον δήμο μας.

Πέρσι ο δημ. κινηματογράφος λειτούργησε υποτυπωδώς  για ένα περίπου μήνα, με πρόγραμμα κατώτερο των προσδοκιών μας. Φέτος η δημοτική αρχή προφασιζόμενη το «SummERTime» -και ουσιαστικά καλύπτοντας την ανικανότητά της- μετέφερε τη λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου για τα τέλη Ιουλίου, στερώντας το κινηματογραφόφιλο κοινό του δήμου μας  δυο  καλοκαιρινούς μήνες δημ. κινηματογράφου. Ας σημειωθεί ότι άλλες χρονιές η λειτουργία του κινηματογράφου άρχιζε αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με επιεικείς υπολογισμούς μας, η φετινή λειτουργία του «Σινε-Θανάσης Βέγγος»  θα κοστίσει στον δήμο μας περίπου 100.000€, κάτι που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, αν αναλογιστούμε ότι τα περασμένα χρόνια το κόστος λειτουργίας του κινηματογράφου καλυπτόταν με τα έσοδα από  τις εισπράξεις ενός χαμηλού εισιτηρίου.

Η υπόθεση «δημοτικός κινηματογράφος» με πονάει ιδιαίτερα γιατί επί δημαρχίας του αείμνηστου Σταύρου Κώτση μού είχε ανατεθεί – ως υπεύθυνου τότε αντιδημάρχου Πολιτισμού- η ίδρυση και λειτουργία του. Η όλη διαδικασία για την λειτουργία του επί των ημερών μας δεν ξεπερνούσε τις 15 με 20 ημέρες και μάλιστα είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο καλύτερος δημοτικός κινηματογράφος της Αττικής.

Για ποιο λόγο κ. Δήμαρχε μεταφέρατε σε άλλο χώρο τη λειτουργία του δημοτικού μας κινηματογράφου; Για ένα «καπρίτσιο» και μόνο και για να δείξετε ότι «δήθεν» κάνατε κάποιο δικό σας έργο;

Είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος λειτουργεί με στείρα  πολιτικά κριτήρια και προθέσεις και με αδιαφανή οικονομική διαχείριση, η οποία και δημιουργεί  πολλά ερωτηματικά και τον αφήνει έκθετο.

Ουσιαστικά η δημοτική αρχή με τις σπασμωδικές αυτές κινήσεις της τιμωρεί τους δημότες της Αγίας Παρασκευής. Πρώτα με την κατάργηση του Θεάτρου στο βουνό και τώρα με την έμμεση κατάργηση-υποβάθμιση του κινηματογράφου και σε επίπεδο ποιότητας και σε χρονικό εύρος.

Γιατί κύριοι της δημοτικής αρχής μέσα  σε τόσο δύσκολες οικονομικές εποχές χρεώνετε τους δημότες μας με ένα τόσο μεγάλο κόστος για την μεταφορά του κινηματογράφου; Ενδεικτικά αναφέρω ότι μόνο για την κατασκευή τουαλετών εγκρίνατε στο Δημοτικό Συμβούλιο  το ποσό των 74.000€.

Σας ερωτώ, δεν θα δαπανήσουμε  χρήματα:

– για την αγορά καινούργιας οθόνης και  καρεκλών;

-για το  κιόσκι πώλησης εισιτηρίων;

-για την μηχανή προβολής;

-για την διαμόρφωση ενός κυλικείου;

Βλέπουμε δηλαδή ότι το κόστος λειτουργίας του κινηματογράφου θα ξεπεράσει τα 100.000€ που υπολογίσαμε!

Ειλικρινά, λυπάμαι κ. Δήμαρχε γιατί  οι ενέργειές σας αυτές προδίδουν προχειρότητα, επιπολαιότητα και εγείρουν πολλά και καυτά ερωτηματικά στα οποία και οφείλετε να απαντήσετε.

 

Βασίλης Γιαννακόπουλος

Επικεφαλής «Συμμαχίας Ευθύνης»

Πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής